Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
KONYA'DA VAKA SAYISI ARTTI.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vaka sayısının arttığı illeri açıkladı. Listede Konya’nın olması gözlerden kaçmadı.
Kategori : ÇUMRA
02 Temmuz 2020 08:44
 
KONYA'DA VAKA SAYISI ARTTI.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vaka sayısının arttığı illeri açıkladı. Listede Konya’nın olması gözlerden kaçmadı.
Sağlık Bakanı Koca, 6 ayın geride kalan salgın ciddiyetini koruyor. Toplam vaka sayısının 10,5 milyonu, can kaybının ise 510 bini aştığı bildirilmiştir. Günlük vaka sayılarında gerileme yerine artışlar olmaktadır.

* Hastalığın gündemden düşmesi mevcut şartlarda mümkün görünmüyor. Bütün hayatı yönetmesi de kabul edilebilir bir sonuç değil. Makul sonuç olarak günlük önlemlerle hayatı bir düzene kavuşturmaktır.

* Türkiye 83 milyon nüfusuyla süreç içinde tüm dünyada takdir toplamıştır. Tedavi başarımız yüzde 2,57’ye kadar düşen ölüm oranımız, kronik rahatsızlığı olanları korumamız örnek olarak gösterilmiştir.

“TEDİRGİNLİK YAŞAMAYA BAŞLADIK”

* Yeni vaka sayılarımızda binin altına inme başarısından sonra yakın günlerdeki artışlardan sonra bazı tedirginlikler yaşamaya başladık. Bu gelişmelerin dünyadakilerle paralel olmadığını bilmeliyiz.

* Vaka sayılarındaki artışlar kontrol altına alınabilecek artışlardır. Yapmamız gereken gündelik hayatımızda, tedbire uygun seçenekleri aramaktır. Salgınla mücadele bizlerden imkansız olanı istemiyor.

 Dün itibariyle 1 Mart’tan bu yana ülkemizde 199 bin 906 vaka sayısı vardır. Vakaların yüzde 53.74’ü tüm şehirlerde irtibat halinde olan İstanbul’da tespit edilmiştir. Son bir hafta içinde toplam vakalar içinde İstanbul’daki vakalar yüzde 51,16’dır.

* Son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır’da vaka sayıları arttı.

* Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın nüfusa oranla vaka sayısı en az olan şehirlerdir.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 2493
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın