Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Nisan 2024 Perşembe
ABD'den terör örgütü YPG'ye skandal destek!
Türkiye'nin Münbiç'e yönelik operasyon hazırlıkları sürerken, ABD ordusundan üst düzey bir isim Münbiç'i ziyaret etti.
Kategori : GÜNDEM
08 Şubat 2018 09:26
 
ABD'den terör örgütü YPG'ye skandal destek!
Türkiye'nin Münbiç'e yönelik operasyon hazırlıkları sürerken, ABD ordusundan üst düzey bir isim Münbiç'i ziyaret etti.

Türkiye'nin Münbiç'e yönelik operasyon hazırlıkları sürerken, ABD ordusundan üst düzey bir isim Münbiç'i ziyaret etti. ABD'nin DEAŞ'la mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk, Münbiç'te gazetecilere yaptığı açıklamada,  ana omurgasını terör örgütü PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin liderliğine güvendiğini de ifade etti.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan Menbiç geriliminin gölgesinde, ABD ordusundan üst düzey bir isim Menbiç'i ziyaret etti.

ABD'nin DEAŞ'la mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk, Menbiç'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin DEAŞ'ın yenilgisinin kalıcı hale getirilmesini sağlamak için burada bulunduğunu ve bölgeden çekilmeyeceğini söyledi.

General Funk, Amerikan güçlerinin 'YPG'yi desteklemek' ve Türkiye'nin harekâtı sonrasında tansiyonu düşürmek üzere Menbiç'te olduğunu ifade etti.

Associated Press'in (AP) haberine göre; TSK'nın Afrin harekâtından endişe duyup duymadığını yönündeki soruya ise Funk şu yanıtı verdi: "Endişe duymuyorum. Görev tanımımda endişe duymak yok, benim işim savaşmak."

Funk, ana omurgasını terör örgütü PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin liderliğine güvendiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan AP haber ajansı, ABD askerlerini, Menbiç'teki Amerikan karakolundan Türkiye sınırına bakarken yansıtan bu fotoğrafı servis etti.

Ankara, ABD'ye terör örgütü PKK bağlantılı PYD/YPG güçlerinin kontrolündeki Menbiç'ten çekilme çağrısı yapıyor.

Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon da Funk'ın Menbiç'e ziyaretini Twitter'dan duyurdu.

ABD, DEAŞ'ın 2016'da Menbiç'ten çıkarılmasından bu yana bölgede askeri varlığını devam ettiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytin Dalı Harekâtı'nın Menbiç'e uzanabileceğini söylemiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Amerikan askerlerinin Menbiç'ten derhal çekilmesi gerektiğini belirtmişti.

Ancak Amerikan Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki stratejik öneme sahip Menbiç bölgesinden çekilmeyeceklerini açıklamıştı.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 882
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın