Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
2018 Hac kura sonuçları belli oldu.
2018 yılı için kura çekimleri belli oldu. Hac kayıt sonuçları açıklandı. Hac kayıt sonuçlarını TC kimlik numaranız ile Diyanet İşleri başkanlığının ilgili web adresinden öğrenebilirsiniz.
Kategori : ÇUMRA
01 Şubat 2018 15:22
 
2018 Hac kura sonuçları belli oldu.
2018 yılı için kura çekimleri belli oldu. Hac kayıt sonuçları açıklandı. Hac kayıt sonuçlarını TC kimlik numaranız ile Diyanet İşleri başkanlığının ilgili web adresinden öğrenebilirsiniz.

2018 Hac kura sonuçları Diyanet'in hac sorgulama ekranından öğrenilebiliyor. TC kimlik numarası ile hac kayıt sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Milyonlarca hacı adayının büyük bir merak ve heyecanla beklediği hac kuraları bugün yapıldı ve Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinden yayınlandı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazanan adaylar, hac kayıt işlemlerini yaptırabilecek. Peki, hac kayıt işlemleri nasıl yapılır? Hac kayıt sonuçları sorgula paneline nasıl erişilir?

2018 HAC KAYIT EKRANI | TC KİMLİK NO İLE HAC KAYIT SONUÇLARI SORGULA

Kutsal toprakları ziyaret ve hac ibadetini yerine getirmek için sabırla bekleyen hacı adayları için beklenen kura gerçekleşti. Hac kura sonuçlarını bekleyen yüz binlerce hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasından hac sonuçlarını sorgulamaya başladı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazananlar için kayıt işlemleri 5-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak.Milyonlarca hacı adayının heyecanla beklediği 2018 hac kura sonuçları Diyanet'in resmi internet adresi "http://hac.diyanet.gov.tr"den öğrenilecek. 2018 Hac ibadeti için kesin kayıt işlemleri ise 5 Şubat'ta başlayacak.

"İMKANLARIN ARTMASI DURUMUNDA..." 

Katsayılı kura sistemine göre hacı adaylarının belirlendiğini, Suudi Arabistan'ın imkanları artırması durumunda daha fazla vatandaşın hacca gitmesini sağlayacaklarını dile getiren Erbaş, şunları söyledi:  "Bu kutsal yolculuğa katılma imkanına kavuşunca, kalbi coşan kardeşimizin sevinci ve heyecanı Allah katında ne kadar değerli ise bu imkana, bu yıl kavuşamadığı için üzülen ve hüzünlenen kardeşimizin hüznü de Allah indinde o kadar değerli ve kıymetlidir. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım."  Hacı adayının sorumluluğunun müracaatı yapması, niyetini ortaya koyması ve sistem içerisinde gideceği zamanı beklemesi olduğuna işaret eden Erbaş, önemli olanın ahirette Allah huzurunda, "Ya Rabbi, ben niyetimi ortaya koydum, müracaatımı yaptım, sıramı bekledim, ama dünyadaki imkanlar buna el vermedi" diyebilmesi olduğunu vurguladı.

KESİN KAYITLAR 5-16 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Kuralar, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları il bazında "oda tercihli ve otel" konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekildi. Asıl ve yedek tasnifi yapılmayan kurada, Diyanet ve acenta ayrımını da gidilmedi.

Kura sonuçları, saat 21.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın  "http://hackurasonuc2018.diyanet.gov.tr/kurasonuc/" internet sitesinden yayımlandı.

Hac için kesin kayıtlar 5-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak.  Belirlenen süre içerisinde kesin kayıtta bulunmayanların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart'ta, dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İlk hac kafilesinin 17 Temmuz'da, son hac kafilesinin 15 Ağustos'ta yola çıkacağı kutsal topraklardan dönüşler, 25 Ağustos-20 Eylül'de gerçekleşecek.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1135
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın