Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
MHP'li Usta: Kimse Türkiye'nin karşısında duramaz
Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı özel bir televizyon programında, Münbiç'i değerlendirdi.
Kategori : GÜNDEM
29 Mart 2018 17:35
 
MHP'li Usta: Kimse Türkiye'nin karşısında duramaz
Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı özel bir televizyon programında, Münbiç'i değerlendirdi.

Münbiç'te belirsizlik olduğunu ve ABD'nin, yönetiminde yaşanan değişiklikle beraber yapacağı hamleleri kestirmenin güç olduğunu belirten Usta, "ABD'nin oradan beklentisi, 'birlikte güvenlik bölgesi oluşturalım, bölgenin kontrolünü beraber sağlayalım' idi. Oralar bizim sınırlarımız, ABD'ye bu konuda ne kadar güven olur zaman gösterecektir." dedi.

 

Münbiç; Fırat'ın doğusundaki sınırlarımızda hakim olan YPG'nin, Fırat'ın batısına geçişine engel olmak adına çok kritik bir yer ama gelişmeleri takip etmek lazım diyen Usta, her zaman öncelikle diplomasi ile çözülmesinin önemli olduğunu, savaş yanlısı olmadığını ancak ihtiyaç olursa savaşın da diplomasinin son aşaması olduğunu vurguladı.

 

BEN KARARLIYIM, BURAYA GİRERİM, KARŞIMA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN

Usta, "Kritik şey Türkiye'nin kararlılığını göstermesidir. 'Ben sınırlarımda böyle bir terör yuvalanması istemiyorum. Ben kararlıyım, buraya girerim, karşıma kim çıkarsa çıksın' deyip kararlılığını gösterirse kimse Türkiye'nin karşısında duramaz. Bu çok nettir." dedi.

CHP'Yİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Her ne kadar içeride çatlak sesler olsa da Türkiye kararlılığını dünyaya yansıtmaktadır diyen Usta, "CHP ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Afrin için gösterdikleri tavır ortadadır. Münbiç için de farklı bir şey görmek mümkün olmayacaktır. Özellikle CHP Afrin için önce girilmesin dedi, girildikten sonra şehrin içerisine girilmesin dedi, başarılı olunca da operasyonları sahiplenmeyi tercih etti. Anlamak mümkün değil." dedi.

TÜRKİYE SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN MÜCADELE VERMEKTEDİR

Daha dün Fırat Kalkanı Harekatı için; "Suriyeliler plajlarda, dışarıda geziyor, bizim Mehmetçiğimiz onlar için savaşıyor" gibi sözlerle operasyonları provoke etmeye çalışanlar, bugün Zeytindalı operasyonunda Suriyelilerden oluşan ÖSO mensuplarıyla birlikte neden savaşıyoruz, onlara nasıl güveneceğiz diyor. Bu çelişkili ve bağnaz siyasi manevralar operasyonlara zarar veriyor, bunu görmek lazım. Ülkemiz için bu denli 


Okunma : 800
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın