Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
Osman Yüksel Serden Geçti Rahmetle Anıyoruz.
10 Kasım Osman Yüksel Serdengeçti'nin 33. ölüm yıldönümü, vefatının 33. yıldönümünde Osman Zeki Yüksel "Serdengeçti"yi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Kategori : ÇUMRA
10 Kasım 2018 05:49
 
Osman Yüksel Serden Geçti Rahmetle Anıyoruz.
10 Kasım Osman Yüksel Serdengeçti'nin 33. ölüm yıldönümü, vefatının 33. yıldönümünde Osman Zeki Yüksel "Serdengeçti"yi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Alparslan Türkeş’le (1917) aynı yıl dünyaya gelen Osman Zeki Yüksel Bey, ilk ve ortaokulu doğduğu Antalya’da okudu. Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra kazandığı Dil Tarih Coğrafya Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyken, 1944 Türkçülük Hareketine karıştığı için öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.   
1944 Türkçülük Hareketinde Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğ Alpaslan Türkeş’le birlikte yargılandı, bir süre tutuklu kaldı. Serbest bırakılınca, yarım bırakmak zorunda kaldığı öğrenim hayatını tamamlamak istedi; ancak kendisine izin verilmedi. Bunun üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e, “Yüksek makamın alçak vekiline” cümlesiyle başlayan bir dilekçe yazdı. Dilekçe nedeniyle yeniden hapse girdi.   Yarım bıraktığı öğrenim hayatını Yusufiye Medreselerinde tamamladı!   Hapisten çıktığında, birçok sayısı dönemin iktidarı tarafından toplattırılacak olan “Serdengeçti” dergisini çıkarttı. Dergideki yazılarından dolayı okuyucuları onu Serdengeçti olarak andı. 
Bu nedenle Osman Yüksel Bey sonradan Serdengeçti soyadını aldı.   Hakkında sayısız dava açıldı, çoğu kez “Açın kapıları Osman geliyor” diyerek girdi hapse. Mücadelesini Allah davası, Millet davası, Vatan davası olarak tanımlayan Osman Yüksel Serdengeçti, 66 yıllık ömrünün 4 yılını Meclis’te, 10 yılını hapiste geçirdi…   1965’te Adalet Partisi Antalya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Osman Yüksel Serdengeçti, Partisine yönelttiği eleştiriler nedeniyle bir süre sonra Adalet Partisi’nden ihraç edildi.   Adalet Partisi’nden ihraç edilen Osman Yüksel Serdengeçti, 1968 Nisanında Genel Başkanlığını Başbuğ Alparslan Türkeş’in yaptığı Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne geçti. Parti rozetini bizzat Başbuğ Alparslan Türkeş taktı.   
Osman Yüksel Serdengeçti’nin, CMKP’ye geçmesi üzerine Başbuğ Alparslan Türkeş; “Serdengeçti gibi tavizsiz bir Türk milliyetçisi iman ve gönül adamının CKMP'ye katılması partimize büyük bir güç ve kuvvet vermiştir” yorumunu yaptı. Osman Yüksel Serdengeçti ise CMKP’ye katılması hakkında şu konuşmayı yaptı; “...Ben CKMP'yi bir parti olmaktan ziyade, bir dostlar, arkadaşlar meclisi, bir İman ve fikir ocağı kabul ediyorum. Aranıza bu duygularla katılmış bulunuyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım...”. 1969 seçimlerinde milletvekili seçilemeyen Osman Yüksel Serdengeçti, aktif siyasi hayata ve yazılarına devam etti. İdeolojik çatışmalarının yeni başladığı, komünist sol terörün azgınlaştığı, terör ortamında, ülkücü gençliğin küfre karşı mücadelesinde hep yanındaydı. Ülkü Ocakları’nın düzenlemiş olduğu mitinglerde, konferanslarda, seminerlerde baş konuşmacılardan biriydi. Nerede Ülkü Ocakları'nın bir faaliyeti varsa Serdengeçti hep oradaydı.   Serdengeçti; Fedai Akıncı Yiğit…   Osman Yüksel Serdengeçti; adının anlamını taşıyan Yiğit…   Tek parti iktidarının yanlış politikalarına baş kaldıran Türk Milliyetçisi…   Yeri geldiğinde kravatını beline bağlayacak kadar aykırı, yeri geldiğinde Meclis’in yarısını karşısına alacak kadar cesur…  
 Türk Milliyetçiliği hareketi ile özdeşleşen bir Yiğit…   Ömrünü Türk Milliyetçiliğine, Türk-İslam Ülküsüne adayan, kalemini kılıç olarak kullanan Osman Yüksel Serdengeçti’nin fikirleri, mücadelesi ve şahsiyeti halen dillerde…   10 Kasım 1983’te Hakk’a yürüyen Osman Yüksel Serdengeçti’yi, ölümünün 35. yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz; 

Ruhu şad, Mekânı Cennet olsun…   



Okunma : 809
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 829 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 132 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın