Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
Ülkücüler iş için HD(P)KK iş birliğine susarmış!
CHP’nin HD(P)KK ile olan ilişkisine ses etmeyen kendisi, CHP-HDP ittifakının yancısı olan kendisi ama “Ülkücüler belediyelerden iş almak için HDP ile iş birliğine ses çıkarmazlar”
Kategori : GÜNDEM
25 Haziran 2020 11:59
 
Ülkücüler iş için HD(P)KK iş birliğine susarmış!
CHP’nin HD(P)KK ile olan ilişkisine ses etmeyen kendisi, CHP-HDP ittifakının yancısı olan kendisi ama “Ülkücüler belediyelerden iş almak için HDP ile iş birliğine ses çıkarmazlar”
CHP’nin HD(P)KK ile olan ilişkisine ses etmeyen kendisi, CHP-HDP ittifakının yancısı olan kendisi ama “Ülkücüler belediyelerden iş almak için HDP ile iş birliğine ses çıkarmazlar” diyerek aşağıladığı Ülkücüler… Meral Akşener bilmese de, HDP sayesinde gelecek ekmeği Ülkücüler haram bilir! MHP’yi milletvekili ve belediye başkanı olamamaktan dolayı yahut tekrar bunları olmak adına satanların kurduğu bu partiden böyle garabetler elbette beklenir. Biraz şerefi, haysiyeti olanlar zaten bunlara dayanamayıp bir bir istifa ediyor.

 İP kurucularından olan, İP eski Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili İsmail Ok, geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programına katıldı ve orada da Meral Akşener’le yaşadığı diyaloglara dair itiraflarına devam etti. Bu yeni itiraflar içinde Meral Akşener’in Ülkücüleri aşağıladığına dair bilgiler de vardı. Şu an bağımsız milletvekili olan İsmail Ok, programda şunları söyledi:

          “Akşener’e şu soruyu sordum. Biz CHP ile ittifakız. Ama CHP’nin de görülüyor ki HDP ile bir iş birliği var. Dolayısıyla ben bundan rahatsızlık duyuyorum, bunu kabul edemem ve bunu devam ettiremem dedim. Sayın Akşener de bunun üzerine ‘1- Hâlâ yerel yönetim şeyini aşamamışsınız’ dedi. ‘2- Ülkücüler belediyelerden iş istemiyorum demiyor ama’ dedi. Ve bu söz benimle mezara gidecekti fakat söylüyorum; ‘Ülkücüler hiçbir şey üretmiyor’ dedi.”

          İsmail Ok, bunları söylerken ayrıca ısrarla “Bizim toplantılarımızın hepsi kamera ile kayıt altına alınıyordu. Bu bahsettiğim toplantının da video kayıtları var. Aksini iddia edip, ispatlarlarsa bağımsız milletvekilliğinden de istifa ederim” demiştir.

          Meral Akşener’in “Ülkücüler, belediyelerden iş almak için HDP ile iş birliğine ses çıkarmaz” ve “Ülkücüler hiçbir şey üretmiyor” ifadesi çok da şaşırtıcı bir şey değildir.

          Bir kere Meral Akşener’in mantık kurgusu oldukça çarpıktır. MHP dışında hiçbir parti Ülkücülük kimliğini kullanamaz. Ülkücülük MHP’nin özel ve tapulu kimliğidir. Bu yüzden HDP ile ittifak yapan kendi partisi İP iken, nasıl Ülkücülerin adını kullanarak onları aşağılayabiliyor?

          “Ülkücüler hiçbir şey üretmiyor” ifadesi her meslek dalında birçok önemli ismi yetiştirmiş Ülkücü Hareket’e yapılmış çok büyük hakarettir.

          Meral Akşener herhalde “Ülkücüyüm” diyerek kendi peşinden giden şaşkınları tarif ediyor. Parti parti gezmiş olan kendinin peşinden gidenlere bu aşağılamayı yapmışsa bilemeyiz. Ama onlara da “Ülkücüler” ifadesini kullanması haddi değildir. “Bizim yanımızdaki devşirmeler bir şey üretmez, HDP ile iş birliğimize iş, ihale, müdürlük, şeflik için ses çıkarmaz” deseydi daha uygun olurdu.

          Meral Akşener hayatı boyunca Ülkücü olmamıştır. Siyasete DYP’de başlamıştır. Ve orada ettiği “Uzun süredir DYP’yi bırakıp başka bir partiye geçeceğim yolunda spekülasyonlar yapılıyor. Ben 1993 yılı kasımında DYP’ye üye olup nikâh kıydım. Benim nikâhım “Katolik nikâhı” gibi boşanması olmayan bir nikâhtır. DYP üyesi olmayı şeref sayıyorum. Benim evladıma bırakacağım tek miras DYP’dir” sözü arşivlerdedir. MHP ve Ülkücü Hareket’le tek bağı 1980 öncesi Kocaeli MHP İl Başkanlığı görevi yapmış merhum abisidir. Abisi 1980 sonrası MHP’nin kapısının önünden bir daha geçmemiş, MHP’ye davet ettiklerinde de “MHP diye bir parti ve Ülkücü Hareket mi kaldı?” diyerek, ANAP ve DYP’de siyaset yapmayı tercih etmişti. Kardeşi Meral Akşener de o çizgiyi takip etmiş, DYP’de siyaset yaparken “MHP diye bir parti mi, Ülkücü Hareket mi kaldı?” dediğinin şahitleri de vardır. DYP Genel Başkan Yardımcısı iken kendisine Bozkurt işareti yapan çocuklara “Bozkurt işareti yapmayın, DYP işareti yapın” dediği de gazetelerin arşivindedir. MHP’ye geçtiği güne dair MHP ile bir bağına, Ülkücü olduğuna dair bir tane ortada delil yoktur. Başbuğ Alparslan Türkeş ile yan yana bir tane fotoğrafı dâhi yoktur.

          Tansu Çiller ile kavgaya tutuştuktan sonra DYP’den ayrılıp Mesut Yılmaz’ın yanına Anavatan Partisine gitmek için çok uğraşmıştı. Beceremeyince rotasını AKP’nin kuruluş çalışmalarına çevirmişti. Bir ay gibi bir süre AKP’nin kuruluş aşamasında Türkiye geneli çalışmalar yapmıştı. Daha sonra burada da tutunamamıştı. Ama burada iken çok ilginç “Eskiden Ülkücüydüm, şimdi demokratım” şeklinde bir sözü olmuştu.

Ne zaman Ülkücü olduysa?

Ülkücü aynı zamanda demokrat olamıyor mu da, Ülkücülükten demokratlığa geçtiğini ifade etmişti?

Sicilinde bunlar olan birinin Ülkücüleri aşağılaması bu yüzden bizi şaşırtmaz.

          MHP’yi ele geçirme operasyonları yaptıkları günlerde tarlalarda düzenledikleri korsan kurultaylarda kendine desteğe gelenlere bile “Bir sürü gerizekâlı” demiş birisinden bahsediyoruz. Bunun da belgesi video arşivlerde mevcuttur.

          Meral Akşener’in ideolojik bir bağlılığı, mensubu olduğu bir davası yoktur. Onun adımlarını siyasi menfaatleri ve talimat aldığı yerler belirlemiştir. Dünden bugüne bakın, Fethullah Gülen’i Başbuğ Alparslan Türkeş’ten daha çok övmüştür. Hatta cümle yanlış oldu, Başbuğ Türkeş’i öven hiçbir sözü olmamıştır. “1980 öncesi Sayın Fethullah Gülen’in dinlerarası diyalog modeli uygulansaydı sağdan-soldan ölümler olmazdı” ifadesi Meral Akşener’e aittir.

          CHP’nin HD(P)KK ile olan ilişkisine ses etmeyen kendisi, CHP-HDP ittifakının yancısı olan kendisi ama “Ülkücüler belediyelerden iş almak için HDP ile iş birliğine ses çıkarmazlar” diyerek aşağıladığı Ülkücüler… Meral Akşener bilmese de, HDP sayesinde gelecek ekmeği Ülkücüler haram bilir!

          MHP’yi milletvekili ve belediye başkanı olamamaktan dolayı yahut tekrar bunları olmak adına satanların kurduğu bu partiden böyle garabetler elbette beklenir. Biraz şerefi, haysiyeti olanlar zaten bunlara dayanamayıp bir bir istifa ediyor.

          İsmail Ok’un bahsettiği toplantıda Meral Akşener Ülkücüleri aşağılarken Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın gibiler “eski Ülkücülükleri” hatırına ses çıkarmadılar mı?

          Ülkücüler, CHP’li belediyelerden iş alabilmek ve işe girebilmek adına HD(P)KK ile iş birliğine susan insanlar mı?

          “Ülkücüler bir şey üretmeyen” insanlar mı? Meral Akşener’in peşinden gidip, bir de utanmadan Ülkücülere yapılan hakaretlere, Ülkücüleri aşağılamalarına müsaade mi ediyorsunuz? Gerçi anılarınız dışında Ülkücü Hareket’le ne bağınız kaldı ki?

          MHP’yi ele geçirmek için tarla kongresi yaptığınız günlerde, kendisine desteğe gelen aldatılmış, kandırılmış Ülkücülere bile “Bir sürü gerizekâlı” dediğini gördüğünüz ve duyduğunuz halde Meral Akşener’in peşine takılıp gittiyseniz, İP’teyken Ülkücüleri aşağılamaların bir önemi olur mu?

          “Ülkücüler belediyelerden iş almak için HDP ile iş birliğine ses çıkarmazlar” diyen Meral Akşener “İYİ Partiyi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” dediği halde, hangi iş karşılığında kısa bir süre sonra CHP-HD(P)KK ittifakına destek olmuştur?

          Meral Akşener ve avanesi, Ülkücüleri kendileriyle karıştırmasın… HDP desteğiyle kazanılan CHP’nin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Hatay, Mersin Büyükşehir Belediyelerine kaç müdür, şef gönderdiler onu da açıklasınlar da merakımız tamamen giderilsin...


Kaynak:TÜRKGÜN

Okunma : 3472
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 828 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 131 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın