Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Her şey dondu
ÖZELLİKLE Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve soğuk hava, hayatı güçleştiriyor. Hava sıcaklığı çoğu ilde sıfırın altında seyrediyor.
Kategori : GÜNDEM
11 Aralık 2017 09:31
 
Her şey dondu
ÖZELLİKLE Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve soğuk hava, hayatı güçleştiriyor. Hava sıcaklığı çoğu ilde sıfırın altında seyrediyor.

ÖZELLİKLE Doğu Anadolu Bölgesi'nde  kar ve soğuk hava, hayatı  güçleştiriyor. Hava sıcaklığı çoğu ilde sıfırın altında seyrediyor. Nehirler- göller dondu. Karla mücadele ekipleri de yolları açmak için aralıksız çalışıyor. Doğu'da en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Olumsuz hava koşulları yurt genelinde etkisini artırdı. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve soğuk hava hayatı  güçleştiriyor. Nehirler-göller dondu. Ardahan'ın Posof ilçesinde yoğun kar, ilçede hayatı durma noktasına getirdi.

Ekipler yolları açmak için çalışma başlattı. Yağış sonrası araçlar kar altında kaldı. Esnaf biriken karı temizlemek için yoğun çaba harcadı.

KARS -19'U GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 19, Ardahan'da 17, Erzurum'da 14, Ağrı'da 11, Iğdır'da 6 ve Erzincan'da 5 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı ise Iğdır'da 8, Erzincan'da 7, Erzurum'da 0, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 3, Kars'ta 2 ve Ardahan'da 1 derece oldu.

ARAÇLARIN ÜSTÜ BATTANİYE VE BEZLERLE ÖRTÜLDÜ

 Hava sıcaklığının sıfırın altına  düştüğü Ağrı'da vatandaşlar önlem aldı. Araçların üstü battaniye ve bezlerle örtüldü.

Erzurum'da karla mücadele ekipleri hummalı çalışma içinde. Çalışmalar sırasında bir iş makinesi kayarak yolun dışına çıktı.s İş makinesi ekiplerce kurtarıldı. Şehir merkezinde aşırı soğuk etkili oldu.

Kentte kar üstüne kurulan hayvan pazarında da esnaf güç anlar yaşadı. Besiciler aşırı soğuk havada lastik yakarak ısınmaya çalıştı.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 993
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın