Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

24 Nisan 2024 Çarşamba
15 Temmuz unutulmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır.
Kategori : GÜNDEM
16 Temmuz 2018 07:43
 
15 Temmuz unutulmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması"nda halka hitap etti.

Erdoğan, "15 Temmuz Destanı'nı selamladığımız bu anlamlı günde 100 bini aşkın hatm-i şerifle, dualarla, Kur-an'ı Kerim tilavetleriyle şehitlerimizin ruhlarını mesrur eylemek üzere bu adımları attık ve bugün sabahtan itibaren hamdolsun bu yoldaki 81 vilayette anma törenlerimiz devam ediyor. Herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelede yurt dışı operasyonlara kadar vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için şehadete yürüyen tüm kahramanları tekrar kemal-i edeple yad ediyorum. Gazilerimize, cesaretleri ve fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, Allah'tan hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler diliyorum." diye konuştu.


Mehmet Akif Ersoy'un "Asım'ın Nesli" şiirinden "Asım'in nesli... diyordum ya...nesilmiş gerçek. / İşte çiğnetmedi namusunu, çignetmeyecek. / Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar, taşlar... / O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar." ve "Çanakkale Şehitlerine" şiirinden "Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, / Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!" dizelerini okuyan Erdoğan, "Rabbim onları cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın, Sevgili Peygamberimize komşu eylesin. Yüce Mevla, şehitlerimizin canlarını feda ederek yaptıkları şahitliği dergahı izzetinde kabul etsin." ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bir yandan daha ömrünün baharındaki, 16-17 yaşındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden yaşarken, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer, altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı kolayca burca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakarlık vardır, azim, dirayet ve cesaret vardır. Buna özellikle Çanakkale Zaferimizle İstiklal Harbimizde çok yakından şahit oluyoruz."

 

Pakistan milli Şairi Muhammed İkbal'in "Osmanlıların üzerine bir keder dağı yıkılmışsa sen hiç üzülme, çünkü şafak yüz bin yıldızın kanı dökülmeden sökmez." mısralarını okuyan Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nda milletin istikbali için binlerce yıldızın, binlerce yiğidin, binlerce şehidin kanının döküldüğünü hatırlattı.

 

15 Temmuz Zaferi'nin de böyle büyük bir fedakarlığın eseri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu zafer milletimizin direnişi yanında, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvay-ı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir." ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİYLE TÜRKİYE'NİN SIÇRAYIŞINI BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke hudutları içerisinde artık sabotajlara, karartma eylemlerine maruz kalmadan tüm terör örgütleriyle çok daha başarılı bir mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, "Ayrıca Türkiye'yi vesayetin boyunduruğundan tamamen kurtaracak, demokrasimizin önünü açacak yönetim sistemimizi kalıcı istikrara kavuşturacak önemli adımlar attık. Artık yönetim sistemizi malum değiştirdik ve yeni yönetim sistemiyle birlikte Türkiye'nin gerek ülkemizde, gerek tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın." diye konuştu. 

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hem milleti bir hayaliyle buluşturduklarını hem de ülkeyi büyük bir çileden kurtardıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Bu tarihi değişimle Türk demokrasisine çağ atlattık. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüşdünü tüm dünyada ispat ettik. Tüm bu gelişmelerle ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. Yıl dönümleri aynı zamanda muhasebe ve murakabe günleridir. Ülke, millet ve devleti yönetenler olarak, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımızdan çok büyük dersler çıkardığımıza inanıyorum. Öncelikle 15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu olduğunu, kimin de sadece iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Yaşadığımız hadiseleri ikide bir gündeme getirmesek de onları asla unutmayız, unutturmayız."

 

"15 TEMMUZ ASLA UNUTULMAYACAK"

 

Erdoğan, onun için 15 Temmuz'un asla unutulmayacağını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, "O bizim için bir tarihe kayıttır. Geçmiş tecrübelerden aldığımız derslerle geleceğimizi aydınlatacak adımlarımızı atarız. 15 Temmuz sürecinde şahit olduğumuz riyakarlıkları da aynı şekilde hafızamıza kaydettik, not ettik." ifadelerini kullandı. 

 

"O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Daha darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren demokrasimize destek verenlerle, cuntacıların yanında yer alanları asla aynı kefeye koymayacağız. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi, 'Her şey bittiğinde hatırlayacağımız düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın, daha doğrusu dost bildiklerimizin sessizliği olacaktır.' Burası çok önemli. Hele hele ülkemizden kaçan darbecileri bağırlarına basanların ilkesizlikleri asla hafızamızdan silinmeyecektir. Açık ve net söylüyorum, kimin, nerede, nasıl tavır takındığını çok iyi biliyoruz. Kimin kimlerle iş tuttuğunun da gayet iyi farkındayız. Umutlarını FETÖ'cü cuntaya bağlayanların, olayların seyri değişince nasıl hayal kırıklığı yaşadıklarını, nasıl öfkelendiklerini de biliyoruz. İlişkilerimizi belirlerken, diğer konular yanında darbe teşebbüsüne karşı tavrı da dikkate aldık, alıyoruz, alacağız. Bunun yanında gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında FETÖ ile mücadelemizi aralıksız devam ettireceğiz. İşte Azerbaycan'dan geldi. Ukrayna'dan 2 tane arka arkaya geldi. Takip ediyoruz, gelecekler, gelecekler... Pensilvanya'daki mel'unun takiyye, hile, yalan, dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik, bu böyle biline. Son 2 yılda örgütün devlet, iş dünyası, bürokrasi, ticaret, medya ve sivil toplum alanlarındaki yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik."

 

Başkan Erdoğan, yoğun diplomatik temasları sayesinde bugüne kadar, 16 ülkede örgütün okul adı altında açtığı fitne yuvalarını kapattırdıklarını, 80'in üzerinde firari ele başını kaçtıkları yerlerden ülkeye getirtip yargıya teslim ettiklerini söyledi.

 

Türkiye'de devam eden davaların artık yavaş yavaş neticelenmeye başladığına işaret eden Erdoğan, "Suçlular titizlikle belirlenerek, o gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor." diye konuştu.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1142
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın