Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Sattılar! Devlet kaybetti.
Halkın feryadına, sivil toplum kuruluşlarının uyarılarına kulak tıkandı! Bor ve Kırşehir şeker fabrikaları ilk satılanlar oldu.
Kategori : ÇUMRA
07 Nisan 2018 14:53
 
Sattılar! Devlet kaybetti.
Halkın feryadına, sivil toplum kuruluşlarının uyarılarına kulak tıkandı! Bor ve Kırşehir şeker fabrikaları ilk satılanlar oldu.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) ait Bor ve Kırşehir şeker fabrikalarının özelleştirilme sü recinde nihai pazarlık görüşmeleri dün gerçekleştirildi.  Niğde-Bor şeker fabrikası satış ihalesini 336 milyon TL bedelle Doğuş Yiyecek kazandı.Kırşehir şeker fabrikası’nın 200 milyon TL’den başlayan ihalesini 330 milyon TL’ye Tutgu Gıda kazandı.

İHALEYE BÜYÜK RAĞBET: 8 ŞİRKET KATILDI

Bor Şeker Fabrikası’nın nihai pazarlık görüşmesi dün saat 16.00’da yapılırken, pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, * Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, * Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, * Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, * Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, * İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, * Tüzünler Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., * Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ- Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, * Bergiz İnşaat AŞ katıldı.

İhale, 336 milyon bedelle Doğuş Çay’ın da sahibi olan Doğuş Yiyecek’in oldu.

KIRŞEHİR İHALESİNE 11 FİRMA KATILDI

Kırşehir Şeker Fabrikası için yapılan ihaleye ise katılım daha yüksek oldu ve 11 firma katıldı. İhaleye katılan firmalar arasında * Doğuş Yiyecek İçecek, * Yılmaz Çağlayan Oğulları Un Sanayi, * Safi Katı Yakıt Sanayi, * Kayseri Şeker Fabrikaları, * Mutlucan Tuz, * Tutgu Gıda, * Albayrak Turizm Seyahat, * Fernas İnşaat, * Bergiz İnşaat, * Eksim Yatırım Holding ve * Çağlayanlar Enerji yer aldı.

200 milyon TL’den başlayan ihaleyi 330 milyon TL’ye Tutgu Gıda aldı.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 787
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın