Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

20 Nisan 2024 Cumartesi
‘Papağanlar ülkesi’
Konya’da konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yanlışlıkları görenlerin ses çıkarmalarına tepe izin vermiyor. İstişare yok. Kimse konuşamıyor. Papağanlar ülkesi haline geldik”
Kategori : ÇUMRA
09 Nisan 2018 11:56
 
‘Papağanlar ülkesi’
Konya’da konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yanlışlıkları görenlerin ses çıkarmalarına tepe izin vermiyor. İstişare yok. Kimse konuşamıyor. Papağanlar ülkesi haline geldik”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önümüzdeki seçimlerin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacağını belirterek, Türkiye’yi dünyada en güçlü ülke haline getirecek yeni bir döneme girileceğini söyledi. Saadet Partisi İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı Konya’da Bayır Diamond Hotel’de  Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra il başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Başkan Karamollaoğlu, gençlerin sloganları eşliğinde kürsüye çıkarken, konuşması ise sık sık slogan ve ezgilerle kesildi. Saadet Partisi Toplantının basına açık bölümünde konuşan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracaklarını yineledi. Artık bıçağın kemiğe dayandığına vurgu yapan Karamollaoğlu, “Ya yok olacağız ya da ihtilafları bir kenara bırakıp birlik olacağız. Allah rızası için İslami kesime sesleniyorum; kendinize gelin” dedi.

DİZLERİ TİR TİR TİTRİYOR

Önümüzdeki seçimlerde iddialı olduklarını aktaran Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstereceğimizi kesin olarak ifade ettik. Biz TBMM seçimlerinde Allah nasip ederse en güçlü parti olarak çıkacağız, buna samimi olarak inanıyorum. Bunları başkaları farklı tefsir edebilirler. İfadeleriyle bizi küçümsemeye kalkabilirler ama şundan emin olun, ifadeleriyle bizi küçümsemeye kalkanların dilleri bir şey söylerken dizleri tir tir titriyor. Çünkü bunun gerçek olabileceğini görüyorlar. O zaman iş geliyor bizim omuzlarımıza yükleniyor. Hem ülkemizin hem bir parçası olduğumuz İslam aleminin, Orta Doğu’nun hem de bütün dünyanın huzuru ve barışı için bizim ideallerimize prensiplerimize ihtiyaç var. Bizim dik duruşumuza ihtiyaç var. Heyheylenmekte dış politikada bir yere gidemezsiniz, prensipleriniz dış politikada etkili olur, kararlılığınız etkili olur. Mazlumun yanında olma duygularınız etkili olur. Onun için biz dış politika farklı bir anlayışa sahibiz demiştik. Onun üzerinde bizim sürekli olarak durmamız unutmamamız icap eder. Bugün dünya küçüldü, Türkiye’de küçülen bu dünyanın bir parçası ve istiyoruz ki, en etkili ve en güçlü parçası olsun” diye konuştu

TÜRKİYE’NİN 1 NUMARALI PARTİSİ OLACAĞIZ

Türkiye’nin harcının Milli Görüş olduğunu vurgulayan Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’ne teveccühün her geçen gün arttığını, daha önce kendilerini hasım olarak görüp şimdi parti saflarına katılanlar olduğunu dile getirerek, seçimlere kadar Türkiye’nin 1 numaralı partisi olacaklarını ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye’nin harcı Milli Görüş'tür. Bizim inancımız, bizim davamız bu. Türkünün de Kürdün de, sosyal demokratını da ülkücüsünü de aynı kazanın içinde kaynatacak birbiriyle kaynaştıracak olan tek görüş Milli Görüş’tür. Bunun için biz fedakarlık yapmaya mecburuz. Gayret göstermeye mecburuz, kollarımızı herkese açmaya mecburuz. Onların da bu davaya katılmasıyla birlikte ümit ediyorum ki, biz seçime kadar Türkiye’nin en güçlü hatta Türkiye’nin 1 numaralı partisi olacağız. Bunu geçmişte de inanarak söylüyorduk ama elimde bir delil yoktu. Şimdi Cenab-ı Allah bunun delillerini de bize bahşetti.”

TÜRKİYE’Yİ DÜNYADA EN GÜÇLÜ ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİZ

Karamollaoğlu, seçimlerin önemine değinerek, Türkiye’yi dünyada en güçlü ülke haline getirecek yeni bir döneme girileceğini söyledi. Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Öyle dönemler olur ki, bu dönemler tarihte eşi benzeri olmayan dönemlerdir. Ben şuna inanıyorum Türkiye bir çok badireler atlattı. Osmanlı’nın yıkılışı, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu apayrı bir dönemdi. Dünya, Orta Doğu yeniden şekillendi. Arkasından cumhuriyeti kuranlar 1950’de ilk defa kamuoyuna açtılar seçimleri. Ve orada bir değişiklik meydana geldi. 1950’den beri karşılaştığımız 12 Mart muhtırası, 1980 ihtilali ve 28 Şubat’ı yaşadık. Türkiye yeniden şekillendi ama şimdi sil baştan bizi biz yapan bizi büyük yapan bizi dünyada en güçlü ülke haline getirecek yeni bir döneme giriyoruz. Onun için önümüzdeki seçimler Cumhuriyet tarihinin en önemli belki de 2'nci seçimi olacak. Bu seçimlerden biz Allah’ın izniyle başarılı çıkacağız.”

ÜLKE SORUNLARI HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE DEĞİL

Ülke sorunlarının hükümetin gündeminde olmadığını ileri süren Karamollaoğlu şunları söyledi: “Son zamanlarda birçok hadiseler meydana geliyor. Bu artık maalesef tükendiğimizin işaretidir. Bizim söylediklerimize hükümetin içinde yeter artık ya söylenenler doğru, bizim de buna dikkat etmemiz gerekir diye ses çıkaranların sesi hemen kesiliyor. Birlik ve beraberlik ruhu olmak mecburiyetindeyiz, onun için kimse aykırı bir söz söyleyemez. E mübarek, uçuruma doğru gidiyorsun. Sadece sen uçuruma gitmiyorsun. Gittiğin gibi ülkeyi de peşinden uçuruma götürüyorsun. Birisi felakete gidiyoruz diyorsa, bir de bunu dinle ya. Bu kadar şaşkınlık içinde bulunan bir hükümet, Türkiye'nin başına uzun yıllardır hiç gelmedi. Bu yanlışlıkları görenlerin ses çıkarmalarına tepe izin vermiyor. İstişare mekanizması diye bir mekanizma yok. Bakanlar Kurulu diye bir kurul, kusura bakmasınlar ama yok hükmünde. Kimse konuşamıyor. Bir kişi konuşuyor. Yanlış olduğunu bilse bile bakan da onu aynen tekrar ediyor. Papağanlar ülkesi haline geldik.”

İLTİHAK ROZETLERİ TAKILDI

Genel Başkan Karamollaoğlu konuşmasının ardından partiye iltihak eden çok sayıda kişiye rozetlerini taktı. İltihak eden grup adına bir konuşma yapan Adıyaman Kâhta eski Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, “Adıyaman’ın sahabeler diyarından Konya’nın Mevlana diyarına selamlarımızı getirdik. Ne mutludur ki Saadet Partisi çatısı altında siyaset yapmayı Cenab-ı Allah bize de nasip etti. Ben inanıyorum ki bu coşku ve bu heyecan olduktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Bu kadro ve bu heyecan olduktan sonra ben her şeyin başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 651
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın