Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

16 Nisan 2024 Salı
MERHUM ÜLKÜCÜ ŞEHİT HİKMET TEKİN RAHMETLE ANIYORUZ.
Ülkücü şehit Hikmet Tekin, Bingöl belediye başkanı, rahmetle ve dualarla anıyoruz.
Kategori : ÇUMRA
15 Ağustos 2020 09:45
 
MERHUM ÜLKÜCÜ ŞEHİT HİKMET TEKİN RAHMETLE ANIYORUZ.
Ülkücü şehit Hikmet Tekin, Bingöl belediye başkanı, rahmetle ve dualarla anıyoruz.
HİKMET TEKİN KİMDİR ? 
1950 yılında Bingöl'de doğan Hikmet Tekin, ODTÜ'den mezun oldu. 1977 yılındaki mahalli seçimlerde, yüzde 33 oy alarak MHP'den Bingöl Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığını kazandıktan sonra kendisine yönelik tehditler yoğunlaştı, ardından bunu silahlı saldırılar takip etti. İKİNCİ SALDIRIDA AĞIR YARALANDI İlk silahlı saldırıda evi otomatik silahlarla tarandı, kendisi yara almadı ancak ikinci saldırıda (26 ekim 1978) ağır yaralandı. Önce Bingöl Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada ameliyata alındı ancak ameliyat sırasında yanlış grup kan verilmek istenmesi üzerine duruma hastanede bulunan ülkücü doktorlar müdahale etti. ALPARSLAN TÜRKEŞ ANKARA'YA ALDIRDI Durum MHP Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş'e iletildi. Olaya müdahil olan Türkeş, Hikmet Tekin'i ambulans uçakla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne aldırdı. Tekin, bu saldırıdan tek böbreğini kaybederek kurtuldu. BÜLENT ECEVİT KORUMA VERDİRMEDİ Hastaneden taburcu olduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'ndan polis koruması ve silah ruhsatı talep etmesine rağmen, bu isteği dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş tarafından engellendi.

RAMAZAN AYINDA SALDIRDILAR.

 Korumasız ve silahsız gezen Hikmet Tekin, Ramazan ayında yakınlarıyla birlikte Bingöl'ün Genç ilçesinde ikâmet eden ablasının evindeki iftar yemeğine katıldı. 12 Ağustos 1979 gecesi, Bingöl'e dönerken sol görüşlü teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Aracı çapraz ateşe alınan Hikmet Tekin'le birlikte annesi Hamdiye Tekin ve İngilizce öğretmeni kardeşi Ahmet Tekin şehit oldu. Hikmet Tekin ve yakınlarının naaşı, Bingöl'de toprağa verildi.

Rahmet ve dualarla anıyoruz.
Ruhun şad, mekanın cennet olsun.
cumraninsesi.com


Okunma : 1910
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın