Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Ortak aday konusu hafta sonuna kadar netleşecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.
Kategori : GÜNDEM
23 Nisan 2018 14:10
 
Ortak aday konusu hafta sonuna kadar netleşecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak açıklama yapan iki liderden bu hafta içinde bir ittifaka gidileceği mesajı çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

  • Güzel bir görüşme yaptık. Bu görüşmelerimiz haftaiçinde bir takım sonuçları olacak. Ceketinizi bile evden alıp çıkarken bile 15-20 dakikada yapmak var. 2-3 dakikada çıkmak var. 
  • İktidar, kurumları zorluyor. Sayın genel başkan ve arkadaşlarını tebrik ettim. Potansiyeli olan bir İYİ Parti seçime girememe riski ile karşı karşıya kalacaktı. Oy verecek olan vatandaş, oy verme hakkını kullanacak. Başka bir şey yapmayacak ki… 
  • Güç birliği, dirsek temasına ihtiyaç gördük.

#CANLI Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu açıklama yapıyor https://t.co/NlPA0IcsYd

— CNN Türk (@cnnturk) 23 Nisan 2018
  • ​İYİ Parti'ye jest, demokrasiye katkıdır.

KILIÇDAROĞLU: SORUN, TÜRKİYE SORUNUDUR

 

Kılıçdaroğlu da şunları söyledi:

  • Sayın genel başkan ve arkadaşlarıyla verimli toplantı gerçekleştirdik. 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. 
  • (İYİ Parti'ye verilen 15 vekil) Siyasi bir iktidarın özel bir çaba harcaması bizim içimize sindirebileceğimiz bir şey değil. Önümüzdeki seçimler bir iki parti sorunu değil, Türkiye sorunudur. 
  • Saadet Partisi'nin attığı adımlar son derece değerli adımlardır.

Abdullah Gül'ün ortak adaylığı söz konusu mu sorusuna Karamollaoğlu, "Sizin o sorularınız bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır" diye yanıt verdi.

AKŞENER İLE GÖRÜŞME

Karamollaoğlu, yarın saat 10:30'da İYİ Parti Genel Merkez'inde Meral Akşener ile görüşecek. Bugün kulislere yansıyan bilgiye göre CHP, 28 Haziran 2018'de yapılacak olan seçimler için ortak bir aday çıkarılması üzerinde duruyor. Buna göre CHP'den bir heyetin Akşener'i ziyaret ettiği öğrenildi. Akşener'in CHP'nin bu önerisine sıcak yaklaşmadığı, devreye Karamaollaoğlu'nun girmesinin beklendiği ifade edildi. Karamollaoğlu-Akşener görüşmesinin bu çerçevede gerçekleşeceği belirtiliyor.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 1056
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın