Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mart 2024 Salı
Türkiye’nin En Genç Yörük Türkmen Beyi Kahramanmaraş’tan!
Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit nüfusuna kayıtlı 19 yaşındaki Osman İncecik, 26’ncı Uluslararası Yörük Türkmen Toyu’nda Türkiye’nin en genç Yörük Türkmen Beyi ilan edildi.
Kategori : GÜNDEM
15 Ekim 2019 14:53
 
Türkiye’nin En Genç Yörük Türkmen Beyi Kahramanmaraş’tan!
Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit nüfusuna kayıtlı 19 yaşındaki Osman İncecik, 26’ncı Uluslararası Yörük Türkmen Toyu’nda Türkiye’nin en genç Yörük Türkmen Beyi ilan edildi.
Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Yörük TürkmenToyu’nun organizatörlüğünü; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı, Konyaaltı ve Muratpaşabelediyeleri ile Antalya Yörükler Derneği üstlendi. Toy’da, Cerit Türkmenleri Kültür ve DayanışmaDerneği Başkanı Osman İncecik, Türkiye’nin en genç Yörük Türkmen Beyi ilan edildi.

Antalya Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'ndeki meydanda toplanan yurt dışı veTürkiye'nin değişik yerlerinden etkinliğe katılan Yörük ve Türkmen dernekleri, develerle davul zurnaeşliğinde Dokuma Park'a kadar yürüdü. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş sırasında birçok kişi temsiliYörük göçüne alkışlarla destek verdi. Dokuma Park'ta tertip edilen eğlence, protokol konuşmaları ilehalk oyunları gösterisi ve temsili Yörük düğünü gerçekleşti. Düzenlenen Uluslararası Yörük TürkmenToyu’na Türk Dünyası birlikte hareket ederek toya farklı bir renk kattı, birlik ve beraberliğe vurguyaptılar.En Genç Yörük Türkmen Beyi Kahramanmaraş’tan!Kahramanmaraş’tan bu sene ilk katılımın sağlandığı 26’ncı Uluslararası Yörük Türkmen Toyu’ndaKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Osmanİncecik, En Genç Yörük Türkmen Beyi ilan edildi.


Uluslararası Yörük Türkmen Toyu’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSÜ Öğrencisi Osmanİncecik, “Çok güzel bir program oldum. Türkmen boyları adına, Kahramanmaraş adına, Çağlayanceritadına çok mutlu oldum. Benim için çok güzel bir gelişme. Yörük Türkmenleri 26 yıldır böyleetkinliklerle bir araya geliyordu. Kahramanmaraş’tan bu sene ilk olarak ben katıldım. Beni en gençYörük Türkmen Beyi ilan eden bütün Yörük Türkmen Derneklerine teşekkür ediyorum” dedi.Kahramanmaraş’ın en genç STK Başkanı oldu!Cerit Türkmenleri üzerine 7 yıldır araştırma yaptığını belirten İncecik, bu çalışmalarını bir Sivil ToplumKuruluşu çatısı altında yürütmeye karar verdiğini belirterek 2019 yılı Eylül ayında, Cerit TürkmenleriKültür ve Dayanışma Derneği’ni kurduğunu söyledi.


 Derneği kurmakla Kahramanmaraş’ın en genç STKBaşkanı unvanını aldığını da dile getiren İncecik, şunları söyledi: “Bu alanda yıllarca araştırma yaptım.Bunun için il il, ilçe ilçe gezdim. Şimdi bu araştırmalarımı Cerit Türkmenleri ve Beğdili Boyu üzerinehazırladığım kitapta topluyorum. Bu daha başlangıç inşallah daha güzel, daha yüksek başarılar içinçalışacağız. Beni bağrına basan Yörük Türkmen camiasına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Okunma : 1142
Gündem haberleri
 MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
18 Mart 2024 Okunma: 305 ÇUMRA
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın