Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
Ordu'yu sel vurdu
ORDU'nun Ünye ilçesinde sahil yolunda aşırı yağışlar sebebiyle 4 köprü yıkıldı.
Kategori : ÇUMRA
09 Ağustos 2018 07:33
 
Ordu'yu sel vurdu
ORDU'nun Ünye ilçesinde sahil yolunda aşırı yağışlar sebebiyle 4 köprü yıkıldı.

ORDU'nun Ünye ilçesinde sahil yolunda aşırı yağışlar sebebiyle 4 köprü yıkıldı. Karadeniz sahil yolunda ulaşım ulaşım çift yönlü  durduruldu. Uzun araç kuyrukları oluştu.  Mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı. Göçük altında kalan 4 kişi yaralandı. Bölgede caddeler nehre dönerken, bazı fabrikaları da su bastı.  Perşembe ilçesinde de tünelde meydana gelen zincirleme kazada bir araç yandı.

Ordu'un Ünye ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle 4 köprü yıkıldı. Karadeniz Sahil Yolu da çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Bölgede caddeler nehre dönerken, bazı fabrikaları da su bastı. 

Ünye İlçesi Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, şiddetli yağışa bağlı olarak ilçenin bir ok noktasında su taşkınları ve heyelanlar oluştuğunu belirterek, 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağışa bağlı olarak ilçenin bir çok noktasında su taşkınları ve heyelanlar oluştuğunu belirterek, "Cevizdere deresi üzerindeki köprü çöktü. Bu noktada yolu zaten daha önceden tedbir amacıyla ulaşıma kapatmıştık. Bu nedenle yaralanma ya da can kaybı söz konusu değil." dedi.

KARADENİZ SAHİL YOLU KAPANDI

Karadeniz Sahil Yolu'nun Samsun-Ordu, Ordu-Samsun istikametlerinin ulaşıma kapalı olduğunu vurgulayan Güney, "Derenin bulunduğu bölgelerdeki diğer köprüde de yıkılmalar söz konusu olabileceği için bu nedenle geçiş veremiyoruz" diye konuştu.

Güney, ilçede çok sayıdaki mahallede heyelanların devam ettiğini, mahsur kalan vatandaşların ilgili kurumların ekiplerince kurtarıldığını ifade etti.

Cevizdere vadisinde mahsur kalan vatandaşlar olduğunu da aktaran Güney, bunların da kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Güney, Yiğitler Mahallesi'ndeki heyelan dolayısıyla 4 kişinin yaralandığını belirterek, bu kişilerin hayati tehlikesinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

SEL, HARMANA SERİLEN FINDIKLARI DA GÖTÜRDÜ

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ünye'de son bir ayda iki sel meydana geldi. Bunun boyutu çok farklı. 4 köprü yıkıldı. Üst bölgelerdeki alternatif köprüler de yıkılmış vaziyette.  Sabah saatlerinden beri sahadayız. Can kaybımız yok, 4 kişi göçük altında kaldı. Yaralılar hastaneye sevkedildi. Yoğunlukla iş bölgesinde taşkın meydana geldi. Bu fabrikalardaki çalışanların tahliye edilmesi gerekiyor. 165 kişinin mahsur kaldığı bir fabrikanın tahliyesine başlandı" dedi. 

Karadeniz Sahil Yolu'nda heyelanlar meydana geldiği de belirtildi. 

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık da sel nedeniyle yola serilen yaklaşık 2,5 ton fındığın sulara kapıldığını söyledi. Aynı şekilde Ünye ilçesinde de  Faruk Kara isimli vatandaşın harmanına serdiği 1 ton fındığını sel suları götürdü.

Meteoroloji Doğu Karadeniz geneli için fırtına uyarısı yaptı.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1021
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 833 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 142 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın