Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun. cumraninsesi.com
Kategori : ÇUMRA
30 Temmuz 2020 12:17
 
KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun. cumraninsesi.com
Cumraninsesi.com imtiyaz sahibi Nazif Karagöz, Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Milli ve dini birliğimizi pekiştiren değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, Cenab-ı Allah'a yakınlığımızın arz edildiği Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. İnsan münasebetlerine çeşitli renklilik ve değer katan bayramlarımız, içinde bulunduğumuz sosyal, kültürel ve tarihi yapıya katkı sağlamak açısından büyük bir önem taşır. 

Toplumumuz için bir ibadet olmanın yanı sıra aynı zamanda bir moral kaynağı vazifesi de görür. Kurban ibadeti Allah’ın rızasını kazanma yolunda; kahramanlığın, fedakârlığın, gönüllülüğün, itaatin, teslimiyetin, özgürlüğün ve özgürleşebilmenin adıdır. Kutsalı olmayanın özgürlüğü de olmaz. İşte “kurban” bunun adıdır. Bütün bağ, bağlantı ve aidiyetlerden sıyrılıp tek yaratıcıya dönmenin sembolüdür Kurban... İdrak edeceğimiz kurban bayramının anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak hayatımızın her evresinde ve tüm münasebetlerimizde hatırımızdan çıkarmamalıyız... 

Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Kurban Bayramı’nı yaşarken, bu ayrıcalıklı günlerimizi her zamankinden daha duyarlı ve uyanık bilinçle idrak etmeli, güzel ve derin anlamını yeniden keşfetmeliyiz. 

Bayramlarda şehitlerimizi ve ailelerini unutmamalıyız. Onlara bu günlerde daha fazla yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Gerçek anlamda kurban ruhunu yakalayarak; dini, sosyal, manevi ve duygusal açılardan kurbanı idrak etmek ve kurbandan beklenen istifadelerin gerçekleşmesi dileğiyle, kurbanlarınız makbul olsun. Bu duygu ve temenniler içinde nice bayramları sıhhat ve afiyet ile birlik ve beraberlik coşkusuyla idrak etmeyi Yüce Rabbimizden temenni ediyorum. Büyük Türk milletinin ve tüm din kardeşlerimizin Kurban Bayramını tebrik ederek içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum. 

cumraninsesi.com
Nazif Karagöz



Okunma : 1845
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın