Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
Konyadaki yangında zarar büyük
Mar-San Sanayi sitesinde çıkan yangında 7 işyeri zarar gördü, yangında 5 kişi de dumandan etkilendi.
Kategori : ÇUMRA
25 Ağustos 2018 06:50
 
Konyadaki yangında zarar büyük
Mar-San Sanayi sitesinde çıkan yangında 7 işyeri zarar gördü, yangında 5 kişi de dumandan etkilendi.
Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'ndeki Mar-San Sanayi Sitesi'ndeki mobilya dekorasyon fabrikasında saat 17:00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede işletmeyi saran alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. Patlamanın da meydana geldiği fabrikadaki yangından çıkan duman gökyüzünü kapladı. Plastik ve ahşap gibi yanıcı maddelerin olduğu işyerindeki yangın kısa sürede büyüdü ve çevredeki fabrikalara sıçradı. 

Olay yerine onlarca itfaiye ekibi sevk edildi. Konya 3. Ana Jet Hava Üssü ve Organize Sanayi bölgesinden de takviye itfaye araçları yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Çalışmalara Emniyet Müdürlüğü ekipleri de TOMA'larla destek verdi.

Manavgat'tan istenen yangın söndürme helikopteri akşam saatlerinde Konya'ya ulaşarak Sille Barajından aldığı suyla söndürme çalışmalarına katıldı. 

Bölgeye AFAD ve Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) ekibi de sevk edildi. Öte yandan iş yeri sahipleri ve çalışanları, söndürme çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede bazı vatandaşlar, çevredeki iş yerlerinin çatısından çalışmaları izledi. Bu sırada bir kişi, çıktığı çatıdan dengesini kaybederek iş yerinin içine düştü. Yaralanan kişi, hastaneye kaldırıldı.

Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı MHP Konya Milletvekili Esin Kara, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da MAR-SAN Sanayi Sitesine gelerek çalışmaları takip etti. 



Kaynak:Merhaba

Okunma : 868
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın