Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Karamollaoğlu: Seçim barajı tamamen kalkmalı.
‘Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları’ adlı konferansı gerçekleştirmek için Karabük’e gelen Saadet Lideri Karamollaoğlu, ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kategori : GÜNDEM
26 Şubat 2018 10:28
 
Karamollaoğlu: Seçim barajı tamamen kalkmalı.
‘Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları’ adlı konferansı gerçekleştirmek için Karabük’e gelen Saadet Lideri Karamollaoğlu, ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konferans sonrası gazetecilerin seçim barajı ile ilgili sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, “Seçimlerde iki husus gözetiliyor. Yürütmede istikrarın, temsilde adaletin sağlanması. Yürütmede istikrar sağlandı. Temsilde de adaletin sağlanması lazım. Yüzde 10 barajı çok yüksek bir rakam. Tamam ittifaklar kuruldu ve belki de bu baraj daha rahat aşılabilecek. Ancak tamamen kalkmasını daha doğru buluyoruz.” dedi.

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı’nın düzenlediği ve farklı görüşlerden STK ve siyasi partilerin de davet edildiği, “Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları” adlı konferansa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu’na programda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay eşlik etti.

KENDİ ÇIKARLARI İÇİN VAHŞETTEN GERİ DURMUYORLAR

Dünya haritaları ile sunumuna başlayan Karamollaoğlu, dünyada adaletten uzak, güçlünün güçsüzü ezdiği bir anlayışın olduğunu ve bunun öncülerinin de kendilerini medeniyet savunucuları gibi gösteren ülkeler olduğunu kaydetti. Bu ülkelerin kendi çıkarları söz konusu olduğunda birçok vahşete imza attıklarını da belirten Karamollaoğlu, bunun en çok İslam ülkelerinde yaşandığının altını çizdi.

BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi ise gerçekleştirdikleri konferansın artan kutuplaşmaya karşın birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını umduklarını kaydetti.

BİRLİK OLUNMALI

Bu vahşete karşı ise başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm geri bırakılmış, sömürülmüş ülkelerin bir olmasından başka yol olmadığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “İslam dünyasının içine düştüğü bu hazin durum, dünyayı kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışanların işini kolaylaştırıyor. Hal böyle iken yapılacak olan D-8’lerin canlandırılmasıdır. Nedir D-8? Başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın tüm mağdur ve mazlum ülke ve halklarının bir araya gelmesidir. İşte bu birlik ancak bu vahşete dur diyebilir.”

BARAJ TAMAMEN KALKMALI

Parti olarak üzerinde çok durdukları seçim barajı ile ilgili de soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, barajın hiç olmamasını savunduklarını kaydetti. İktidar partisinin de bir dönem böyle düşündüklerini ancak son gelişmelerde barajın kalkması için çalıştıklarını belirten Karamollaoğlu, “Seçimlerde iki husus gözetiliyor. Yürütmede istikrarın, temsilde adaletin sağlanması. Yürütmede istikrar sağlandı. Temsilde de adaletin sağlanması lazım. Yüzde 10 barajı çok yüksek bir rakam. Tamam ittifaklar kuruldu ve belki de bu baraj daha rahat aşılabilecek. Ancak tamamen kalkmasını daha doğru buluyoruz.” şeklinde konuştu.

ADAY İSMİ İÇİN HENÜZ ERKEN

Konferans sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün partilerinden aday gösterileceği yönündeki söylemler ile ilgili gelen soruya, “Şartları sağlayacak herkes bizde aday olabilir. Ancak bu konu ne başkanlık divanımızda ne genel idare kurulumuzda ne de il başkanları toplantılarımızda gündeme hiç gelmedi. Çünkü böyle bir şey için erken olduğu kanaatindeyiz. Biz sadece 100 bin imzayı, daha doğrusu 300 ile 500 bin arasında bir imzayı toparlayabilmek için komisyonlar kuruyoruz. Eğer bir aday belirlersek bunu öncelikle kendi tabanımızda, daha sonra da tüm Türkiye kamuoyunda test ederiz.” cevabını verdi.

AİLE, TOPLUMUN TEMELİDİR

Programları kapsamında Saadet Partisi Karabük Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kabaran ile Kübra Çelenli çiftinin nikâh şahitliğini yapan Karamollaoğlu, aile kurumunun toplumun temeli olduğuna dikkat çekerek genç çifte iki cihan saadeti diledi.



Okunma : 919
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın