Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Karamollaoğlu: AKP oylarının yüzde 15'ini alabiliriz.
Son dönemdeki çıkışları ile Türkiye’de siyasetin kilit ismi haline gelen Temel Karamollaoğlu, FOX TV’de katıldığı bir programda yine önemli açıklamalar yaptı.
Kategori : GÜNDEM
06 Mart 2018 09:26
 
Karamollaoğlu: AKP oylarının yüzde 15'ini alabiliriz.
Son dönemdeki çıkışları ile Türkiye’de siyasetin kilit ismi haline gelen Temel Karamollaoğlu, FOX TV’de katıldığı bir programda yine önemli açıklamalar yaptı.

FOX TV’nin sabah programı Çalar Saat’e konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplayan Karamollaoğlu, “Ülkede adaleti tesis etmeden hiçbir şey yapamazsınız. Bugün adalet kavramı zedelenmiştir. İlk atılması gereken adım herkes için adaleti tesis etmek ve yargının rahat çalışmasına olanak sağlamaktır. Toplumun adalet mekanizmasına güvenini sarsarsanız sistemi tıkarsınız” dedi.

AKP OYLARININ YÜZDE 15’İNİ ALABİLİRİZ

Erken seçim ve Cumhurbaşkanı adayı konularına da değinen Karamollaoğlu, kendisinin aday olmayacağını ifade etti. Erken seçime gidilebileceğini de vurgulayan Saadet lideri, “Öyle bir aday çıkaracağız ki her partiden oy alacak. AKP’den de yüzde 15 oy alabilecek” dedi. Adaylarının Abdullah Gül olabileceği sorusuna ise “Abdullah bey sevdiğimiz bir arkadaşımız. Fakat şu an netleşen bir şey yok. Zaten daha zamanımız da var. İlerleyen süreçte istişarelerimizi tamamlayacağız” dedi.

KUTUPLAŞMAYI KESKİNLEŞTİRİYORLAR

İttifak çalışmalarını da değerlendiren Temel Karamollaoğlu, “Hükümetteki arkadaşlar ittifak yapıyorlar. Bu da en doğal hakları. Herkes hukuk çerçevesinde herkesle ittifak yapabilir. Ancak bir ittifak, karşı tarafı gayrimilli olarak tanımlıyorsa biz bunu kabul edemeyiz. Bu, ülkede artan kutuplaşmayı bitirmez, daha da keskinleştirir” diye konuştu. Öte yandan başkanlık sistemine de izah getiren Karamollaoğlu, “Bizim en başından beri ifade etiğimiz meseleler var. Biz Başkanlık sistemine karşı değiliz. Ancak hazırlanan işleyiş bizi tedirgin ediyor. Yeni sistemde milletvekillerinin bir hükmü kalmayacak. Vekiller yetkisiz hale getiriliyor. Biz buna karşıyız” dedi.



Okunma : 889
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 846 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın