Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
YSK'dan 'seçim takvimi' açıklaması
YÜKSEK Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin seçim takvimini açıkladı.
Kategori : GÜNDEM
26 Nisan 2018 09:48
 
YSK'dan 'seçim takvimi' açıklaması
YÜKSEK Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin seçim takvimini açıkladı.

YÜKSEK Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin seçim takvimini, uyum yasaları Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra çıkaracaklarını belirterek, "Birkaç gün içerisinde yayınlamaya düşünüyoruz. Biz de en az sizin kadar sabırsızız. Bizim de taşra teşkilatımız hazırlık yapacak. Siyasi partiler hazırlık yapacak. Bir an önce çıkması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin seçim takvimini, uyum yasaları Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra çıkaracaklarını belirterek, "Uyum yasasını takvime yedireceğiz. Yarın ya da öbür gün olabilir" dedi.

 Güven, "Seçim takvimine ilişkin hazırlıklarımız devam ediyor. Birkaç gün içerisinde yayınlamaya düşünüyoruz. Biz de en az sizin kadar sabırsızız. Bizim de taşra teşkilatımız hazırlık yapacak. Siyasi partiler hazırlık yapacak. Bir an önce çıkması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Güven, YSK önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, uyum yasalarının meclisten geçtiğini, ancak Resmi Gazete'de henüz yayımlanmadığını belirtti.

Meclis'ten geçen yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını beklediklerine işaret eden Güven, "Seçim takvimine ilişkin hazırlıklarımız devam ediyor. Birkaç gün içinde yayınlamaya düşünüyoruz. Biz de en az sizin kadar sabırsızız. Bizim de taşra teşkilatımız hazırlık yapacak. Siyasi partiler hazırlık yapacaklar. Bir an önce çıkması için elimizden geleni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun bugünkü (dünkü) toplantıda hangi konuların konuşulacağını sorması üzerine Güven, "Bundan sonra gündem dolu." cevabını verdi.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 827
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 833 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 141 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın