Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Konyada 442 bin öğrenci karne aldı
Konyada 442 bin öğrenci karne aldı
Kategori : ÇUMRA
08 Haziran 2018 08:28
 
Konyada 442 bin öğrenci karne aldı
Konyada 442 bin öğrenci karne aldı

Eğitimin niteliğinden çok, değiştirilen sınav ve eğitim sisteminin konuştuğu yıl olan ve ikinci dönemi 5 Şubat'ta başlayan 2017-2018 eğitim öğretim dönemi bugün bitiyor. Aklı karışık olan ve yeni eğitim döneminde ne ile karşılaşabileceğini kestiremeyen milyonlarca öğrenci için 3 aylık yaz tatili serüveni başlıyor. Tahmini olarak 8 ay süren eğitim yılının yorgunluğunu öğrenciler, yaz tatili ile atacak.  Türkiye'de 19 milyona yakın öğrenci, Konya'da ise 442 bin öğrenci bugün karnesini alacak. Okullarda düzenlenen etkinlik ve törenlerle öğrencilere karneleri verilecek. Karnelerini alan öğrenciler; mutluluklarını, yine sabahın ilk saatlerinde kendilerine eşlik aileleri ile paylaşacak.

Eğitimciler de yine velilere seslendi. Her şeyin not olmadığını hatırlatan eğitimciler, "Çocuklarınıza kızmak ve onları suçlamak yerine, hangi dersten neden sıkıntı yaşadığını konuşun. Onlara kendilerinin değerli olduklarını hissettirin, onlarla konuşun ve çocuklarınıza güven aşılayın" dedi.  2018-2019 eğitim-öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.

BAŞARISIZ ÇOCUK YOKTUR

Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, bir yılın değerlendirmesini yaptı. Ufak tefek bazı sıkıntılar olsa da 2017-2018 eğitim öğretim döneminin güzel geçtiğine değinen Karlıer, velilere de birtakım tavsiyelerde bulundu. Karlıer, velilere seslenerek, "Çocuğunuzun akademik başarısından çok, ahlaki eğitimine önem verin" dedi. Velilerin her çocuğun kendine has bir özelliği olduğunu unutmaması gerektiğinin altını çizen Karlıer, "Çocuklarımızı kabiliyetine göre yönlendirebilme becerisine sahip olmalıyız. Başarısız çocuk yoktur, başarısız bir eğitim sistemi vardır. Veliler, öğrencilerini sevsinler. Çocuklarına kızmasınlar, onlar bizim çocuklarımız" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR YARIŞ ATI DEĞİLDİR

"Adı üstünde çoçuklar tatilini rahatlıkla yapmalı. Yoksa tatilin ne anlamı kalır?" diyen Karlıer, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocuklar, ailelerine katkıda bulunacak uğraşların içinde olmalıdır. Unutmamak gerekir, hiç bir çoçuk yarış atı değildir. Tatilde bile çocukları okul anlayışı ile nizama sokmak isteyen velilerin varlığına şahit oluyoruz. Bu tutum, gerçekten çok yanlıştır. Çocuklarımız 8 aylık eğitim-öğretim dönemi dışında biriktirdiği enerjisini oynayarak atmalıdır. Kısacası çocuklarımız çocukluklarını yaşamalıdır. Psikolojisi bozuk çocukları bizler yetiştiriyoruz. Yanlış tutum ve davranışlarımız ile kendi kalıbımıza göre bir çocuk yetiştirmek istiyoruz. Her şeyin fazlası zarar. Çocuklar, yaz tatilinde akrabalarını ziyaret etmeli ve en çok da arkadaşları ile oyunlar oynamalıdır. Hayatın gerçeği ancak bu şekilde öğrenilir. Söylemlerim tamamen çocuklar yaz tatilinde kitap okumasın anlamına da gelmemeli."

MANEVİ VE MİLLİ SİSTEM ŞART

Nazif Karlıer, ayrıca bir de sınav sisteminin ortadan kaldırılmasını öğrencilerin de yönlendirme ile bir okula yerleştirilmesi sisteminin daha doğru olacağını aktardı. 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin son dört yılının zorunluluktan çıkarılmasının önemine vurgu yapan Karlıer, "Öğrenciler, akademik eğitimden çok mesleki eğitim görmeliler" dedi. Karlıer, şunları kaydetti: "Okullarımızın hepsinin fiziki alt yapısı güzel, sıkıntı yok. 2'li değil, normal eğitimi talep ediyoruz ki, o da uygulanacak. Sadece fiziki alt yapı da yeterli değil. Aynı zamanda manevi ve milli bir sistemi referans alan eğitim sisteminin uygulanması gerekiyor. İmam Hatipler, meslek lisesi statüsünden çıkmalı. Bir de sınavla öğrenci almayan okullarda okumayan öğrenciler işe yaramaz düşüncesini de kabul etmiyoruz. Hiç bir çoçuk niteliksiz değildir."



Kaynak:merhaba

Okunma : 644
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın