Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Nisan 2024 Cumartesi
MİSYONERLER KONYA'DA CİRİT ATIYOR. HEDEFLERİNDE YTB'Lİ ÖĞRENCİLER VAR.
Konya’da Misyonerlik çalışmaları sürüyor. Yahova Şahitleri denen örgütün hedefinde Türkiye’ye YTB bursuyla Afrika ülkelerinden ve diğer İslam ülkelerinden gelen Müslüman öğrenciler var
Kategori : ÇUMRA
08 Eylül 2020 15:44
 
MİSYONERLER KONYA'DA CİRİT ATIYOR. HEDEFLERİNDE YTB'Lİ ÖĞRENCİLER VAR.
Konya’da Misyonerlik çalışmaları sürüyor. Yahova Şahitleri denen örgütün hedefinde Türkiye’ye YTB bursuyla Afrika ülkelerinden ve diğer İslam ülkelerinden gelen Müslüman öğrenciler var

Avrupa’da 1931’de ortaya çıkan, Türkiye’de ise 1975’ten beri faaliyet gösteren ‘Yahova Şahitleri’, misyonerlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yahova Şahitleri örgütünün mensupları pandemi sürecinde bile misyonerlik çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Covid-19 salgını nedeniyle Konya’da ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasının ardından misyonerler gözünü Türkiye’ye Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) bursu ile gelen öğrencilere çevirdi. Konya’da da Bosna-Hersek mahallesini mesken tuttular.

YTB’Lİ ÖĞRENCİLERE MİSYONERLİK PROPAGANDASI

Uçak seferlerinin iptal olmasının ardından ülkelerine gidemeyen YTB’li öğrenciler öğrenim gördükleri şehirlerde kalmak zorunda kaldı. Bunu fırsat bilen misyonerler Afrika ülkelerinden ve diğer İslam ülkelerinden gelen Müslüman öğrencileri ağlarına düşürmek yoğun bir çaba harcıyor. AVM veya alışveriş merkezlerinde dolaşan misyonerler yabancı dil bilen öğrencilere misyonerlik propagandası yapmaya başladı. Yabancı öğrencilere samimi ve güleryüzlü bir şekilde yaklaşarak, onların güvenini kazanan Yahova Şahitleri örgütünün üyeleri onları sohbete çağırıyor veya sosyal ağlar üzerinden öğrencilerle iletişim kurmaya devam ediyorlar.

İNGİLİZCE BİLEN ÖĞERNCİLERİ TERCİH EDİYORLAR

Konya’da YTB bursu ile okuyan Afrikalı bir öğrenci yaşadıklarını ise şu şekilde anlatıyor: “Geçen yıl Bosna-Hersek Mahallesi’ndeki bir AVM’de alışveriş yaparken, yanıma genç bir bayan geldi. Avrupalı olduğu her halinden belliydi. Bana İngilizce biliyor musun? Diye sordu öncelikle. Ben de tabii biliyorum dedim. Sonra benimle tanışmak istediğini söyledi. Polonyalı olduğunu öğrendiğim bu bayan oldukça kabir ve nazik birisiydi. Telefonumu istedi. Beni sürekli evine davet etti. Bana verdiği kartviziti de çöpe attım. Kendisine Müslüman olduğumu, başka bir dinle ilgili merakımın olduğunu defalarca anlatmama rağmen bana sürekli mesajlar attı. Misyonerlik propagandası yapan sayfaların linklerini gönderdi sürekli. Zaman zaman mesaj göndermeye devam ediyor. Ben iyi bir Müslüman’ın ve Müslüman olduğum Allah’a şükrediyorum. Diğer inanışlara da saygı duyuyorum. Bu tür misyonerlik çalışmalarının yapılmasını da doğru bulmuyorum“ dedi.

İNTERNET SİTESİNİN LİNKLERİNİ ATIYORLAR

Daha önce kapı kapı dolaşarak misyonerlik faaliyetlerini yürüten örgüt, koronavirüs salgınından dolayı şimdi de rastgele numaraları arayarak telefon görüşmeleri üzerinden batıl inanışlarını yaymaya çalışıyor. Örgüt üyeleri, önce ‘jw.org’ internet sitesine yönlendirip, ardından kurdukları ‘abi–abla’ sistemiyle Yahova Şahitleri’ne katılmayı teklif ediyorlar. Koronavirüs nedeniyle şimdilik video konferans sistemiyle ayin yapan misyonerler, yayınladıkları ‘Uyanış’ dergisiyle de batıl inanışlarını yaymaya çalışıyorlar. Telefonla arayıp iletişim kurdukları insanlara kafalarındaki soruları cevaplamayı vaat eden misyonerler, kurdukları ‘abi-abla’ sistemiyle Yahova Şahitleri’ne katılmayı kabul edenlere vekil atıyor.

TÜRKİYE’DE 3 BİNE YAKIN ÜYELERİ BULUNUYOR

Yahova Şahitlerinin, 240 ülkede toplam 8 milyon 579 bin 909 üyesi bulunuyor. Geçen sene dünya genelinde yaptıkları özel toplantılara 21 milyona yakın insan katılan grubun Türkiye'de ise üç bin civarında üyesi var. Bu sayıyı artırmak için çabalayan örgüt, özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki üniversite öğrencilerini hedef seçiyor. Buralarda bir başına olan gençleri, maddi ve manevi destek sözüyle ağlarına düşürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyet yürütmelerine izin verilmeyen şebekenin üssü İstanbul'da ancak açık adresi tam olarak bilinmiyor. Buna rağmen internet sitelerinde kendileriyle ilgili yazdıkları bilgilerin detaylı olması dikkat çekiyor.

BİRÇOK ÜLKEDE YASADIŞI OLARAK BİLİNİYOR

Kendilerini Hıristiyanlıktan ayrı tutan Yahova Şahitleri’nin 1975 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösterdiği biliniyor. 1931’de Avrupa’da ortaya çıkan Yahova Şahitleri, başta Rusya olmak üzere birçok ülke tarafından ‘yasadışı’ olarak nitelendiriliyor. Yahova Şahitleri gibi misyonerlik faaliyetleri yürüten birçok örgütün bulunduğu Türkiye’de, misyonerlik faaliyetlerine karşı henüz bir önlem alınmış değil.

yahova-sahitleri-dergi-001.jpg


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1735
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın