Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Koronavirüs vakası görülmeyen 10 ülkenin listesi
Virüs 183 ülkeye yayılırken, 10 yerde ise koronavirüs vakası tespit edilmedi.
Kategori : GÜNDEM
31 Ağustos 2020 11:05
 
Koronavirüs vakası görülmeyen 10 ülkenin listesi
Virüs 183 ülkeye yayılırken, 10 yerde ise koronavirüs vakası tespit edilmedi.

Geçen aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünya için kabus olmaya devam ediyor.

Dünya genelinde koronavirüs ile savaş devam ederken vaka sayısı 25 bin 393'ü aşarken, can kaybı da 850 bin 673 oldu..

Virüs ile mücadelede aşı bulma çabaları son hız devam ederken bazı ülkeler virüs vakalarını kontrol altına almak için sıkı önlemler almayadevam ediyor.

Virüs 183 ülkeye yayılırken, 10 yerde ise corona virüs vakası tespit edilmedi. 

Virüsün görülmediği ülkelerle ilgili iki unsur öne çıkıyor. Tespit için önem arz eden testlerin yapılmaması ve sansür tartışmaları. 

İşte koronavirüsün görülmediği 9 ülke...

Palau

Bir Okyanusya ülkesi olan Palau’nun güneyinde Papua Yeni Gine yer almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri himayesinden 1994 yılında çıkmıştır. Halk arasında adı ‘Belau’ olarak da kullanılır. Pasifik'in ortasında 250 adadan oluşan Palau’da 21 bin insan ve sayılamayacak kadar çok denizanası yaşıyor.

Mikronezya

Mikronezya, Okyanusya içerisinde Büyük Okyanus'un batı kesiminde yer alan ve toplam 607 adadan oluşan bir ülke. Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Mikronezya'ya girişte Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri ve Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabi. ‘Mikronezya Federal Devletleri’nin İngilizce, Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese’den oluşan 7 resmi dili bulunuyor.

Marshall Adaları

Pasifik Okyanusu'nda Palau'nun 4 bin kilometre doğusundaki Marshall Adaları'nda da hiç Covid-19 vakası yok. Fakat Palau gibi onlar da dünyayı saran salgının etkisini hissediyorlar. Ülkeye Covid-19'un girmesini önlemek için, hastalığın yayıldığı ülkelere gidip gelen teknelerin ülkenin limanlarına girişi yasaklanmış. Petrol tankerleri ya da yük gemileri ise limana girmeden önce 14 gün açık denizde karantinada bekletiliyor.

Vanuatu

Güney Pasifik Okyanusu’nun güneyinde bulunan Vanuatu 83 adası ile 250 bin nüfusu bünyesinde barındırıyor. Şu ana kadar ülkede hiç vaka görülmemiş olsa da Vanuatu da salgından zarar görmekten kaçamayacak. Nisan ayında Harold kasırgası ülkede yaşayanların yarıdan fazlasını etkileyen yıkıma yol açmış ve üç kişinin ölümüne neden olmuştu. Fakat salgının etkisinin daha kalıcı olacağı söyleniyor.

Nauru

Eskiden Pleasant Adası olarak bilinen, Nauru, Güney Pasifik'te bulunan bir ada ülkesi. Ülkede henüz vaka sayısına rastlanmadı…

Kiribati

Kiribati Cumhuriyeti, Büyük Okyanus'un orta kesiminde, takımadalardan oluşan bir ada ülkesi. Şu sıralar ülke hiç vaka rastlanmamasıyla gündemde…

Solomon Adaları

Papua Yeni Gine’nin hemen yanı başında bulunan Solomon Adaları’nın 500 bin kişilik nüfusu irili ufaklı birçok adaya dağılmış durumda. Burası, beyaz kumu, palmiye ormanları ve turkuaz sularıyla kelimenin tam anlamıyla bir tatil cenneti. Ama şu sıralar koronavirüs hiçbir turisti ağırlayamıyor.

Tuvalu

Her yönüyle bir dünya harikası olan Tuvalu, tüm güzelliğine rağmen salgın öncesi de dünyada turistlerin en az tercih ettiği ülke durumundaydı. Salgın sonrası da durum pek değişmedi. Güney Pasifik'te yer alan bu ada ülkesinin tercih edilmeme nedeni ise coğrafi uzaklığı. Küresel ısınma nedeniyle sular altında kalma tehlikesi yaşayan Tuvalu, yakın gelecekte sular altında kalabilir.

Samoa

Eskiden Samoa Adaları bir birlik içerisindeydi ancak zaman ilerledikçe Samoa Adaları ikiye ayrıldı. Birisi şuan ki Doğu Samoa da denilen Amerikan Samoası diğeri ise kısmen Almanya taraftarı olup ancak bağımsız olan Batı Samoa'dır. Ülkede şu ana kadar hiç vaka görülmedi.

Tonga

1970 yılında bağımsızlığına kavuşan,169 ada ve mercan adasından oluşan bir ada ülkesidir.Ülkenin başkenti Nuku’alofa’dır. Dünyanın en doğusunda yer alan ve yeni günü ilk gören yerleşim yeridir. Şu ana kadar ülkede hiç vakaya rastlanmadı.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 4190
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 839 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın