Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
15 Temmuzu unutturmayacağız
Türkiye 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimini ve şehit verdiği evlatlarını anıyor.
Kategori : GÜNDEM
14 Temmuz 2018 11:10
 
15 Temmuzu unutturmayacağız
Türkiye 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimini ve şehit verdiği evlatlarını anıyor.

KONYA DA AYAĞA KALKTI

15 Temmuz 2016 gecesi yapılmak istenen başarısız darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti.15 Temmuz 2016 tarihinde 22.00 sularında İstanbul ve Ankara’da kendini gösteren darbeciler, TRT1’de ‘Yönetime el koyduk’ diyerek bildiri okutmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile milyonlarca vatandaş sokaklara dökülmüştü. Konya’da da halk Valilik ve Mevlana Meydanı başta olmak üzere askeri kışlaların önünde toplanmıştı.

ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Millet o gün en büyük ihanet ile karşı karşıya kaldı. Hainlerin asıl amacının ülkeyi bölmekti, başaramadılar. Uçurumun kenarından döndük. FETÖ'CÜ hainler, bin yıllık bir intikamın peşindeydi” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da, “Vatandaşımız çıplak eli ile saldırıya dur dedi. O gece çok şükür ettim, böyle bir millete sahip olduğum için. Allah, bir daha o geceyi yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, yapılan ihanet bir türlü unutulamıyor. Türk halkı, eli kanlı terör örgütü FETÖ'ye lanetler okuyor. "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi yapılmak istenen başarısız darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti.15 Temmuz 2016 tarihinde saat 22:00 sularında İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bir grup Jandarma Genel Komutanlığı askeri tarafından trafiğe kapatılmış, Ankara'da da F-16 tipi savaş uçakları alçak uçuş yapmaya başlamıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı binasına askeri bir helikopterle ateş açılmıştı. TRT 1 canlı yayını kesilmiş, haber spikeri Tijen Karaş'a Yurtta Sulh Konseyi adına bir darbe metni okutulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında canlı yayınına görüntülü telefon görüşmesi ile katılarak, girişimin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmadığını belirtmiş, tüm halkı meydanlara, köprülere ve hava limanlarına davet etmişti.

TÜRK MİLLETİ İHANETİ ASLA UNUTMUYOR

Talimatı alan Türk halkı, canını hiçe sayarak darbecilere karşı durmuş ve bu duruşu ile dünyaya örnek olmuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde darbe girişimi konusu tüm siyasi parti milletvekilleri tarafından görüşülürken, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmıştı. Vatandaş, tankların altına yatmış, üzerine sıkılan kurşunlara göğüs gererek milli iradesine ve bütünlüğüne sahip çıkmıştı. Kritik noktaların önünü belediye otobüsleri ile kapatılmış, vatandaşlar yaklaşık 1 ay boyunca ikinci bir olası kalkışmaya karşı demokrasi nöbeti tutmuştu. Kazanan darbeci zihniyet değil, inançlı Türk halkı olmuştu. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Türk halkı yapılan bu ihaneti ilk günkü gibi hatırlayarak, aklından hiç çıkarmıyor.

KONYALILAR FERASETLİ DAVRANDI

Darbe girişimini haber alan Konyalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatı ile Valilik önüne gitti. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın önüne, olası bir kalkışmaya karşın belediye otobüsleri, kamyonlar ve iş makineleri konuldu. Gece, tüm camilerden salalar okundu. Demokrasi nöbeti hiç aksatılmadan Konya'da da tutuldu. On binlerce vatandaş, Mevlana Meydanı'nda bir araya gelerek, geleceğine sahip çıktı. Ellerine Türk bayraklarını alarak, meydana akın eden Konyalılar, FETÖ'ye lanet yağdırdı. Siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri sürekli vatandaşlara konuşmalar yaptı. Yine vatandaşlar çeşitli protestolar ile idam istediğini dile getirdi. Konya, milli iradeye sahip çıktı. 7'sinden 70'ine tüm Konyalılar sokağa döküldü. 15 Temmuz gecesi Konya'dan şehitler de çıktı gaziler de.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 1031
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın