Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
MHP’den şehit, gazi ve yakınları için teklif
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, şehit, gazi ve yakınlarına bağlanan maaş tutarının arttırılması için kanun teklifi verdi.
Kategori : GÜNDEM
13 Kasım 2018 05:08
 
MHP’den şehit, gazi ve yakınları için teklif
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, şehit, gazi ve yakınlarına bağlanan maaş tutarının arttırılması için kanun teklifi verdi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, şehit, gazi ve yakınlarına bağlanan maaş tutarının arttırılması, maluliyet aylığı bağlanan gazilerimize sonraki çalışma süreçlerinde 3600 günde emeklilik imkânı tanınması, çalışmaları durumunda vazife malullüğü aylıklarının kesilmemesini içeren kanun teklifi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; şehit, gazi ve yakınlarına yeni haklar tanıyan iki ayrı kanun teklifini TBMM’ye sundu. Konu hakkında açıklama yapan Öztürk “Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Beyannamesi’nde; şehit, gazi ve yakınlarının haklı taleplerinin yasalaşması hususunda vaatlerini kamuoyuna açıklamıştır. TBMM’ye vermiş olduğum kanun teklifleri; bu vaatleri kapsarken, güncel sorun ve taleplere de çözüm getirmektedir” dedi.

2 KAT ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Halil Öztürk, “Kanun tekliflerimden biri 13 madde olup, şehit, gazi ve yakınlarımızın uzun yıllardır beklediği, talep ettiği yeni haklar getirmektedir. Bunlar arasında; Şehit, gazi ve yakınlarına bağlanan maaş tutarının artırılması, Maluliyet aylığı bağlanan gazilerimize sonraki çalışma süreçlerinde 3600 günde emeklilik imkânı tanınması, çalışmaları durumunda vazife malullüğü aylıklarının kesilmemesi, terör olayları nedeniyle şehit olan erlerin hak sahiplerine bağlanan aylıklarının artırılması, gazi ve malullük hakkı kazananların eşi, çocukları ve anne babaları olmak üzere, şehit ve gazilerimizin ilk ve orta öğretim ile yükseköğretimde okuyan çocuklarına yapılan ödemelerin 2 kat artırılması, şehit yakınları ve gazilerimize ödenen nakdi tazminat tutarlarında 2 kat artış, malul gazilerimize ÖTV ödemeksizin bir araç alma hakkı gibi maddeler var” ifadelerini kullanarak bilgilendirmede bulundu.


Kaynak:TÜRKGÜN

Okunma : 858
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın