Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
ABD SİLAH, AKP LAHMACUN VERDİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, hükümet sözcülüğüne soyundu, ama AKP'nin sicilini ve "Obama'ya PYD'ye yardım edilmesini ben teklif ettim" sözlerini unuttu.
Kategori : NÖBETCİ ECZANE
27 Şubat 2016 10:54
 
ABD SİLAH, AKP LAHMACUN VERDİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, hükümet sözcülüğüne soyundu, ama AKP'nin sicilini ve "Obama'ya PYD'ye yardım edilmesini ben teklif ettim" sözlerini unuttu.

BU SİCİLİ NEREYE KOYACAKSINIZ?

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, hükümeti yok sayarak, ülke gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. "PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hesabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir." diyen Kalın, Ancak, bu sözleri AKP'nin sicilini akıllara getirdi. 

 

PYD'Lİ MÜSLİM'İ ANKARADA KİM AĞIRLADI

KALIN, bu değerlendirmeleri yaparken, AKP bugün terörist dediği PKK ile kurulan şeref masalarını, bebek katilinin mektubunu Diyarbakır'da törenle okuttuklarını, İmralı'ya koster, Kan dilli sürüngenlere heyetler gönderdiklerini hiç aklına getirmedi. PYD'nin başı Salih Müslim'i Ankara'da törenle karşıladıklarını, YPG'nin teröristlerine Cumhuriyet Bayramında düzenlenen törenleri ve ısmarlanan lahmacunları da hiç gündeme getirmedi.  

 

TUTARSIZLIĞIN BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR

TÜRKİYE, AKP'nin sözleriyle yaptıklarının bu kadar ters olmasının, tutarsızlığının ve akıl almaz çelişkilerinin bedelini, istisnasız her alanda ağır şekilde ödüyor. Bu tutarsızlıklar sonucunda Türkiye'nin tezleri ve itirazları hiçbir yerde ciddiye dahi alınmazken, terör örgütleri ülkenin başkentine kadar gelip, meclise metrelerce mesafede bomba patlatma cüreti buldular. 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, hükümet sözcülüğüne soyundu, ama AKP'nin sicilini ve "Obama'ya PYD'ye yardım edilmesini ben teklif ettim" sözlerini unuttu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, hükümeti yok sayarak, ülke gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Ancak, sözleri AKP'nin sicilini akıllara getirdi. "PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hesabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir." Diyen Kalın, PKK ile kurulan şeref masalarını, YPG'nin teröristlerine Cumhuriyet Bayramında düzenlenen törenleri ve ısmarlanan lahmacunları hiç gündeme getirmedi.       

Türkiye, AKP'nin sözleriyle yaptıklarının bu kadar ters olmasının, tutarsızlığının ve akıl almaz çelişkilerinin bedelini, istisnasız her alanda ağır şekilde ödüyor. Bu tutarsızlıklar sonucunda Türkiye'nin tezleri ve itirazları hiçbir yerde ciddiye dahi alınmazken, terör örgütleri ülkenin başkentine kadar gelip, meclise metrelerce mesafede bomba patlatma cüreti buldular. 

 

BU SİCİLİ NEREYE KOYACAĞIZ?

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı sözcülüğü görevine hükümet sözcülüğünü de ekledi. Kalın, hükümet sözcüsü gibi, ülkenin gündemiyle ilgili açıklamalar yapıp, siyasete yön vermeye çalıştı. Ancak, AKP'nin sicili söylediklerinin tamamına yakınını havada bıraktı. Kalın, "PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hesabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir. DAEŞ'le mücadele için bu ilişkiyi görmezden gelmek bizim için yok hükmündedir.

Bizim sorunumuz Suriye Kürtleri ile değil, YPG iledir. Bizim sorunumuz PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna yöneliktir. Terörle mücadelede dost ve müttefik ülkeleri kendi yanında görmek Türkiye'nin tabii hakkıdır. Ancak bu konuda farklı düşünenlerle de düşüncelerimiz farklıdır. Bugün terör örgütleriyle iş tutanlar, o silahların bir gün kendilerine doğrultulacağını bilmek durumundalar. El Nusra, DAEŞ'le mücadele ne kadar meşruysa, Türkiye'nin PKK ile mücadelesi o kadar meşrudur." Dedi. 

 

Ancak, bu sözler AKP'nin sicili ile ters düşüyor. AKP ülkeyi birlikte çözdükleri HDP ile birlikte PKK'nın başı bebek katilinin mektubunu büyük bir törenle Diyarbakır'da okutup, İmralı'ya koster seferleri, Kan dilli sürüngenlere ziyaret turları düzenledi. Dağdaki katilerin şehirlere indirilip, silah depolamalarına, bomba yığmalarına göz yumduklarını bizzat ülkeyi yönetenler itiraf etti.

 

Bu kadarla da kalamadı. PKK uzantısı PYD'nin başı Salih Müslimi Ankara'da törenlerle karşılayıp ağırladılar, YPG'ye yardım için gönderilen teröristlerin Cumhuriyet bayramında törenle topraklarımızdan geçirilmesine izin verdiler ve lahmacun ısmarladılar. Şimdi de bunlar olmamış gibi, çıkıp PYD'nin terör örgütü olduğunu söylüyorlar, ama kimseye dinletemiyorlar. Bu tutarsızlık, bu çelişki ve akıl almaz yanlışlar terör olarak bize dönerken, ülkenin itibarı ve saygınlığına da ağır darbe vuruyor.  

 

TAHLİYELER

 

Kalın, kendisine gelen Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesi ile ilgili soruya; 'Bu karar bir tahliye kararı ve dava devam ediyor. Dünyanın başka ülkelerinde bu tür casusluk davaları yapılıyor.'açıklamasında bulundu. Ancak bu davanın da kimin talimatıyla açıldığına yine hiç değinmedi. 

 

 "TÜRKİYE'NİN ULUSAL GÜVENLİĞİ ASLA MÜZAKERE KONUSU DEĞİLDİR" 

 

PYD ve YPG gibi örgütlerin açıkça rejim saflarına geçmiş olması bizim için endişe kaynağıdır. Türkiye'ye yönelik tehditler devam ettikçe, Türkiye angajman kurallarını uygular. Biz müttefiklerimizle her konuyu istişare ederiz. Türkiye'nin ulusal güvenliği asla müzakere konusu değildir. Bu sözlerden sonra, "PKK Türkiye'nin güvenliğine tehdit değil mi? Bu teröristlerle neyin müzakeresini yaptınız?" diye sormaya kimse cesaret edemedi.


Okunma : 2140
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 823 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 131 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın