Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

02 Mayıs 2024 Perşembe
Gübretaş yine birinci
Kategori : SAĞLIK
15 Mart 2021 11:57
 
Gübretaş yine birinci

Bitki besleme sektörünün öncü şirketi GÜBRETAŞ, zorlu geçen 2020 yılıyla ilgili finansal sonuçlarını Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’nda açıkladı. Geride kalan yılda Ar-Ge faaliyetleri ve bilinçli tarımı yaygınlaştırma alanlarında atılan önemli adımların yanı sıra GÜBRETAŞ’ın operasyonel faaliyetlerdeki başarıları, finansal sonuçlara da yansıdı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren ülkemizi de etkisi altına alan Kovid-19 döneminde GÜBRETAŞ, salgın başlangıcında üreticileri rahatlatan açıklamasıyla tarımsal üretimin devamlılığı için gübre tedarikinde sıkıntı yaşanmayacağını taahhüt ederek sektördeki öncülüğünü ve çiftçilerin yanında duruşunu göstermişti. Üstlendiği bu sorumluğu yerine getirmek için salgın döneminde tüm imkanlarını seferber ederek operasyonel faaliyetlerini yoğun bir tempoyla sürdüren GÜBRETAŞ, çiftçilere kesintisiz gübre tedariki sağladığı yılı rekor sonuçlarla tamamladı.

Sıvı-toz gübre kategorisinde 36,9 bin ton üretimle rekor kıran şirket, ayrıca 648 bin ton katı gübre üretimi gerçekleştirdi. Satış miktarını bir önceki yıla göre katı gübrede %19 ve sıvı-toz gübrelerde ise %23 artıran GÜBRETAŞ,  tüm ürün gruplarında toplam 2 milyon 54 bin ton ile 69 yıllık şirket tarihinin en yüksek satış miktarlarına erişti.

Okunma : 4028
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın