Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Nisan 2024 Perşembe
YAĞMA YAĞMUR-ESME RÜZGAR...DAĞDA MEHMEDİM VAR BENİM.!!
YAĞMA YAĞMUR-ESME RÜZGAR...DAĞDA MEHMEDİM VAR BENİM.!! Bu yüzden çocukluğumuzdan beri yağmura “RAHMET yağdı”deriz..!!
Kategori : ÇUMRA
29 Ocak 2018 10:33
 
YAĞMA YAĞMUR-ESME RÜZGAR...DAĞDA MEHMEDİM VAR BENİM.!!
YAĞMA YAĞMUR-ESME RÜZGAR...DAĞDA MEHMEDİM VAR BENİM.!! Bu yüzden çocukluğumuzdan beri yağmura “RAHMET yağdı”deriz..!!

Gavurdağı’nda hain-nankör Ermenilere karşı mücadele ederken elindeki manuel tüfeğe barut doldururken patlama sonucu sağ elinin üç parmağını kaybeden ve 103 yaşında vefat eden babaannem ÇOLAK HACER NENE’nin dizi dibinde yetişen biri olarak bilirim ki Rabbimin yağmuru RAHMETTİR..!

Bu yüzden çocukluğumuzdan beri yağmura “RAHMET yağdı”deriz..!!

Yine biliriz ki karın yağmasıda BEREKETTİR...! Ankara ve İstanbul’a kar yağmasına bazı şom ağızlı spikerlerin dediği gibi kar “beyaz esaret”değil yağmur gibi berekettir..!!

Ancak...!! Canlar biliriz ki Rabbimin bereketi olan yağmur yağdığı zaman o bölgenin (Doğu Toroslar) bereketli-kırmızı toprağını bildiğimden toprak kısa sürede kırmızı hamura dönüşmektedir..!!

Bu durum zırhlı birliklerimizin hareket kabiliyetini zayıflatıyor..!! Allah’a şükür böyle olmasına rağmen harekat başarıyla devam ediyor..!!Yazıyı yazarken bir Mehmetçiğimizin şanlı bayrağımızı öperek ULUBATLI HASAN misali kuleye astığını “canlı”televizyon yayınında izleyince o askere o Mehmetçiğe ne çok İMRENDİM...!!

Şu anda halet-i ruhiyem olumlu değişti..!! Zaten hayata hep olumlu bakarım..! Gül dururken dikene meyletmeyiz..!! Çünkü biliriz ki;”eğer tefekkürün gül ise sen gül bahçesindesin yani dünya cennetindesin..!!Tefekkürün diken ise külhan kütüğüsün..!!”

İster yağmur yağsın-ister kar yağsın...!! Rabbimin hikmetinden sual olunmaz..!
Yeter ki koçyiğitlerim yuvalarına sağ salim dönsünler..!!

Rahmetli Dündar Taşer abimizin dediği gibi “atalarımız çadırlarını sırtlanların yolu üzerine kurmuşlardır”..!!

Bazı gaflet ve dalalet içerisinde olanların “alay” etmesine rağmen bir tarih öğretmeni olarak bilirim ki bu mübarek -bereketli toprakların her dönem BEKA SORUNU olmuştur..!!(Haçlı seferleri-Moğol istilası-Milli mücadele yılları vs gibi)..!! 
Dünyanın kilit taşının üzerinde oturuyoruz..!! Tarihin ,coğrafyanın, inançlarımızın ve ideallerimizin (Kızıl elma) üzerimize yüklediği vazife çok ağır..!! Türk Milleti ve devleti olarak bununda altından kalkarız Allahın izniyle..!! Bu yüzden her dönem hem güçlü hemde milli birlik içersinde tek yürek tek bilek olmak zorundayız..!!


Okunma : 782
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın