Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
"Türkiye'ye vefa borcumuzu ödemek istiyoruz"
Doktorluk diploması olan fakat denklik alamayan Ahıska Türkü doktorlar, Türkiye’ye ve Türk milletine olan vefa borçlarını ödemek için gönüllü olarak çalışmak istediklerini söyledi.
Kategori : GÜNDEM
30 Mart 2020 08:38
 
Doktorluk diploması olan fakat denklik alamayan Ahıska Türkü doktorlar, Türkiye’ye ve Türk milletine olan vefa borçlarını ödemek için gönüllü olarak çalışmak istediklerini söyledi.

Yıllardır sürgünde olan ve Türkiye özlemiyle yaşayan Ahıskalı Türkler 1992 yıl itibariyle Sovyetler Birliğinin dağılması ve Türkiye kapılarının üzerlerine açılmasıyla ülkemize dönmeye başladılar. Sovyetler Birliği tarafından dağıtıldıkları, birbirinden ayrı düştükleri Orta Asya ülkelerinden, Ukrayna, Rusya gibi ülkelerden, gelerek Türkiye’yi vatan seçen Ahıska Türkleri vefa borçlarını ödemek istiyor. Ahıska Türkleri arasında öğretmenlik, mühendislik, kimyager gibi mesleklerin yanı sıra içlerinde diploması olup da yıllardır Türkiye’de diploma denkliği alamayan sağlıkçılar, ebeler ve doktorlar da var.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de tehdit eden Corona Virüsü’ün (COVİD-19) etkin olduğu bu zorlu zamanlarda çalışma izni ve diploma denkliği olmayan Ahıska Türkü doktorlar, Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmak, Türk milletine bu zor günlerinde hizmet etmek istiyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan Ahıska Türkü doktorlar bunun için CİMER gibi Cumhurbaşkanlığı web sitelerine, Sağlık Kurumlarına başvuruda bulunuyor.

GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Hiçbir karşılık beklemeden tamamen gönüllü bir şekilde çalışmak isteyen ve devletten izin bekleyen Ahıskalı doktorlardan Rüstem Seferoğlu, Türkiye’ye olan vefa borcunu ödemek istediğini söyledi. Ailesinin 1944 yılında Sovyetler Birliği tarafından Ahıska’dan Orta Asya steplerine sürgün edildiğini dile getiren Seferoğlu, “25 yıllık doktorluk tecrübem var. Azerbaycan’da farklı sağlık kuruluşlarında görev yaptım. 2013 yılında Azerbaycan’dan Türkiye’ye taşındım. Bursa’da yaşamaya başladım. Burada diploma denkliği sorununu çözemediğim için çalışamadım. Benim gibi yüzlerce Ahıska Türkü doktor ve sağlıkçı diplomalı olduğu halde Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında görev yapamıyor. Biz anavatanımız Türkiye’nin zor günlerinde yanında olmak istiyoruz. Her hangi bir ücret ve karşılık beklemeden gönüllü olarak ülkemize ve Türk milletine hizmet etmek istiyoruz” dedi.

OĞLUM ŞU AN GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYOR

Oğlunun da tıp fakültesi öğrencisi olduğunu ve şu an gönüllü olarak görev yaptığını kaydeden Seferoğlu, şunları söyledi: “Oğlum Bahtiyar Halil Seferoğlu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi. O da okullar tatil olmasın rağmen bizden helallik alarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gönüllü olarak çalışmaya başladı. Türkiye’deki tüm Ahıska Türkü doktorlar ve sağlıkçılar gönüllü olarak hizmet etmeye hazır. Bundan hiçbir maddi beklentimiz yok. Türkiye bizim de vatanımız. Türk halkı bize en zor günümüzde kucak açtı. Şimdi vefa borcunu ödeme zamanı geldi. Devletimize ve aziz Türk milletine gönüllü olarak hizmet etmeye hazırız.”

AHISKA TÜRKÜ DOKTORLARDAN ÇAĞRI

Çevresinde yaşayan Ahıska Türkü doktorların göreve hazır olduğunu dile getiren Seferoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:”Ahıska Türkü doktorlardan İbrahim Koç, Kasım Emingil, Şamil Bilal ve Binali Mehmet bir araya gelerek devletimize bu zorlu süreçte karşılık beklemeden ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. İsmini yazdığımız doktorlar haricinde Türkiye’de diploma denklikleri olmasa bile gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden hastanelerde sağlık hizmeti vermek isteyen 200 üzerinde Ahıskalı sağlıkçı, ebe ve doktor bulunmaktadır. Onlar kendi aralarında Whatsapp gönüllüler grubu kurarak bu zorlu süreçte Türkiye Cumhuriyetine nasıl fayda sağlayabileceklerini konuşuyor ve aralarında istişare ederek devlet dairelerine başvuru yapıyorlar. Türk milleti olarak bu zor günleri birlikte, dayanışma ruhu il aşacağımıza inanıyoruz.”



Kaynak:Merhaba

Okunma : 1015
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 841 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın