Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Türkmen lider Salihi'den Peşmerge uyarısı
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salih, Peşmerge'nin BM desteğiyle Kerkük'e geri dönmek istediğini belirtti.
Kategori : GÜNDEM
28 Haziran 2018 14:01
 
Türkmen lider Salihi'den Peşmerge uyarısı
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salih, Peşmerge'nin BM desteğiyle Kerkük'e geri dönmek istediğini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salih, Peşmerge'nin BM desteğiyle Kerkük'e geri dönmek istediğini belirterek bunun sorunlara yol açacağı uyarısında bulundu. Bölgenin kaderinin sadece bir grubun inisiyatifine bırakılamayacağını vurgulayan Salihi, "Ortaya çıkacak güvenlik zafiyeti başta PKK ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerinin eylemlerine zemin hazırlar. Bu durum da Türkmenlerin güvenliğini tehlike altında bırakır." değerlendirmesi yaptı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkmen lider, "Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), BM'den Peşmerge'nin Kerkük'e geri dönüşü için Irak güvenlik güçleri ile ortak bir operasyon merkezi kurulması talebinde bulundu.

Irak Türkmenleri ve Irak Türkmen Cephesi olarak ulusal, bölgesel ve küresel bütün taraflara çağrıda bulunuyoruz. Peşmerge'nin Kerkük ve ihtilaflı bölgelere geri dönüşü büyük sorunları da beraberinde getirecek." dedi.

"TÜRKMENLERİN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKE ALTINDA BIRAKIR" 

Bölgenin kaderinin sadece bir grubun inisiyatifine bırakılamayacağını vurgulayan Salihi, "Ortaya çıkacak güvenlik zafiyeti başta PKK ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerinin eylemlerine zemin hazırlar. Bu durum da Türkmenlerin güvenliğini tehlike altında bırakır." değerlendirmesi yaptı.

Erşet Salihi, Kerkük ve Türkmen coğrafyasının siyasi pazarlık konusu yapılmaması için Bağdat yönetimine çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

 "Türkmenler olarak Türkiye'deki karar alıcıların da Iraklı muhatapları ile yaptıkları görüşmelerde bu husus üzerinde hassasiyetle durmalarını temenni ediyoruz. Türkmenlerin ve Türkmen bölgelerinin güvenliği Irak güvenliğinin teminatı demektir. Türkmenler güvende olmadıkça Irak güvenli bir yer olmayacaktır. Çünkü Türkmenler Irak'ın belkemiğidir."


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 874
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 847 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 149 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın