Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
Aselsan Konya fabrikası 17 aralıkta açılacak
Kategori : ÇUMRA
20 Ekim 2020 15:48
 
Aselsan Konya fabrikası 17 aralıkta açılacak

Konya milletvekili Ziya Altunyaldız Cumhurbaşkanının katılımı ile 17 aralıkta aselsan fabrikası açılışı yapılacağını söyledi. Konyanın en stratejik yatırımı olduğu bildirilen fabrika inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığını bildirdi.

Şirketten yapılan resmi açıklama şu şekilde:

ASELSAN KONYA SİLAH SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİNİN KURULMASI


Her nevi silah ve silah sistemleri başta olmak üzere savunma sanayi ürünlerine yönelik olarak araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek, söz konusu silah, silah sistemleri ve savunma sanayi ürünlerinin üretimini, test, montaj ve entegrasyonunu, satış ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak, eğitim, bakım ve satış sonrası hizmet vermek, bu konularla ilgili her türlü ticari ve sınaî faaliyette bulunmak amacı ile %51'i ASELSAN'a ve %49'​u Konya Savunma Sanayi A.Ş.'ye ait olmak üzere "Aselsan Konya Silah Sistemleri Anonim Şirketi" ünvanlı şirket kurulmuştur.

Şirket kayıtlı sermaye tavanı ile kurulmuş olup şirketin kayıtlı sermaye tavanı 350.000.000 TL, başlangıç ​​sermayesi 87.200.000 TL'dir. Şirketin kuruluşu 12.11.2018 tarihinde tescil edilmiştir.

Okunma : 2820
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın