Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Nisan 2024 Cumartesi
Şeb-i Arus'a binlerce turist gelecek
Konya, her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen "Hz. Mevlana'yı anma" törenleri kapsamında bu yıl yine on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayacak.
Kategori : ÇUMRA
29 Kasım 2018 06:26
 
Şeb-i Arus'a binlerce turist gelecek
Konya, her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen "Hz. Mevlana'yı anma" törenleri kapsamında bu yıl yine on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayacak.
7-17 Aralık 2018 tarihleri arasında "Selam Vakti" sloganı altında düzenlenecek olan Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) öncesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Bayır Diamond Otel'de bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karubulut, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı katıldı.

HZ. MEVLANA'NIN ÖĞÜTLERİNE İHTİYAÇ VAR

Konya Valisi Toprak, anma törenlerinin bu yıl 81.'sinin düzenleneceğini söyledi. 3 bin 700'ün üzerinde program icra edileceğini aktaran Toprak, Hz. Mevlana'yı anma törenlerinin düzenlenen programlar arasında en etkili programların başında geldiğini ifade etti. Programın en ince ayrıntısına kadar düşünülerek planlandığına dikkat çeken Vali Toprak, "Program, 7-17 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Gösteriler, paneller, çeşitli etkinlikler yapılacak. Ülkemizden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi Hz. Mevlana'nın ortaya koymuş olduğu düşünce, hikmet, hoşgörü ve sevgi gibi kıymetli düşüncelerle karşılayacağız ve ağırlayacağız. Dünya genelinde yaşanan olumsuzluklardan yine Hz. Mevlana'nın hikmetli anlayışından yararlanarak kurtulacağımızı biliyorum. Mevlana'nın öğütlerine, eserlerine göz attığımızda toplumsal ve bireysel hayatımızda çok daha huzur bulabileceğimiz yol ve yöntemleri bize gösterdiğine şahit oluyoruz. Hz. Mevlana sadece kendi çağına değil, 7 buçuk asır geçmesine rağmen kendinden sonraki dönemlere de ayna tutmuştur. Bu seneki temamız selam üzerine kuruldu. Selam, kalplerin karşılıklı olarak yumuşaması için gereklidir" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZI DA DAVET EDECEĞİZ

Konya'nın çok önemli günleri icra etmek için bir hazırlık aşamasında olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 7-17 Aralık 2018 tarihleri arasında Konya'ya yerli ve yabancı on binlerce turistin geleceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da programa katılmasını arzu ettiklerini kaydeden Başkan Altay, şunları kaydetti: "Önümüzdeki günlerde davetiyeyi kendisine ulaştırarak, inşallah Cumhurbaşkanımızı Konya'ya davet edeceğiz. Bugüne kadar bu kadar yoğunluğun ve telaşenin içerisinde Konya'yı gelmeyi Cumhurbaşkanımız ihmal etmedi. Etkinlik programlarının sorunsuz geçmesi için her türlü tedbir alındı. Konya, gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak. Gelen misafirlerimizin Mevlana'nın Mesnevisi başta olmak üzere, öğütlerinden ders çıkararak hayatlarına bir yol çizecek seyahat olmasını sağlamak için çalışma sarfedeceğiz. Şehrin belirlenen bazı noktalarında günlük etkinliklerden vatandaşı haberdar etmek için standlar kuracağız. Vatandaşa detaylı bilgiler vermeyi arzu ediyoruz. Çokça mekânda çokça etkinlik olacak çünkü."

BİLET FİYATLARI 40-60 TL OLARAK BELİRLENDİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar da şöyle konuştu: "Programlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçecek. 7-17 Aralık 2018 tarihleri arasında 3 bin 700'ün üzerinde programlar olacak. Yerli ve yabancı on binlerce ziyaretçi Konya'ya gelecek. Bilet fiyatları 40 TL, 17 Aralık Şeb-i Arus programında da bilet fiyatı 60 TL olarak belirlendi. İş birlikçilerimize teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile hazırladığımız anma töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."



Kaynak:Merhaba

Okunma : 646
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın