Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

16 Nisan 2024 Salı
SARMA SİGARA YASAKLANDI.
Sarma sigara satışı, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi. İşte sarma sigara satan kişilere ceza kesilecek.
Kategori : GÜNDEM
01 Temmuz 2020 09:13
 
SARMA SİGARA YASAKLANDI.
Sarma sigara satışı, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi. İşte sarma sigara satan kişilere ceza kesilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 18 Haziran tarihinde kabul edilen düzenleme ile 'Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere' 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirildi.

SİGARADAN 1 YILDA 50 MİLYAR TL ÖTV ELDE EDİLDİ

Tütün ürünlerinden elde edilen gelir, Türkiye’de devletin en önemli vergi kalemleri arasında yer alırken, sadece 2019 yılında sigaradan yaklaşık 50 milyar TL ÖTV vergisi elde edildi. Buna karşın devletin, son yıllarda yaygın hale gelen yasa dışı açık tütün ürünlerinden kaynaklanan vergi geliri kaybı 15 milyar liraya yaklaştı. Milyarlarca lira vergi kaybına uğranması üzerine 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılarak 1 Temmuz’dan itibaren ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdının doldurulmuş şekilde satışına yasak getirildi. Bu yasağa uymayanlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Düzenleme bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 3565
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın