Başkan Oflaz, Çumra’nın her ne kadar 26 Haziran 1926 yılında ilçe olarak yerleşime başlanan bir kent olsa da ilçede yer alan Çatalhöyük ile 9 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz'ın Çumra'nın ilçe oluş tarihi olan 26 Haziran'a dair mesajında yer alan konu başlıkları şu şekilde :
“TARİH BOYUNCA GELİŞMİŞ MEDENİYETLERE BİR KILAVUZ OLMUŞ”
"Öyle bir ilçe düşünün ki medeniyetin tohumları burada atılmış, tarihin sıfır noktası olarak kabul edilmiş ve tarih boyunca gelişmiş medeniyetlere adeta bir kılavuz olmuş... İşte bütün değerleri ile ülkemizin göz bebeği güzel ilçemiz, Çatalhöyük'ün şehri Çumra burası... Çatalhöyük insanlık tarihinde çok önemli bir merkezi, Neolitik yaşamda insanların bilinen ilk toplu yaşadığı şehirdir. Yine Çumramız tarımsal üretimde ülkemizde önemli bir konuma sahiptir ve ilk tarımın yapıldığı şehirdir... Son yıllarda Çumramıza çağ atlatmaya yönelik girişimlerimizle birlikte sanayileşme yolunda da kendini göstermeye başlamıştır."
“TÜRKİYE'NİN GIDA ÜRETİM ÜSSÜYÜZ”
"Çumra her zaman Türkiye'nin gıda üretim üssü, tahıl ambarı ve çekim merkezi olup dikkatle takip edilen bir yer olmuştur. Verimli tarım topraklarıyla 9 bin yıla dayanan geçmişi ile insanları beslemiş, gıda ihtiyacını karşılamıştır. İnsanlık tarihinin medeniyetleşme öyküsü burada başlamış, Günümüzde ise Organize Sanayisi ile birlikte sanayileşmede ilgi odağı olarak yerini almaya devam etmektedir. Çumra 9 bin yıllık kentleşme tecrübesiyle tüm şehirlerin aslında bir atasıdır. İnsanoğlu burada ilk kez topluluklar halinde yaşamış ve tarımsal üretiminde filizlenmesine bu bereketli topraklarda başlamıştır. Böylesine güzellikleri ile ve çalışkan, insanlık değerlerine saygılı, inançlı sevgili Çumralı hemşerilerime belediye başkanı olarak hizmet vermekten dolayı Cenab-ı Allah’a şükrediyorum."
“ÇUMRA,ÜLKEMİZİN PARLAYAN BİR YILDIZI KONUMUNDADIR”
Kültürel, tarihsel ve ürün zenginliğinin geniş yelpazede olduğu, tüm birikimleriyle Dünya’da eşine nadir rastlanan çeşitliliğe sahip beldelerden biri olan Çumra’ya hizmet edebilmek apayrı bir değere sahip olduğunu dile getiren Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz;"Bereket ile kardeşliğin harmanlandığı topraklardır Çumra… Birlikte yaşam, toplum olabilme bilinci ve bununla birlikte medeniyete dair ne varsa Çatalhöyük ile birlikte geçmişten günümüze güzel Çumramızın genetik kodlarına işlenmiştir. Tarihin ışık tuttuğu güzel ilçemiz günümüzde tarımıyla, tarımsal sanayisiyle adeta göz kamaştırmak ile birlikte sadece bölgesinin değil ülkemizin parlayan bir yıldızı konumundadır. İlçemizin 9 Bin yıllık tecrübesiyle günümüzde elde ettiği değerleri daha da yukarı çıkarmak, bu mümbit toprakların bir evladı olarak birincil vazifemizdir. Daha da modernleşen çehresiyle , öne çıkan tarımsal ürün zenginliği , ilerleyen yıllarda ekonomimizin lokomotifi olacak organize sanayisinin kazanımlarını geleceğe yaymak için ilçemizin her köşesinde bambaşka bir Çumra için çalışacağız."
“GELİŞEN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İLE ÇUMRA”
"Çumra olarak Türkiye’yi besleyen çok önemli bir tarımsal potansiyele sahibiz. Tarımsal çeşitlilik yönünden zenginliğimiz o kadar fazla ki tarımın başkenti konumunda olan Çumra 'da kavunundan, pancarına birçok ürün ile 9 bin yıllık tecrübesi olan önemli bir havzayız. Bu tarımsal çeşitliliğin yanında sanayi anlamda da Organize Sanayi Bölgemiz Konya ovasının ortasında adeta bir altın gibi parlamakta... Değerli hemşehrilerim bu yıl içerisinde Organize Sanayi Bölgemizi Çumramızın geleceğine ekonomi anlamında müthiş katma değerleri olacak bir gelişmeye imza attık. Her geçen yılda gelişen ve büyüyen Organize Sanayi Bölgemiz de göreve geldiğimiz zamandan bu yana en önem verdiğimiz konu başlıkları arasında... Çünkü ülkemizin üretmeye , üretirkende istihdam alanlarını genişletmeye ihtiyacı var. Bu anlamda 6 ay gibi kısa bir sürede yaptığımız verimli çalışmalar ile birlikte 8 Milyon 500 Bin Metrekare gibi bir alanda tam olarak 400 fabrikanın kurulacağı geniş potansiyele sahip genişleme sahasının tapusunu almış durumdayız."
“MAVİ TÜNEL GİBİ BİR PROJEYE EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
"Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ülkemiz ve ilçemiz için büyük bir hamle olan şehirlerin uzun vadeli içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak ve musluklardan akan suyun vatandaşlar tarafından gönül rahatlığıyla tüketilebilmesini sağlamak vizyonuyla ülke genelinde yürüttüğü Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisi yatırımı devam ediyor. Konya bölgesinin içme suyu ihtiyaçlarını, çağın şartlarına uygun, yüksek teknolojili arıtma tesisleri ile karşılanacak olması amacıyla yürütülen bu yatırıma Çumra olarak ev sahipliği yapmak bizi mutlu ediyor."
“KONYA’DA İLÇELER BAZINDA ÖN SIRALARDAYIZ”
Çumra'nın ülke tarımında şimdi ve gelecekte önemli bir rolü olduğunun altını çizen Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz; "Dünya’da tarımın kalbinin attığı Çumra, bugünde Türkiye’nin gıda üretim üssü konumunda… Üretmeye en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, dünden bugüne bereketli toprakları ve üreticimizin olağanüstü azmi ile tarımsal üretimde Çumra şuanda zirvede…Binlerce yıl önce sulu tarımın izlerinin görüldüğü Çumra’nın tarımsal üretimde bu kalkınması ile ilerleyen yıllarda ülke ve Dünya tarımındaki ağırlığını ve önemini daha arttıracağını düşünüyorum. Bu topraklardan çıkan ‘TORKU’ markamız Dünya’da tarım gıda sektöründe ülkemize ait markalar arasında adından söz ettirmektedir. Çiftçilerimizin emekleri ile Türkiye'de iklimsel uygunluğu açısından pancarın en kalitelisinin yetiştirildiği yerlerden biri olan Çumra, sulanabilir tarım arazisi olarak yaklaşık 1 Milyon 80 Bin dekar alana sahiptir. Bu ölçümlerle birlikte Konya’da ilçeler bazında ön sıralardayız. Bu bağlamda gıda ve tarımda, ekonominin ve sanayileşmenin temellerini atarken tohumun millî ve yerli olmasına azami dikkat etmek gerekiyor. İşte bizlerde çalışmalarımızı bu anlayışa göre şekillendirip ‘milli ve yerli’ tohum bankası için elimizden gelen çalışmayı yapmalıyız. Takdir edersiniz ki; Tohumuna sahip çıkmayan bir ülke geleceğini şekillendiremez. Şimdiden görüyoruz ki gelecekte Dünya nüfusunun geneli için konuşacak olursak, savaşlar ve mücadeleler gıda üzerine yoğunlaşacaktır. Ülke olarak tarımsal faaliyetlerde dünyada rekabet konusunda önlemlerimizi bugünden almalıyız diye düşünüyorum. Bu anlamda Konya ile birlikte Çumra olarak, ülkemizdeki tarımsal kalkınmaya destek için, elimizden gelen katkıyı sağlayacağız." dedi.
“BİZ BİRLİKTE ÇUMRAYIZ”
“Çumra’mızın tarihten beri süre gelen kültürel farklılıklarının harmanlandığı kültürel yapısıyla, konumu itibariyle mümbit topraklarında tarımın beşiği olması ve her geçen yıl üzerine katma değer katan sanayinin parlayan yıldızı konumunda yer alması ile birlikte bunun yanında bu değerlerle gelişen uluslararası ticaret hacminin ülkemizin geleceğine olumlu yönde katkı sunabilmesi bizi her zaman geniş bir üretim potansiyeline sahip dev bir güç yapıyor. İçerisinde bu yönlü çeşitliliği ve farklı kültürleri barından güzel İlçemizin güzel insanlarının bizlere vermiş olduğu bu ilham ile ‘BİZ BİRLİKTE ÇUMRAYIZ’ diyoruz.”
Sevdalısı olduğumuz Çumra’yı bitmek tükenmek bilmeyen azim ve kararlılıkla hizmet edebilmek için çalışmalarımızı ilkelerimizden ödün vermeden sürdürdüklerini dile getiren Başkan Oflaz; " 'İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın' düsturu ile hareket ederek çalışmalarımızı çevreci ve şeffaf standartlarda daha da yaşanabilir bir Çumra’yı ileriye taşımak adına sürdüreceğiz. Halkımızdan aldığımız güç ve inanç ile ilçemizi geliştirmeye devam edeceğiz. Hizmet edeceğimiz dönem boyunca bize rehberlik edecek Çumra’mın bu güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.