Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Bozkurtlar Afrinde temizlikte
Zeytin Dalı Harekatı'nda 200'e yakın hedef imha edildi, 15 bölge PKK-YPG'den temizlendi.
Kategori : GÜNDEM
23 Ocak 2018 11:43
 
Bozkurtlar Afrinde temizlikte
Zeytin Dalı Harekatı'nda 200'e yakın hedef imha edildi, 15 bölge PKK-YPG'den temizlendi.

Savaş uçaklarımız ve tanklarımız  terör yuvalarını yerle bir ediyor. ABD'nin beslemesi teröristler kırsaldan çekilerek kent merkezine doğru kaçıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda 200'e yakın hedef imha edildi, 15 bölge PKK-YPG'den temizlendi

 

 

Suriye'nin Afrin kentinde bulunan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri, hem hava, hem de kara unsurlarını etkili bir şekilde kullanıyor.Türk Silahlı Kuvvetleri ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu, kara harekatında  teröristlerin elindeki köyleri tek tek alıyor. Teröristlerin ise kırsaldan çekilerek kent merkezine doğru kaçtıkları  belirtiliyor.

 

Türk ordusu ve ÖSO güçleri, 5 ayrı noktadan Afrin'e doğru terör hattını yardı. Gülbaba ve Çalkaya köyünden Afrin'e giren ÖSO grupları ise  Bülbül kasabasına bağlı köylere çıkarma yaptı. Bülbül kasabasının Çakala ve Amra köylerine ilerleyen ÖSO gruplarına saldırı girişiminde bulunan YPG'liler top ve tank atışları ile vuruldu. Afrin sınırında Şenkal, Gülbaba ve Çalkaya,  Bali ve Kurni köyü, Hatay'ın Hassa ilçesinin tam karşısında bulunan Adah Manli, bu köyün 2.5 kilometre güneydoğu sınırındaki köyler de TSK/ÖSO'nun kontrolüne geçti. 

 

 

 

 Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve 3 köyü daha ele geçirdi. Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatta  toplam 15 nokta terör örgütlerinden kurtarılmış oldu.

 

Suriye'nin Afrin kentinde bulunan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) , hem hava, hem de kara unsurlarını etkili bir şekilde kullanıyor.

Dün de Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine  gün boyu top atışları yaptı. Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuldu.

 

Kara operasyonu hem sınır hattında konuşlu, hem de Afrin bölgesine giren Fırtına obüslerinin atışları ve zaman zaman Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının hava taarruzu desteğiyle sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kara harekatında teröristlerin elindeki köyleri tek tek alıyor. Teröristlerin ise kırsaldan çekilerek kent merkezine doğru kaçtıkları  belirtiliyor. Türk ordusu ve ÖSO güçleri, 5 ayrı noktadan Afrin'e doğru terör hattını yardı.

 

GÜLBABA'DAN AFRİN'E

Gülbaba ve Çalkaya köyünden Afrin'e giren ÖSO grupları ise,  Bülbül kasabasına bağlı köylere çıkarma yaptı. Yine sınır hattında yer alan Bülbül kasabasının Çakala ve Amra köylerine ilerleyen ÖSO gruplarına saldırı girişiminde bulunan YPG'liler top ve tank atışları ile vuruldu. Terör örgütü mevzileri de savaş uçakları tarafından  yerle bir edildi.

Afrin sınırında Şenkal, Gülbaba ve Çalkaya, 10 kilometre doğusundaki Bali ve Kurni köyü, Hatay'ın Hassa ilçesinin tam karşısında bulunan Adah Manli, bu köyün 2.5 kilometre güneydoğu sınırındaki köyler  TSK/ÖSO'nun kontrolüne geçti. 

 

 Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den de  ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve 3 köyü daha ele geçirdi.

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

 

Diğer taraftan Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı.ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi. Öte yandan terör örgütü, Azez ilçesi yakınlarındaki bölgelere roket saldırısı düzenledi.

Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatta  toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

 

 

PKK, DEAŞ'lı ESİRLERİ SERBEST BIRAKTI

Öte yandan Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK, hapishanelerde tuttuğu DEAŞ'lıları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı savaşmaları koşuluyla serbest bıraktı.

 

AA'nın Afrin'deki güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, terör örgütü, Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanmak üzere DEAŞ'lı teröristlerle anlaşmaya vardı. PYD/PKK, daha önce çatışmalarda sağ ele geçirdiği DEAŞ'lıları, TSK ve ÖSO güçlerine karşı savaşmaları şartıyla hapishanelerden çıkardı.

 

PYD/PKK daha önce de ABD'nin bilgisi dahilinde Rakka kent merkezinde kuşattığı DEAŞ teröristleriyle anlaşmaya vararak bölgeden tahliye etmiş, bunların önemli bir bölümü Türkiye'ye sızmak üzere sınır hattına yönelmişti. 


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1552
Foto galeri
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın