Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Kulu'lu genç suikast kurbanı
"Rodder" adlı kitabının tanıtımından çıkan Kululu Nedim Yaşar Yurttaş, silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Yaşar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kategori : ÇUMRA
24 Kasım 2018 05:43
 
Kulu'lu genç suikast kurbanı
"Rodder" adlı kitabının tanıtımından çıkan Kululu Nedim Yaşar Yurttaş, silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Yaşar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da suç dünyasından kurtuluşunu anlattığı "Rodder" adlı kitabının tanıtımından çıkan Kululu Nedim Yaşar Yurttaş, silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Yaşar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da silahlı saldırıya uğrayan radyo programcısı ve "Los Guerreros" adlı örgütün eski lideri Kululu Nedim Yaşar Yurttaş hayatını kaybetti. Kopenhag polisinin yaptığı açıklamaya göre, önceki gün akşam yerel saatle 19.38'de Kopenhag'ın Nörrebro semtindeki bir sokakta Yaşar'a (31) 2 el ateş eden saldırgan olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Yaşar, kaldırıldığı hastanede müdehalelere rağmen kurtarılamadı. Nedim Yaşar'ın tehditler aldığı ve geçen yıl polisin kendisine alarm telefonu verdiği, ancak saldırıya uğradığı sırada bu telefonun yanında olmadığı öğrenildi. Yaşar, yerel bir radyoda, "Polis Radyosu" adlı program yapıyordu.

KİTABINDA SUÇ DÜNYASINDAN KURTULUŞUNU ANLATMIŞTI

Nedim Yaşar'ın, "Los Guerreros" adllı örgütten nasıl ayrıldığını konu alan "Kökler bir gangsterin çıkış yolu" adlı kitabı yayımlanmıştı. 1987 yılında Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Karacadağ Mahallesi'nde doğan Nedim Yaşar, 4 yaşında ailesiyle birlikte Danimarka'ya yerleşmişti. Yaşar 20'li yaşlarının başında Kopenhag merkezli Los Guerreros (Savaşçılar) çetesinin liderliğini yaptı.

CENAZESİ DANİMARKA'DA DEFNEDİLECEK

Danimarka haber ajansı Ritzau Yaşar'ın 2012 yılında baba olacağını öğrendikten sonra çeteyi bırakarak bir "çıkış programına" katıldığını yazdı. Yaşar daha sonra gençlere danışmanlık yapmaya ve yerel Radio24syv radyosunda kendi programını sunmaya başladı. Nedim Yaşar'ın cenazesi cuma günü Danimarka'nın başkenti Kopenhang'da kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Nedim Yaşar ve evli bir çocuk babasıydı. Nedim Yaşar Yurttaş'ın aynı zamanda Kulu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Yurttaş' ın da yeğeni olduğu öğrenildi.



Kaynak:Merhaba

Okunma : 858
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın