Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ, KAHRAMANLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?
İLAY-I KELİMETULLAH YOLUNDA , NİZAM-I ALEM UĞRUNA BU VATAN İÇİN CAN VEREN ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ, KAHRAMANLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?
Kategori : ÇUMRA
06 Haziran 2018 11:17
 
ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ, KAHRAMANLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?
İLAY-I KELİMETULLAH YOLUNDA , NİZAM-I ALEM UĞRUNA BU VATAN İÇİN CAN VEREN ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ, KAHRAMANLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?

İLAY-I KELİMETULLAH YOLUNDA ,
NİZAM-I ALEM UĞRUNA BU VATAN İÇİN CAN VEREN 
ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ, KAHRAMANLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?

Ülkücülerin , Türk Milliyetçilerinin ;Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti ile yoğrularak , ruhlarını İslamiyet’in ve Türklüğün potasında eriterek bu yola bütün varlığını adadıklarını. Rehber Kuran, hedef Turan diyerek yola çıktıklarını. Hira dağı kadar müslüman , Tanrı dağı kadar Türk olduklarını. İslamiyet’in dünya insanlığının tek kurtuluş yolu olduğuna, Nizam-ı Alem’i geçmişte olduğu gibi yalnız Türk Milleti’nin gerçekleştireceğine inandıklarını, İla-yı Kelimetullah için bu yola Türk İslam ülkücüleri olarak baş koyduklarını.Dillerinde Ya Allah Bismillah Allahüekber, ellerinde Ulubatlı Hasan ın burçlara diktiği üç hilal le,ayyıldızla ve bozkurt başlı bayrakla yürüyerek bu vatan için bu devlet bu millet için şehit olduklarını biliyormuydunuz?

"Türk - İslam Ülkücüsünün '', şu veya bu yabancı ideolojilerle ilgisi yoktur. O, ''Nizam-ı âlem'' ve ''İlay-ı Kelimetullah'' için döğüşen ve asırlarca dünyanın bir numaralı devleti olmayı başaran ecdadının sadık ve namuslu mirascısıdır." ve,

"Ülkücülük; ülkemiz ve yeryüzünde Allah'ın nizamını hakim kılmak için, kendine metod olarak, Allah ve Resulü'nü ölçü alan bir iman hareketinin adıdır." Diyen Seyit Ahmet Arvasi k.s. nın bu sözlerini düstur edinen ,

kimdi bu yiğitler kimdi bu şehitler
kimdi bu BOZKURTLAR biliyormuydunuz

İŞTE ÜLKÜ ŞEHİTLERDEN BAZILARI

1.İLK ŞEHİDİMİZ Türk-İslam davasının 22 yaşında ilk şehidi olan Ruhi Kılıçkıran’ın yetim olduğunu biliyor muydunuz? ... Ya 4 Ocak 1968’de Ankara Site Yurdu Kantininde iftarını açtıktan hemen sonra şehid edildiğini Biliyor Muydunuz?…

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SÜLEYMAN ÖZMEN 21 MART 1970
TÜRKİYEYE KOMİNİZM GİRMESİN DİYE MÜCADELE ETTİ VE ŞEHİT OLDU

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi Süleyman Özmen 22 yaşındaydı. Yüksek Öğretmen Okulunda Kominist militanlar tarafından sıkıştırılarak, 72 saat mahsur bırakılan ülkücü arkadaşlarına yardım edebilmek için ülküdaşlarıyla birlikte Yüksek Öğretmen Okulu'na gelir. Mahsur kalan arkadaşlarına ekmek götürmek ister.

Sabaha karşı meydana gelen büyük çatışmada kızıl silahlar kan kusar. Kurşunlar Süleyman Özmen'e isabet edecek, kaldırıldığı Numune Hastanesinde beş gün süren yaşam mücadelesinde, omuriliğine saplanan kurşunun yaptığı hasar neticesinde şahadet mertebesine ulaşacaktır.

Ankara'da yapılan cenaze törenine genç şehide yakışır bir asalet ve sadelik içerisinde cereyan etti. Ne "mızıka", ne de "top arabası" vardı. Ama tabutunu omuzlayan, peşinde hıçkırığını yüreğine hapsetmiş yürüyen nice inanmış dava adamları mevcuttu. Bunlar bıyıkları yeni terlemiş genç fidanlardı, Süleymanlardı...
Bir kilometreyi geçen bir kortej halinde Hacı Bayram Camiine giden halk orada cenaze namazını kılmıştır. Aziz şehidimizin tabutu namazdan sonra bir otobüs dolusu ülkücü gencin refakatinde İstanbul'a gönderilmiştir.....

Süleyman Özmen'in Sultanahmet'teki mahallesine gittikten sonra da Beyazıt Camiine gelinmiş hep beraber öğle namazını ve cenaze namazını kılan onbinleri aşan muazzam cemaat tekbir ve ilahi sesleriyle Eyüb'e tabutu getirmişlerdir. Aziz şehidimiz Süleyman Özmen gözyaşları ve dualar arasında Eyüp Mezarlığı'ndaki ebedi istirahatgahına defnedilmiştir."

2.KOMÜNİST KATLİAM
I17 Mart 1978 tarihinde Ömer Bayraklar, Salih Uluğ, Bahri Bilgin, Cevat Koca, Sinan Koca isimli 5 ülkücü işçinin aynı anda, Dev-Yol militanları tarafından katledildiğini biliyor musunuz? Ümraniye de oturan bu ülkücülerin hepsinin de Giresunlu olduklarını, Sinan ile Cevat’ın kardeş olduğunu... Sinan Koca’nın henüz 10 günlük bebeği olduğunu Biliyor Muydunuz?

3. 6 ÖĞRETMEN AYNI ANDA18 Eylül 1979 tarihinde, Adana’da 6 ülkücü öğretmenin, arkalarından ateş açılmak suretiyle şehid edildiğini biliyor muydunuz? Ahmet Güleç, Davut Korkmaz, Müslüm Teke, Yılmaz Kızılay, Mustafa Karaca ve Özcan Doruk isimli öğretmenleri katleden komünist militanlardan çoğunun yakalanmadığını Biliyor Muydunuz?

4. 36 SAATTİR YEMEMİŞTİ 8 Haziran 1970 tarihinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bahçesi’nde şehit edilen Yusuf İmamoğlu’nun yapılan otopsi sonucu 36 saattir yemek yemediğini .

Şehit edilmeden önce okulun arka bahçesinde bulunan ağaçların altında son namazını kılan İmamoğlu’nun, cebinden sadece 35 kuruş çıktığını Biliyor Muydunuz?

5. ÖNKUZU HEY, ÖNKUZU 23 Kasım 1970 yılında ZİLELİ ülkücü şehid Ertuğrul Dursun ÖNKUZU’nun komünist militanlar tarafından ağır işkencelere sonucu şehit düştüğünü... Önkuzu’nun kırılmadık kemiği, patlamadık yerinin kalmadığını ve ağzından ciğerlerine bisiklet pompasıyla hava verilerek ciğerleri de patlatıldıktan sonra okulun 3. katının penceresinden aşağıya atıldığını biliyor muydunuz? BİL VE UNUTMA!

6. İKİ EVLİYA Selçuk Duracık ve Halil Esendağ

12 Eylül idaresi tarafından haklarında verilen idam hükmünün uygulanması sırasında yanlarında bulunan görevli imamın Selçuk Duracık ve Halil Esendağ için; “Hiç evliya gördünüz mü? diyenlere evet… Halil ile Selçuk’u gördüm diyeceğim” dediğini biliyor musunuz? Peki ya, idama gitmeden evvel Halil Esendağ’ın arkadaşlarından gelinlik istediğini... Ve bu gelinliğin kefen olduğunu Biliyor Muydunuz?

"ŞEHİT HALİL ESENDAĞ'IN NİKAHI VAR.NİKAHINI ALLAH RESULÜ KIYACAK ONU BEKLİYORUZ"

Halil Esendağ'ın Babası oğlunun hapisteki arkadaşlarına mektup yazıyor

"Evlatlarım üzülmeyin benim oğlum Şehit oldu"

Lakin Halil Esendağ'ın Annesi ağlayıp çok üzülmektedir kendi kendine "YARABBİ BENİM OĞLUM ŞEHİTMİ OLDU YOKSA BİR PİS SİYASET UĞRUNA MI ÖLDÜ" diye düşünürken rüyasında kendisini Cennette görür.Bütün sahabeler, peygamber efendimizin arkadaşları toplanmış bekliyorlar.Erkek sahabeler bir tarafta, kadın sahabeler bir tarafta...

Annesi kadın sahabelere soruyor "Burada siz neden toplanmışsınız"
Kadın Sahabe cevap veriyor " BUGÜN BURADA ŞEHİT HALİL ESENDAĞ'IN NİKAHI VAR.NİKAHINI ALLAH RESULÜ KIYACAK ONU BEKLİYORUZ"

Annesi sevinç içinde uyanıyor benim oğlu şehit oldu diyerek ağlamaya başladığını biliyormuydunuz.

DARAĞACINDA KIPLEYE DÖNEN ÜLKÜCÜ ŞEHİTTİ BUNLAR

HALİL ESANDAĞ VE SELÇUK DURACIK

Koğuşta 22 Ülkücü var, ceplerindeki para bir kefen almaya bile yetmiyor. Ceza evi terzisi geliyor “Bu gece Halil Esendağ ile Selçuk Duracık’ı asacaklar, haberiniz olsun!” diyor.

Koğuş sessiz, çıt çıkmıyor; diller lâl olmuş, yüzler donuk. Toplanıyor tüm koğuş, ellerde Kur’an, dillerde Kur’an, gönüllerde iman. Bir ses geliyor dışarıdan, “hafif bir yağmur çiselercesine” bir ses. Ne büyük bir iman. Eğer Halil Esendağ o gün yüce Allah’tan güneşleri yağdırmasını isteseydi, Allah (cc) güneşleri de yağdırırdı. Yürüyorlar darağacına, yan yanalar; savaşırken de, ölürken de, Kur’an-ı Kerim okudu ikisi de, namaz kıldılar dua ettiler , helallik istediler, tekbirler getirdiler.Beyaz kefenlerini giydiler başlarında beyaz takke ,ayaklarında beyaz çoraplarıyla kelimeitevhid zikrini çekerek idam sehbasına yürüdüler.

Sonra Selçuk’a döndü Halil: “Önce seni assınlar Selçuk, sen bana dayanamazsın!” diyordu. Önce Selçuk yürüdü yağlı urgan’a: LAİLAHAİLLALLAH LAİLAHAİLLALLAH LAİLAHAİLLALLAH DİYEREK yürüdü ,ortaya miski amber kokuları yayıldı mert’çesine, yiğit’çesine, dirilircesine.Tabureye çıktı, yağlı urganı geçirdiler boynuna. Arkasına döndü, helallik istedi celladından.

Sonra vurdular altındaki tabureye.

Sallanıyordu Selçuk, ölürken dirilircesine, dirilirken yiğitleşircesine, Sallandı, sallandı; kıble’ye doğru dönmüştü ki yüzü, o an durdu. Herkes şaşkın, KIPLEYE DÖNDÜ KIPLEYE DÖDÜ diye bağırdılar gardiyanlar.
Sonra Halil geldi, dilinde “Allah-u Ekber” sesleri, yürürken attığı vakur adımları. LAİLAHAİLLALLAH LAİLAHAİLLALLAH LAİLAHAİLLALLAH DİYEREK yürüdü ,ortaya miski amber kokuları yayıldı .Yağlı urganı geçirdiler boynuna, sonra Kelime-i şehadet getirdi. Celladına döndü, o da helallik istedi. Ve bir tekmeydi bir yiğidin daha ebediyete göç etmesine sebep olan.

Sallanıyordu Halil de, Resulullahı görürcesineydi yüzündeki tebessüm. Sallandı, sallandı; kıble’ye döndü yüzü ve bir bıçak gibi kesildi hareket edişi. Kıble’ye dönmüştü artık, Selçuk gibi durmuştu cansız bedeni. İnfaz erkanı şaşkın, titrek, tedirgin.KIPLEYE DÖNDÜ KIPLEYE DÖDÜ diye bağırdılar

“Nasıl olur bu!” soru ile inliyor heryer, içlerinden birisi çıkıyor bir adım ileri, işaret parmağını kaldırıyor havaya ve avazı çıktığı kadar bağırıyor, meraklı gözlerle bakanların suratına:

“Vallahi bunlar ŞEHİT, vallahi bunlar ŞEHİT!” dediğini biliyormuydunuz.

7. ALLAH DAVASI ÖLMEZ 12 Eylül idaresi tarafından idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun son mektubunda “Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır” dediğini Biliyor Musunuz? Bil, Unutma, Unutturma!

8. BAYKAL’IN KORUMASI Ankara Etlik Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Metin Öztürk’ün, Ankara’nın Etlik semtinde 13 Mart 1977’de, CHP’li Deniz Baykal’ın koruma polislerinden biri tarafından vurularak şehit edildiğini biliyor musunuz?


9. AVUKATI BİLE YOKTU Yine 12 Eylül idaresi tarafından idam edilen Cevdet Karakaş’ı, avukat barolarından hiçbir avukatın savunmak istemediğini biliyor musunuz? Karakaş’ın, savunmasını kendisi yapmak zorunda olduğunu…

10. 2,5 YAŞINDAYDI 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye başkanı Hamit Fendoğlu’nun evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu, Hamit Fendoğlu, kızı ve 2 torununun şehid edildiğini biliyor musunuz? Torunu olan Selim Bozkurt Fendoğlu’nun daha 2,5 yaşında olduğunu… Küçük Selim Bozkurt’un babasının, vatani görevini yapmakta olduğunu Biliyor Musunuz?

11. O ŞEHİTTİR 12 Eylül idaresi tarafından asılarak şehid edilen Cengiz Baktemur’un, korkusuzca idam sehpasına yürüyüşüne şahit olan cezaevi personelinin: “Bizce şehiddir o. Şehidlik mertebesine ermemiş birinin kârı değildir sevinerek ve koşarak ilmiği boynuna geçirmek...” dediğini biliyor musunuz?

12. 15 YAŞINDA5 Eylül 1979 yılında şehit olan Adem Pekmezci isimli ülküdaşımızın henüz 15 yaşında olduğunu biliyor muydunuz?

13. 20 KURŞUN YEDİ Ülkücü şehit Ahmet Evcimen’in basit bir suçtan dolayı arandığını halde, Bakırköy’deki Sürmeli otelinin önünde polisler tarafından 20’den fazla kurşunla şehid edildiğini…

14. ÖNKUZU SEVGİSİ 14 Yaşındayken şahadet şerbeti için Tokat’ın Zile ilçesinden Mustafa Taştangil’in kitap ve defterlerinin her sahifesinde büyük ülkü devi Ertuğrul Dursun Önkuzu’nun isminin yazılı olduğunu biliyor musunuz? Mezarı Önkuzu’nun yanında bulunan Taştangil’in, ailesinden son isteğinin bu olduğunu biliyor muydunuz?

15. SAĞIR VE DİLSİZDİ Ülkücü şehitlerden Ahmet Sarpkaya’nın Kurban Bayramı’nın son günü mahallelerine baskına gelen komünist militanları önceden fark edip, durumdan arkadaşlarını haberdar etmek için evleri dolaşırken açılan ateş neticesinde öldüğünü… 18 yaşındaki Sarpkaya’nın sağır ve dilsiz olduğunu biliyor musunuz?

16. O GÜN OĞLU OLMUŞTU Uşak’ta dokuma işçiliği olarak çalışan Alaattin Gündüz’ün, doğum yapmak üzere olan eşinin yanına giderken, 27 kurşunla şehit edildiğini… Gündüz’ün vefat ettiği gün bir oğlunun dünyaya geldiğini ve doğan bebeğe Alaattin isminin verildiğini biliyor muydunuz?

17. 8 ÇOCUKLU ŞEHİT Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Sarkeçili köyünden olan ülkücü şehit Ali Görkem’in, 37 yaşında ve sekiz çocuk babası olduğunu… Daha sonra olay yerine gelen polislerin, Görkem’in üzerinde ülkücü bir şairin şiirini bulunca ‘bir faşist daha temizlenmiş’ diyerek cesedini tekmelediklerini biliyor muydunuz?


18. 12 EYLÜL ADALETİ (!)Eşitlik olsun diye, 12 Eylül idaresinin, Selçuk Duracık, Halil Esendağ, Cengiz Baktemur, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Fikri Arıkan, Cevdet Karakaş, Ali Bülent Orkan, Ahmet Kerse olmak üzere 9 Ülkücüyü asarak şehid ettiğini biliyor musunuz? BİL VE UNUTMA!...


19. 17 YAŞINDAYDI Alican Karaosmanoğlu’nun, 18 Haziran 1977 yılında Mimar Kemal Lisesi öğrencisiyken şehitlik mertebesine ulaştığını ve yaşının henüz 17 yaşında olduğunu biliyor muydunuz?

20. İŞKENCEYLE ŞEHİT OLDU 6 Ağustos 1979 da şehitlik mertebesine ulaşan Ali Çetin’in, vatani görevini asteğmen olarak yaptığı sırada, Kayseri’de bulunan ailesini ziyarete gittiğinde şehit olduğunu… Evli ve iki çocuk babası olan Çetin’in, komünist militanlar tarafından önce dişlerinin söküldüğünü, sonra üzerine asit dökülerek bıçaklandığını ve daha sonra yakıldığını biliyor muydunuz?

21. ARKADAN VURDULARArtvin’in Şavşat ilçesinden olan şehit Fuat Meydan’ın, bir kahvehanede televizyon seyrederken, sonradan gelip içeri giren ve arkasındaki bir sandalyeye oturan komünist bir militan tarafından kafasına ateş edilmek suretiyle şehit edildiğini…

22. 18 YAŞINDA 3 Haziran 1980 tarihinde şehit edilen Ali Koç’un, henüz 18 yaşında olduğunu biliyor muydunuz? Ve o yaşlarda Kayseri ÜGD’nin Plevne mahallesi şubesi başkanlığını yaptığını…

23. ANNESİNİN KUCAĞINDA…Ali Osman Devecioğlu isimli ülkücü şehitimizin, yaşlı annesini emekli maaşını almaya götürürken, Çeliktepe’de komünist militanların silahlı saldırısına uğradığını, biliyor muydunuz? Kafasına isabet eden tek kurşunla olay yerinde annesinin kolları arasında, şehit olduğunu ve oğluna siper olmaya çalışan annesinin de ağır bir şekilde yaralandığını biliyor muydunuz?

24. AİLECE KATLEDİLDİ Ali Rıza Altınok’un, 25 Haziran 1980’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da MHP ilçe başkanlığı görevini yürütürken, Rami’deki evine silahlı bir baskın düzenleyen komünist militanlar tarafından kızı ve karısı ile birlikte vurularak şehit edildiğini...

25. KIZI OLMUŞTU !İnşaat Mühendisi olan Ali Sünnetçi isimli evine giderkenpusu kurarak beklemekte olan üç komünist militanın silahlı saldırısı neticesi vurularak şehit olduğunu, biliyor muydunuz? Peki ya, hamile olan eşinin Ali Sünnetçi’nin şahadetinden sonra bir kız çocuğu doğurduğunu...

26. KAMYON DOLUSU KOMÜNİST Ali Tezdoğan’ın, Eyüp MHP İlçe teşkilatının kurucularından olup yönetim kurulu üyesiyken, partiyi basmaya gelen bir kamyonet dolusu komünist militan tarafından kurşun yağmuruna tutularak, kendisine ait camcı dükkânında şehit edildiğini. Cenazesi, Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildiğini biliyor musunuz?

27. SEYREDEN CEMAAT Tunceli’nin Çemişkezek kazasından olan 24 yaşındaki Alper Tunga Uytun’un,

Cuma namazını kılmak için gittikleri okul yakınındaki bir camiden çıkarlarken, cami önünde bekleyen bir grup komünist militanın saldırısına uğradıklarında, abdestli olarak üç yerinden bıçaklanarak ağır yaralandığını.

Yaralandıktan sonra, camiden çıkan ve olayı tepkisiz seyreden cemaata hitaben söylediği “Bir müslümana saldırılıyor, hiç biriniz müdahale etmiyorsunuz! Bu böyle giderse, korkarım sizler de aynı akıbete uğrarsınız.” sözünün, bir müddet sonra gerçekleştiğini ve cemaatten birçok insan daha sonra komünistlerin saldırılarına uğradığını… BİLİYOR MUSUNUZ?

28. SONRA KIZI OLDU Ülkücü Şehit Arif Yılmaz’ın, 21 yaşında ve evliyken şehit edildiğini… 1978 yılı Ramazan ayında, başından vurularak şehit edildikten sonra “Gül” adı verilen bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini Biliyor muydunuz?

29. EVİNE GELEN BELGE Balıkesir’li ülkücü şehit Atalay Çakır’ın 20 yaşındayken, 1979 yılı Ramazan ayında, evleri yakınındaki Sakarya Camiine giderken şehit edildiğini biliyor muydunuz? Şahadetinden bir gün sonra evlerine, üniversite imtihanında Hukuk Fakültesi’ni kazandığını bildiren bir belgenin geldiği…

30. 17 YAŞINDA, 14 KURŞUN 11 Ocak 1980 tarihinde şehit edilen Ayhan Yazıcı’nın, Zeytinburnu-Yeşiltepe mahallesinde oturduklarını… Yazıcı’nın, 17 yaşında olup İhsan Mermerci Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu biliyor muydunuz? Olay günü, sabah okula giderken evlerinin önündeki sokakta yolunu kesen komünist militanlar tarafından vurularak ağır yaralandı. Yaralı halde geri evine girmek isterken peşinden gelen komünistler tarafından tekrar kurşunlanarak evlerinin kapısında 14 kurşunla şehit edildiğini… Cenazesi, Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’na defnedildiğini biliyor musunuz?

31. CESEDİ ÇÜRÜMEMİŞTİ Balıkesir’in Havran kazasından olan ülkücü şehit Hasan Tezer’in, askerliğini yeni bitirdiğini ve CHP Gençlik Kolları başkanı ile iki arkadaşı tarafından dövüldükten sonra kurşunlanarak şehit edildiğini biliyor musunuz? Şehadetinden altı ay sonra mahkeme kararıyla mezarı açıldığında, cenazesinin hiç bozulmamış olduğu biliyor musunuz?

32. ŞEHİT EŞİNE İŞKENCE Bahri Aksu isimli ülkücü şehidimizin, evli ve çocuk sahibiyken Şişli’de vurularak şehit edildiğini... 12 Eylül’de eşinin polisler tarafından gözaltına alındığını ve götürüldüğü Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’nde işkenceye uğradığını biliyor muydunuz? Bahri Aksu’nun eşinin daha sonra da, İstanbul MHP Davası’nda sanık olarak yargılandığını biliyor muydunuz? Bil ve Unutma!

33. RAMAZANDA ŞEHİT İstanbul-Eyüp’te, Marangozlar Sitesi’nde marangozluk yapan Başaran Kambur’un, evli ve çocuk sahibi olup, Eyüp-Ortakçılar semtinde oturduğunu… Başaran’ın mübarek Ramazan ayında, sabahleyin işyerine baskın düzenleyen bir grup komünist militan tarafından otomatik silahlarla taranarak şehit edildiğini.. Cenazesinin, Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildiğini biliyor muydunuz?

34. DAYANILMAZ ACI4 Temmuz 1978’de Kayseri’de, 19 yaşında evli olan Bedri Akbaş’ın, şehit edildiğinde bir kızının olduğunu biliyor muydunuz? Şehadetinden sonra bir kızının daha dünyaya geldiğini… ETKO davasından tutuklu bulunan ağabeyi Hasan Hüseyin Akbaş da yaklaşık bir yıl sonra komünistler tarafından yattığı cezaevinde şişlenerek şehit edildiğini biliyor musunuz?

35. EVİN TEK OĞLU Bekir Çifter’in şehit olduğunda daha 16 yaşında olduğunu ve ailesinin tek erkek evladını olduğunu… Kayserili olan bu ülküdaşımızın doktorların gerekli ilgi ve ihtimamı göstermemeleri sebebiyle şehit düştüğünü biliyor musunuz?

36. BİLE BİLE ŞEHİT OLDU İstanbul, Zeytinburnu MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten şehit Bekir Şendilmen’in, Zeytinburnu MHP ilçe başkanlığı seçimleri sırasında yöneticililerinden birinin “Biz buraya başkan değil, şehit adayı seçiyoruz.” şeklindeki konuşmasına rağmen adaylığını koyarak başkanlığa seçildiğini biliyor muydunuz? Şendilmen’in, seçildikten kısa bir süre sonra şehit edildiğini... Biliyor muydunuz?

37. 5 AYLIK BEBEK…8 Mayıs 1979 yılında şehit edilen 26 yaşındaki Bekir Yücel’in, öğretmenlik yaparken şehit edildiğinde 5 aylık bir kızı olduğunu Biliyor musunuz?

38. 2 YAŞINDA ŞEHİT3 Mart 1980 yılında henüz 2 yaşında bir kız çocuğu olan Bilge Özsoy’un, tarih öğretmenliği ve ev hanımı olan annesi ile birlikte komünist militanlar tarafından ailece dövüldükleri sırada başına isabet eden tekmeler neticesi olay yerinde şehit olduğunu Biliyor Muydunuz?

39. AİLESİNİN TEK ÇOCUĞU 8 Temmuz 1980’de iki arkadaşıyla birlikte şehit olan İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunu Blade Aybars Tekin’in, ailesinin tek çocuğu olduğunu…

40. CAMİYE GİDERKEN…Tokat Gaziosmanpaşa lisesi 2. Sınıfında okurken şehit edilen Cengis Aslan’ın, 17 yaşında ve okuldan çıkıp Cuma namazını kılmak için camiye giderken yolda komünist militanların açtıkları ateş neticesi şehid olduğunu….

41. 16 YAŞINDAYDI Cevdet Acar’ın, babasının hırdavatçı dükkânına, çivi almak bahanesiyle gelen komünist bir militan tarafından şehit edildiğinde henüz 16 yaşında olduğunu… Şehadeti sırasında ise ağabeyinin, Ülkücülük suçundan cezaevinde yattığını…

42. 5 BIÇAK DARBESİ Aslen Malatya’lı olup ailece İskenderun’da Dumlupınar mahallesinde oturan Cihan Kurt’un, 5 bıçak darbesiyle şehit edildiğinde 16 yaşın olduğunu Biliyor Musunuz?

43. DEMİR ÇUBUKLARLA Ailesinden ayrılarak çalışıp para kazanmak gayesiyle geldiği Antalya’da hamallık yapan Erdal Çor’un, kendilerini durdurup kimliklerini ve siyasi görüşlerini soran bir grup komünistin saldırısına uğradıklarında, demir çubuklarla dövülerek ağır yaralandığı... Ve bir müddet sonra 18 yaşındayken şehitlik makamına ulaştığını biliyor muydunuz?

İFTAR SAATİNDE10 Eylül 1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nden yeni mezun olan 21 yaşındaki Erdem Arabacı’nın, Kadir Gecesinde iftara yakın saatlerde komünistlerin saldırısı sonucu şehit olduğunu… Arabacı’nın ailesinin tek erkek çocuğu olduğunu biliyor musunuz?

MAMAK ZİNDANININ ŞEHİDİ HÜSEYİN KURUMAHMUTOĞLU

Hüseyin Kurumahmutoğlu 14 Temmuz 1987 günü Mamak zindanlarında Esselatu hayrunminennevm derken ezanlar başında takkesi namaza durmuştu Hüseyin. sabah namazını eda ederken 12 eylül diktatörlerinin maşaları tarafından arkadan kafasına dipçik vurulması suretiyle şehit edildiğini biliyormuydunuz.

BEBEĞİNİ GÖREMEDİ…Balıkesirli Ülkücü şehit Erdoğan Bıyık’ın, 2 Haziran 1979 mahallelerini basan komünistlerle girişilen bir silahlı çatışma esnasında, vücuduna isabet eden tek kurşunla vurularak şehit olduğunu… Bıyık’ın şehadetinden birkaç gün önce ikinci çocuğunun dünyaya geldiğini biliyor muydunuz? Bir çocuğun babasız büyümek zorunda kaldığını düşününüz, bunun acısını biliyor musunuz?

17 YAŞINDAKİ ŞEHİT Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu nahiyesinden olan 17 yaşındaki Erdoğan Yılmaz’ın, Vefa Lisesi’nde okurken komünist militanlar tarafından vurularak şehitlik mertebesine ulaştığını…

EYÜP’TEKİ ŞEHİT 2 Şubat 1980’de Eyüp MHP İlçe 2. Başkanı Şaban Ali Terzibaşı’nın 17 yaşındaki oğlu Erkan ile birlikte şehit edildiğini ve Erkan’ın lise 1. sınıf öğrencisi olduğunu biliyor muydunuz?

ACI ÜSTÜNE ACI Faruk Ferah’ın cezaevinden tahliye olduktan tam 9 gün sonra yani 5 Nisan 1980’de şehit edildiğini… 20 yaşındaki Ferah’ın Eskişehir Bahçelievler Lisesi’nden yeni mezun olduğunu ve oğlunu kaybetmenin acısına dayanamayan babasının kısa bir süre sonra vefat ettiğini biliyor muydunuz? Ülkücü Şehit Faruk Ferah’ın mezarı başına dikilen ve üzerinde “Bir Leylei Kadir’de düşen din için yere” mısraı ile başlayan şiirin kazılı olduğu mezar taşının 12 Eylül’den sonra polisler tarafından sökülerek götürüldüğünü biliyor muydunuz?

10 KEZ SALDIRILDI Fazıl Ahmet Kurtoğlu 23 yaşında olup, İstanbul’un Kadırga semtinde kalmaktaydı. Ortaköy Eğitim Enstitüsü öğrencisiydi. 13 Aralık 1979 günü Kadırga semtinde komünist militanlar tarafından işkence edildikten sonra şehit edildi. Şehit Kurtoğlu’nun daha önce de, 9 defa silahlı saldırıya uğradığını Biliyor Musunuz?

KATİLİ AMCASININ OĞLU Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Yemişli köyünden 20 yaşındaki şehit Figen Çöktü’nün, komünistlerin baskıları sebebiyle devam ettiği Ticaret Lisesi’ni yarıda bıraktığını ve Çukobirlik Genel Müdürlüğü’nde memur olarak çalıştığını biliyor muydunuz? Olay günü, akşam geç saatlerde evlerine giren biri amcasının oğlu, iki komünist militan tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini Biliyor musunuz?

19 KURŞUN Konya’lı 18 yaşındaki Haluk Çağan, İstanbul’un Haznedar semtinde oturuyor ve bir oto tamir atölyesinde çalışıyordu. Çağan’ın Komünist militanlarca açılan ateş neticesinde, vücüduna 19 kurşun isabet ederek ağır yaralandığını ve bu sırada ağabeyinin de Ülkücülük suçundan cezaevinde yattığını…

İKİ KARDEŞ Samsunlu Ülkücü Şehit Hasan Güven’in 18 yaşındayken, alışveriş bahanesiyle bakkal dükkânlarına gelen komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini… 24 Mart 1980’de şehitlik makamına ulaşan Güven’in, 11 gün önce de kardeşinin de şehit düştüğünü biliyor musunuz?

KADİR GECESİ ŞEHİDİ Ülkücü Şehit Hayrettin Ulubay’ın, 25 yaşındayken 10 Eylül 1977 yılında Ramazan ayının Kadir Gecesinde camiden çıkarken şehit edildiğini… Ulubay’a bıçaklarla saldıran komünist militanlarının içinde o dönemin CHP Sivas Divriği ilçe başkanın kardeşinin de bulunduğunu biliyor musunuz?

1 HAFTALIK EVLİ Arvin’in Murgul kazasına bağlı Eren köyünden olan Hikmet Yıldırım’ın, 23 Ekim 1978’de şehit edildiğinde 17 yaşında olduğunu… Şehit Yıldırım’ın henüz bir haftalık evli olduğunu ve şehadetinden bir süre sonra, kocasının acısına dayanamayan eşinin de vefat ettiği biliyor muydunuz?

32 KURŞUN…Elazığ’ın Maden kazasından olan ülkücü şehit Hüseyin Altay’ın, Tuzla Ağır Saç Sanayi Fabrikası’nda öğle paydosunda iş yerine gelirken komünist militanlar tarafından şehit edildiğinde 32 kurşun yarası olduğunun tespit edildiğini biliyor muydunuz?

İŞKENCENİN BÖYLESİ Hüseyin Bayram’ın 17 yaşında Ülkücülük suçundan girdiği Antalya Kapalı Cezaevi’nde komünist mahkûmların isyanı sırasında, önce şiş ve bıçak darbeleri ile ağır yaralandığını... Sonra da, başına tüplerle vurularak ezilmek suretiyle şehit edildiğini biliyor muydunuz? Bayram’ın cenazesin, polisler tarafından gizlice bir çukura gömülmek üzereyken ülküdaşlarının yetişerek müdahale etmesi üzerine, cenaze namazının kılıp Antalya’nın Kütükçü Mezarlığı’na defnedildiğini biliyor muydunuz?

RAMAZAN BAYRAMININ İLK GÜNÜ22 yaşındaki Hüseyin Büyükkoz’un, İstanbul Galatasaray Mühendislik Yüksek Okulu Makina bölümü öğrencisiyken, Şişli’de komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehitlik mertebesine eriştiğini… Şehit edildiği gün 1976 yılının Ramazan Bayramı’nın ilk günü olduğunu biliyor muydunuz?

DAYANAMAYAN BABA Samsun’lu Hasan Güven’in 13 Mart 1980 günü 16 yaşındayken şehadet şerbeti içtiğini ve ondan 11 sonra ağabeyi Hasan Güven’in şehit düştüğünü biliyor muydunuz? Art arda iki oğlunu şehit veren baba Dursun Ali Güven’in de bu acılara dayanamayarak, kısa bir süre sonra vefat ettiğini biliyor muydunuz?

RAMAZANDA ŞEHİT Tokat’ın Niksar kazasından olan Hüseyin Sobacının, çalışmak için gittiği İstanbul’da Beşiktaş’taki Migros mağazasının önünde, 13 Ağustos 1979 günü yani Ramazan ayında komünist militanlar tarafından çembere alınıp yere yatırıldıktan sonra kurşunlanmak suretiyle şehit edildiğini biliyor muydunuz?

ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLEDİ Ülkücü Şehitlerden İbrahim Çalık, 25 yaşında olup İstanbul-Zeytinburnu Sümer mahallesinde oturuyordu. 25 Eylül 1979 günü arkadaşları ile birlikte otururken buraya baskın düzenleyen komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehit edildi. Olaydan biraz önce, birlikte oturduğu arkadaşlarını “Ben bugün şehit edileceğim, siz bu masadan uzaklaşın” diyerek uyardığını biliyor muydunuz? Peki Çalık’ın, ailesinin tek oğlu olduğunu biliyor musunuz?

AİLESİNİN TEK OĞLU 16 Ağustos 1980’de 17 yaşındayken Ülkücü şehitler kervanına katılan İbrahim Nalbantoğlu’nun ailesinin tek oğlu olduğunu biliyor muydunuz?

BABASIZ KALDILAR Ülkücü Şehit İlhami Balcı’nın 27 Temmuz 1979 yılında kendisine ait olan bakkal dükkânında iftarda orucunu açtığı sırada kardeşi ile birlikte şehit olduğunu biliyor muydunuz? 27 yaşındaki Balcı’nın, genç eşinin dul, 2 çocuğunun babasız kaldığını…

DOĞAN BEBEKA dana’da Karşıyaka Lisesi’nin müdürlüğünü yapan 32 yaşındaki İlhan Demir’in, ramazan ayında okulu basan komünist militanlarca kurşunlanarak şehit edildiğini… Şehit Demir’in 5 Ağustos 1980’de şehit edildiğinde bir kaç aylık kız çocuğunun olduğunu biliyor musunuz?

MEZARI PARÇALANDI İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümü 1. sınıf öğrencisi olan İrfan Öğütçü’nün İstanbul Fikirtepe’de Eğitim Enstitüsü’nün yanındaki Mandra caddesinde bildiri dağıtırken şehit edildiğini… 19 yaşında şehit olan Öğütçü’nün şehadetinden yaklaşık 3 sene sonra da kardeşinin de şehit edildiğini biliyor muydunuz? Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan şehit İrfan Öğütçü’nün mezarının, komünistler tarafından defalarca tahrip edildiğini biliyor muydunuz?

ASKERİ ARAÇ İrfan Teksan’ın, 6 Mart 1980’de 19 yaşındayken Ankara-Yenimahalle’de, bir kaç saat önce şehit edilen Yavuz Turhan’ın kardeşini teskin ve teselli ederken yanlarından geçmekte olan bir askeri araçtan yaylım ateşi neticesi sırtından çok sayıda kurşun yiyerek şehit düştüğünü biliyor muydunuz? Daha sonra olayda silah kullanan askerlere mükafat olarak 250’şer lira para verildiğini biliyor muydunuz?

YARALARI İYİLEŞMEMİŞTİ30 Ağustos 1980’de şehit edilen İsa Oduncu’nun, askerden izne geldiğinde komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini… Şehit edildiğinde daha önce uğradığı saldırısı esnasında aldığı yaraların henüz iyileşmediğini biliyor muydunuz?

8 ÇOCUK BABASI İsmail Aslan’ın Zeytinburnu MHP ilçe başkanlığı yaptığı sırada Yenidoğan mahallesindeki kendisine ait tüp-gaz bayiliğinde komünist militanlarca şehid edildiğini… Aslen Konyalı olan 55 yaşındaki Aslan’ın 8 çocuk babası olduğunu biliyor musunuz?

SERUMU ÇEKİLEN ŞEHİTUşak MHP Merkez ilçe başkanı İsmail Bahadır’ın 30 Mart 1980 tarihinde, akşamleyin evine giderken iki komünist militan tarafından vurularak ağır yaralandığını biliyor muydunuz? Kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi’nde gerekli tıbbi müdahale yapılmadığı gibi kimliği anlaşılınca koluna takılan serum da çekilerek şehit edildiğini biliyor muydunuz?

BİNLERCE KİŞİNİN ÖNÜNDE 21 Kasım 1975’te 23 yaşında şehitlik mertebesine erişen İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi İsmail Tığlı’nın, İstanbul Beyazıt Meydanı’nda, Marmara Kıraathanesi’nin önünde, üstünde “Türkiye Bölünmez Bir Bütündür.” yazılı bir pankartı asarken, komünist militanlar tarafından binlerce kişinin gözleri önünde kurşunlanarak şehit edildiğini biliyor musunuz?

KUR’AN OKURKEN…Ülkücü Şehitlerden İsmail Tomaç’ın, 5 Haziran 1980’de Bursa’nın Çınar mahallesindeki kırtasiyeci dükkânında Kur’an-ı Kerim okurken, komünist militanlar tarafından şehit edildiğini biliyor muydunuz? Ya İsmail Tomaç’ın, yeni evli olup şehadeti sırasında 13 günlük olan bir çocuğunun olduğunu, biliyor muydunuz?

EŞİNİN YANINDA Kamil Suncak isimli ülkücü şehidimizin, 9 Ekim 1976’da kendisine daha önce zorla dergi satmak isteyen fakat almadığı için kızan komünist militanlar tarafından, eşiyle birlikte çarşıdan evine dönerken sırtından kurşunlanarak şehit olduğunu biliyor musunuz?

BABASININ GÖZLERİ ÖNÜNDE İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan ve aslen Kahramanmaraş olan Levent Erkenez’in kaldığı eve basın yapan komünist militanlar tarafından yatağından kaldırılıp kardeşi, amcasının oğlu ve babasının gözleri önünde kurşuna dizilerek şehit edildiğini biliyor musunuz?

İŞARETLE KILINAN NAMAZ Eskişehir’in Kırmızıtoprak mahallesinde oturduğu evine dönerken demir çubuklarla dövülerek ağır yaralanan 21 yaşındaki Levent Gökpınarlı’nın, uzun müddet tedavi görmesine rağmen iyileşemediğini biliyor muydunuz? Son olarak kaldırıldığı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görmekteyken, geçirdiği bir beyin kanaması neticesi şehit düştüğünü… 7 Ocak 1980’de ülkücü şehitler kervanına katılan Gökpınar’ın, vefat emden önce namazını oturtulduğu hasta sandalyesinde işaretle kıldığını biliyor musunuz?

İKİ KARDEŞ ŞEHİTMehmet Bahattin Nariç’in, 4 Ağustos 1980’de Mecidiyeköy, Gülbağ mahallesindeki bakkal dükkânlarına silahlı bir baskın düzenleyen komünist militanlarca kardeşi ile birlikte şehid edildiğini biliyor muydunuz?

EŞİ HAMİLEYDİ 15 Temmuz 1978’de şehit edilen Mehmet Gümüşbaş’ın, komünist militanlar tarafından şehit edildiğinde, eşinin hamile olduğunu ve doğan çocuğuna Çağrı isminin verildiğini biliyor muydunuz?

6 GÜNLÜK BEBEĞİ VARDI 22 Kasım 1979 ülkücü şehitler kervanına katılan Meriç Dikicinin, Zeytinburnu’nda şehit edildiğinde henüz 6 günlük bir bebeğinin olduğunu biliyor musunuz?

16 YAŞINDAYDI Ülkücü şehit Mehmet Akarsu’nun, Balıkesir Gönen’de 3 Temmuz 1979 günü şehit edildiğinde, henüz 16 yaşında olduğunu biliyor musunuz?

7 ÇOCUK BABASI 29 Ağustos 1979’da 48 yaşındayken, Adana’da şehit edilen Murat Aras’ın, 7 çocuk babası olduğunu biliyor muydunuz?

DÖNMEYEN ŞEHİD 29 Mayıs 1979 günü şehit edilen Adanalı Metin Bilir’in, komünistler tarafından şehit edilmesinin sebebinin ülkücülükten vazgeçmemesi olduğunu biliyor muydunuz? 19 Mayıs Ortaokulu son sınıf öğrencisi olan Metin Bilir’in, henüz 16 yaşında olduğunu biliyor muydunuz?

KATİL POLİS14 Aralık 1978 günü şehitlik makamına ulaşan Murat Kılıç’ın, arkadaşlarıyla birlikte Mecidiyeköy semtinde afiş astığı bir sırada, üzerilerine ateş açan komünist militanlara karşılık verirken, olay yerine gelen polisler tarafından otomatik silahlarla taranarak şehit edildiğini biliyor muydunuz?

KAFASINA TAŞLA VURDULAR 28 Mayıs 1979 şehitlik mertebesine yükselen 17 yaşındaki Adanalı şehit Murat Name’nin, komünist militanların evinin yakınlarında açtıkları ateş neticesi ağır yaralandığı halde, ölmediğini gören militanlar tarafından kafasına taşla vurularak şehit edildiği Biliyor muydunuz?

İFTAR EDERLERKEN Ankara’nın Keskin ilçesinden 22 yaşındaki Mustafa Balcı’nın, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğunu ve 27 Temmuz 1979 günü ağabeyine ait bakkal dükkânında iftar ederken, ağabeyi ile birlikte şehid edildiğini biliyor musunuz?

İFTAR VAKTİ Ülkücü Şehitlerimizden Mustafa Usul’un, 29 Temmuz 1980’de 16 yaşındayken bir ramazan ayında, iftara yakın saatte şehit edildiğini biliyor muydunuz?

5 ÇOCUK ANNESİ Ülkücü şehitlerden Mürüvvet Kekilli’nin, Ülkücü Hareketin konserlerin giden bir ses sanatçısı olduğunu biliyor muydunuz? Kekilli’nin, Adana MHP İl Kadın Kolları Başkanlığını yaptığını ve 5 çocuk annesi olduğunu biliyor muydunuz?

ÇOCUĞUNU GÖREMEDİ İskenderun’da Nadir Ünal isimli ülkücü şehidimizin, 3 Ağustos 1979 günü Ramazanında, evine giderken demir çubuklarla dövülerek öldürüldüğünü, henüz 26 yaşında ve yeni evli olduğunu… Şahadetinden sonra Kürşad isimli bir oğlu olduğunu Biliyor Muydunuz?

KURŞUN YAĞDIRILDIOrdu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalı köyünden 25 yaşındaki Nevzat Karayün’ün, Ülkücülük suçundan (!) girdiği cezaevinden kaçtıktan sonra kalmakta olduğu bağ evinin askerlerce kuşatılarak saatlerce kurşun yağdırılmak suretiyle şehit edildiğini biliyor muydunuz?

‘POL-DER’Lİ POLİSLER 29 Mayıs 1980’tarihinde 17 yaşındaki İmam-Hatip öğrencisi Nihat Aksu’nun, Gün Sazak’ın cenazesinin getirileceği gün, gece geç saatlerde Bahçelievler Lisesi önünde duvarlara yazı yazarken, Pol-Der.li polislerin açtıkları ateş neticesi vurularak şehit olduğunu…

2. ŞEHİT19 yaşındaki Orhan Kadir Öğütçü’nün, babasına ait işyerine baskın düzenleyen komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini… Öğütçü’nün ağabeyinin de daha önce şehit düştüğünü biliyor muydunuz?

RAMAZAN BAYRAMI24 Ağustos 1979 ülkücü şehitler kervanın katılan 17 yaşındaki Osman Güçlü’nün, Ramazan Bayramı’nın ilk günü şehit düştüğünü biliyor musunuz?

YAZILARI SİLERKEN Osman Tan isimli ülkücü şehidimizin 19 yaşındayken, 4 Mayıs 1980’de Samsun’da arkadaşı ile birlikte, mahallesinde komünistler tarafından duvarlara yazılan sloganları silerken şehit edildiğini…

AMCASININ OĞLU Niğde’nin Ulukışla ilçesinden olan ve Gaziantep Eğitim Enstitüsü’nde okuyan Ömer Tunçkanat isimli 20 yaşındaki ülkücü şehidimizin, komünist grubun içerisindeki amcasının oğlu tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini biliyor musunuz?

İFTAR VAKTİ 3 Ağustos 1979’da şehit edilen Mustafa Yüce’nin, henüz 17 yaşında olduğunu ve evlerinin önünde bir iftar vakti şehid edildiğini biliyor musunuz?

KATLEDEN POLİS 1 Haziran 1980 şehit edilen Özcan Mertçökün, isimli şehidimizin Adana’nın Yurt mahallesinde evinin civarında dolaşırken peşinden gelen bir polis ekibi tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini biliyor muydunuz?

5. KATTAN ATILDI Bulgaristan göçmeni bir ailenin tek çocuğu olan 17 yaşındaki Rafet Demir’in, daha önce kendisini döven 2 komünistin cesedinin polis tarafından bulunması üzerine, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek yapmadığı suçu itiraf etmesini isteyen polisler tarafından işkence ile öldürüldüğünü biliyor muydunuz? Ayrıca Demir’in, cesedinin intihar süsü verilmek için elleri kelepçeli olarak beşinci kattan aşağıya atıldığını Biliyor musunuz?

EVLAT ACISI 8 Şubat 1980’de, 19 yaşındayken komünist militanlar tarafından Cuma namazını sonrası şehit edilen Resul Şahin’in, oğlunun acısına dayanamayan annesinin önce felç olduğunu ve sonra vefat ettiğini biliyor musunuz?

CAMİYE GİDEKEN18 Mayıs 1978’de Artvin’in Borçka ilçesinden Rıfat Genç’in, ilkokul öğretmenliği yaptığı sırada camiye giderken şehit edildiğinde eşinin de hamile olduğunu biliyor musunuz?

CAMİDEN ÇIKMIŞTI 22 yaşındaki Sebahattin Güldane isimli ülkücü şehidimizin, 16 Temmuz 1980’ninin Ramazan gününde, akşam namazını kıldığı Banaz Asfalt Camii’nden çıkarken komünist militanlar tarafından kurşunlanarak caminin kapısında şehit edildiğini biliyor muydunuz?

EVİNE BASKIN10 Eylül 1980’de şehitlik mertebesine ulaşan 16 yaşındaki Sıddık Güler’in, evindeyken polis kılığında baskın düzenleyen komünist militanlar tarafından bir arkadaşı ile birlikte şehit edildiğini Biliyor musunuz?

13 KURŞUN3 çocuk babası Sıtkı Aydın isimli şehidimizin, TRT’de memur olarak çalışırken komünist militanlar tarafından oturduğu kahvehanenin silahla taranması neticesinde, sırtından yediği 13 kurşun yarası ile şehit düştüğünü biliyor muydunuz?

CEZAEVİNDEN YENİ ÇIKMIŞTI 24 Ekim 1979 tarihinde şehit olan Niğde’nin Koyunlu kasabasından 22 yaşındaki Şerafettin Karcı’nın, Eskişehir Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü öğrencisi olduğunu biliyor muydunuz? Kalbine isabet eden tek kurşunla vurulduğunu ve ülkücülük suçundan girdiği cezaevinden bir gün önce çıktığını biliyor muydunuz?

2 KEZ İDAM EDİLMİŞTİ 27 yaşındaki ülkücü şehidimiz Turgut Demirkaya’nın, komünistler tarafından işkence ile öldürülmesinden evvel, ülkücülük suçundan cezaevine girerek iki defa idam cezasına çarptırıldığını ve sekiz yıl hapis yattıktan sonra da suçsuzluğu anlaşılarak Yargıtay tarafından serbest bırakıldığını biliyor muydunuz?

ORTAOKUL ÖĞRENCİSİYDİ30 Aralık 1970’de Trabzon’da, kalbine aldığı tek kurşunla şehit olan 16 yaşındaki Ümit Beyazçavdar’ın, henüz ortaokul öğrencisi olduğunu biliyor muydunuz?

ÇOCUĞUNA SU VERİRKEN 9 Ağustos 1980 günü Gaziantep’in Kilis ilçesinde, evli ve dört çocuk babası olan Vakıf Oğuz’un susayan çocuğuna çeşmeden su içirdiği sırada, komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini Biliyor musunuz?

ÜGD KURUCULARINDANDI 14 Kasım 1977’de şehitlik mertebesine erişen 21 yaşındaki İmam-Hatip öğrencisi Yahya Aktaş’ın, Uşak Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucularından ve Hergün Gazetesinin Uşak muhabirliğini yaptığını biliyor musunuz?

YENİ EVLİYDİ Yahya Gözütok isimli ülkücü şehidimizin 22 Ağustos 1980’de şehit düştüğünde, yeni evli olduğunu biliyor muydunuz?

4 ÇOCUK BABASI3 Eylül 1980’de Adana şehit düşen 25 yaşındaki Yaşar Akgül’ün, 4 çocuk babası olduğunu biliyor muydunuz?

BU NASIL İŞ…Sivas’lı olup İstanbul’un Fatih’e bağlı Çarşamba semtinde oturan ve 18 Kasım 1978’de ülkücü şehitler kervanına katılan Yaşar Canikligil’in, Elazığlılar Kıraathanesi’nde otururken, genel kontrol bahanesi ile gelen Pol-Der’li polislerce üstü arandıktan sonra içeri giren komünist bir militan tarafından kurşunlanarak şehit edildiğini…

16 YAŞINDA…17 Mart 1980’de, Çorum’lu ülkücü şehid Yaşar Doğan’ın, 16 yaşındayken şehit edildiğinde Ülkücülük suçundan girdiği cezaevinden yeni çıktığını biliyor musunuz?

Galatasaray Mühendislik Yüksekokulu Makina bölümü son sınıf öğrencisi Çankırı’lı 25 yaşındaki Yusuf Tanık’ın, şahadetinden bir gün önce şehit olan Hüseyin Büyükkoz’un cenazesinde yaptığı konuşmada “Bugün Hüseyin’i vurdular yarın beni de şehit edebilirler” dediğini biliyor musunuz?

İstanbulda pkk tarafından şehit edilen Cengiz Akyıldızı VE

İzmirde yine pkk tarafından pıçaklanarak ambulans gelmediği için kan kaybından şehit olan koç gibi babayiğit tabuta sığmayan genç delikanlı Ege üniversitesi öğrencisi FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLUNUN ülkücü şehitlerin re­sim­le­ri­ne ba­kıp, Aca­ba bi­zim de res­mi­mi­zi asar­lar mı? dediğini biliyormusunuz?

İSİMLERİ YAZILI BU ŞEHİTLER, BU ÜLKÜCÜLER,

Biliyorlardı , Bu vatanın her karışının şehid kanlarıyla sulandığı, vatan için, bayrak için, Allah için ölmeyi en büyük şeref sayanların nesli olduklarını. Biliyorlardı, Alparslan’ların, Fatih’lerin, Yavuz’ların soyundan geldiklerini. Biliyorlardı, Hoca Ahmet Yesevi’lerin, Şeyh Edabali’lerin, Mevlana’ların, Yunus’ların, Sarı Saltuk’ların, Taptuk Emre’lerin ve Alperenlerin neslinden geldiklerini. Biliyorlardı, onlar gibi Anadoluya fırlatılan doksandokuz bin dervişin yolunda olduklarını.

Biliyorlardı, yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadı olduklarını. Biliyorlardı, muhtaç oldukları kudretin damarlarındaki asıl kanda bulunduğunu.

Birer Türk milliyetçileri olarak, Türk Milleti ve Türk vatanı üzerinde oynanan oyunların farkındaydılar. Bu vatanı, bu milleti emperyalistlere köle yapmak isteyenler olduğunu biliyorlardı. Yaklaşan tehlikeyi sezmişler ve onun önüne bedenleriyle set çekmişlerdi.

Ülkümüz göklerde yükselen sancak
Allahın huzurunda eğiliriz ancak

diyerek kızıl Marksist Leninist ataist kominist ihtilalinin karşısında bozkurt gibi durmuşlar, onlara eğilmemişler eğdirmişler, yakın tarihe adlarını vermişlerdi.

Sıkıyönetim mahkemesinde " Ülkücüler olmasaydı biz çoktan devrim yapmıştık" diyen kominist militanın sözleri hafızalara yerleşmişti . ÜLKÜCÜLER ülkemizin kominizmin esaretine girmesini önlemek için kalkan olmuşlardı.Türkiyeyi bir Afganistan olmaktan canlarını vererek kurtarmışlardı.

Ülkücüler olmasaydı ,ALLAH korusun, ülkemize kominizim yerleşmiş, Moskova çarları Ankaraya gitmemek üzere yerleşmiş,ezan susmuş,bayrak inmiş, devrim nikahları yapılmış, aile hayatı yok olmuş, insanımız kominizmin kölesi olmuş, devletimiz yıkılmış, islamiyet yok olmuştu.Ülkemiz Rusyanın bir peyki olmuş olacaktı.

Bu yiğit Anadolu delikanlısı olan Ülkücüler,

Sahipsiz bir vatanın batması haktır ,
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

ilkesi ile göğüslerini gerdiler. Emperyalizmin oyununu bozmak Türk Milleti üzerindeki ihanet zincirini kırmak için , Devleti ebed müddet için, Ezan susmasın , bayrak inmesin diye savaştılar. Tek din, tek bayrak, tek dil için,milliyetçi Türkiye için mücadele ettiler.

Her biri tertemiz bir Bayrak’tı, bu bayrağı lekelemeden taşıdılar , bayrağın destanını yazdılar ve tarihte olduğu gibi kanlarıyla bayrağa renk verdiler, rüzgar verdiler ve ay yıldızın mavi göklerde ebediyyen dalgalanmasını sağladılar.

Ey, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kızkardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü!
Işık ışık, dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
diyen Arif Nihat Asya’nın mısaralarını hayatlarına nakşettiler. Ve kahpe, satılmış bir el uzandı, öz vatanlarında kurşunlandılar.

Öz vatanında garipsin öz vatanında parya
Yüz üstü çok süründün ayağa kalk sakarya

Öz vatanlarında parya olmamak için, Akif’in İstiklal marşındaki "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" sözü gereğince, göğüslerini kızıl kurşunlara siper ettiler.

VE ŞEHİD OLDULAR, ŞEHİT.

İnnalillah ve inna ileyhi raciun

EY ŞEHİT OĞLU ŞEHİT İSTEME BENDEN MAKBER
SANA AUCUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER
ALLAHÜEKBER

ÖLMEDİLER ONLAR DİRİDİRLER.

Çünkü Ayeti kerimede belirtildiği gibi " Allah yolunda öldürülenlere ölüdür demeyin, aksine onlar dirilirler"(Bakara süresi 154)
"Allahüteala cennet mukabilinde canlarını ve mallarını satın aldı. onlar Allah yolunda savaşırlar bu Allahın vaadidir" (Tevbe suresi 9. ayet)

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

düsturuna bağlı kalarak, akan temiz kanlarıyla uğrunda can verdikleri vatan toprağını suladılar. Genç yaşlarında kara toprağa girdiler. Allah’a ulaştılar , Sükun buldular ve birer adsız kahraman oldular.

VURULUP TERTEMİZ ALNINDAN UZANMIŞ YATIYOR
BİR HİLAL UĞRUNA YARAP NE GÜNEŞLER BATIYOR

Evet bir hilal uğruna vuruldular Çanakkaledeki arslanlar gibi ülkeleri için şehit oldular.İkinci kez Türkiye geçilmez dediler.Vatanımın ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşununu yemişim diyerek gittiler .

Ülkücülerin verdiği mücadeleyi bugün devlet güney doğuda vermektedir.Ülkücüler devletin yanında yer alarak hiçbir zaman anarşiye teröre taraf olmamışlar sadece terörün ve kızıl kurşunların kurbanı olmuşlardır.

Sızlayan yaraları değil, Türk’ün kara bahtıydı. Akan kanları, vatan üzerine , İslamiyet üzerine çöken karanlığın aydınlanışının şafak kızıllığıydı. Kara talihimizi aydınlattılar. Ülkemizi kızıl emperyalizmin uşağı olmaktan kurtardılar. Gelecek nesillere örnek oldular. Milliyetçi Türkiyeyi tesis edip lekesiz, gölgesiz hakka hukuka ve adalete dayanan nizamı kurmak Milli devlet güçlü iktadarı oluşturmak için çabaladılar.Hayatlarını istikballerini bu millet için feda ettiler .

Onlar dudaklarında sevda şiirleri, sevgiliye aşk-ı ilan edemediler. Sevgilileriyle oturup da mehtaba bakıp yıldızları sayarak kendilerine yıldız seçemediler, sevgililerinin kulaklarına aşk sözcükleri fısıldayamadılar. Bir türlü kırmızı, beyaz ve sarı gülün ne anlam ifade ettiğini bilemediler.

Onlarda insandı onlarda gençti, onlarda delikanlıydı. Daha hayatının baharında taze fidandılar sevdiler ise de bir türlü sevdiklerini belli edemediler, sevdiğini görünce zamane bebeleri gibi boyunlarına atlamak ellerini bellerinden tutmak yerine yüzleri kızarıp bir an önce oralardan uzaklaşmanın yoluna baktılar... işte onlar yirminci asrın bahadır melekleri ,ülkücüleri,alperenleri, gazidervişleri,bozkurtları,yiğitleri VE DE ŞEHİTLERİYDİLER

RUHLARI ŞAD OLSUN
Ruhları için el fatiha



Okunma : 5181
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 846 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın