Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

24 Nisan 2024 Çarşamba
"MHP BİTTİ" DİYENLERİN BİTTİĞİ GÜN
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz öncülüğündeki onbinlerce ülkücü, Başbuğ Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki kabristanlığından Anıtkabir'e yürüdü.
Kategori : GÜNDEM
28 Kasım 2017 07:59
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz öncülüğündeki onbinlerce ülkücü, Başbuğ Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki kabristanlığından Anıtkabir'e yürüdü.
Başbuğ Alparslan Türkeş'in doğumunun 100. Yılını MHP ve Ülkü Ocakları, Anıtkabir'de görkemli bir şekilde 140 bin ülkücünün katılımıyla andı. Anma töreninin Atatürk'ün huzurunda olması oldukça anlamlı karşılandı. Hem Anıtkabir'i hemde Atatürk Spor Salonu'nu dolduran coşkulu kalabalık, "MHP bitti" diyenlere de tokat gibi yüzlerine vurdu.

KILAVUZ: YÖNÜMÜZDE, YOLUMUZDA LİDERİMİZ DE BELLİ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Ülkücü hareket, Türkiye'nin ve Türk milletinin teminatı, Türklüğün taşıyıcı kolonudur. Gafiller ne söylerse söylesin, hainler ne yana giderse gitsin bizim yönümüz de yolumuz da liderimiz de bellidir." dedi.

Kılavuz, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, çalıştaya Türkiye'den 160, Türk dünyasından 24, Avrupa'dan 13 delegenin katıldığını belirtti.

Kılavuz, çalıştayda, "Alparslan Türkeş ve Ülkücü Gençlik", "Eğitim Sistemindeki Sorunların Gençler Üzerine Etkileri", "İç ve Dış Göçün Sosyo-Ekonomik Boyutu", "Sosyal Medya ve Diğer Kitle İletişim Araçlarının Gençler Üzerindeki Etkileri", "Toplumsal Yozlaşma ve Değerler Erozyonu", "Türk Milliyetçiliği ve Demokrasi Anlayışı, "Türk Toplumunda Aile ve Kadının Önemi", "Ülkücü Gençliğin Türk Dünyası Algısı" başlıklı konuların ele alındığını söyledi.

Disiplinli ülkücü anlayışın altın üçgeninin lider, teşkilat ve doktrin olduğunu ifade eden Kılavuz, "Ülkücü gençler bu disiplin ve inançtan bir an olsun ayrılmadan liderinin etrafında kenetlenerek yoluna devam edecektir." dedi.

Türkeş'in, "Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş." sözüyle mücadelenin çerçevesini çizdiğini belirten Kılavuz, şunları kaydetti: "Ülkücü hareket, Türkiye'nin ve Türk milletinin teminatı, Türklüğün taşıyıcı kolonudur. Gafiller ne söylerse söylesin, hainler ne yana giderse gitsin bizim yönümüz de yolumuz da liderimiz de bellidir. Büyük Turan ülkümüz için başaracağız. Düşman çok diye korkmayız, hain fazla diye endişelenmeyiz, imkan yok diye sızlanmayız. Herkes emin olsun ki ülkücü gençlik varsa umut vardır. Biz ölmemişsek tüm ihanet senaryoları geçersizdir."

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1849
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın