Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

16 Nisan 2024 Salı
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a katılmıyoruz.
Konya Barosu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Türk Tabipler Birliği’ndeki ve Türkiye Barolar Birliğİ'nin önündeki Türk ve Türkiye ibaresinin kaldırılması yönündeki talebine tepki geldi.
Kategori : ÇUMRA
08 Şubat 2018 16:33
 
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a katılmıyoruz.
Konya Barosu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Türk Tabipler Birliği’ndeki ve Türkiye Barolar Birliğİ'nin önündeki Türk ve Türkiye ibaresinin kaldırılması yönündeki talebine tepki geldi.

Konya Barosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Türk Tabipler Birliği’ndeki Türk ibaresinin bakanlar kurulu kararı ile kaldırılması gerektiğini ifade etmiş ve  Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey.... "şeklindeki açıklamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Barolar Birliği isminde yer alan Türkiye kelimesinin kaldırılmasına yönelik açıklamasına katılmadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız;  6 Şubat 2018 tarihli parti grup toplantısında yaptığı konuşmada ; Türk Tabipler Birliği’ndeki Türk ibaresinin bakanlar kurulu kararı ile kaldırılması gerektiğini ifade etmiş ve  Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey …diyerek sözlerine devam etmiştir. Öncelikle; kahraman ordumuzun, Afrin’e yönelik olarak düzenlemiş olduğu ve başarıyla devam eden Zeytin Dalı harekatını koşulsuz ve şartsız desteklediğimizi, bu konuda hükümetimizin ve milletimizin yanında yer aldığımızı, hareketin Afrin ve ihtiyaç halinde diğer sınır bölgelerinde, sınır güvenliğimizi tehdit eden  terör unsurlarından tamamen temizleninceye kadar sürdürülmesi  gerektiğinden yanayız. Bu mesele, her hangi bir şahıs ve/veya siyasi parti mesele olmayıp, milli bir meseledir. Bu nedenle, siyasi, ideolojik kimliklere bakmaksızın toplumun tüm kesimlerce sahip çıkılması , destek verilmesi gerekmektedir. Yıllardır, hain, alçak, bölücü terör örgütleri ile ülke içinde ve sınır ötesinde amansız mücadele eden kahraman emniyet güçlerimiz ve halkımız binlerce evladını kaybetmiş, binlercesi de yaralanmıştır. Bu elim olaylar karşısında her hangi bir tepki göstermeyen, açıklamada bulunmayan Türk Tabipler Birliği'nin, Zeytin Dalı operasyonuna yönelik, haklı, meşru operasyonu sekteye uğratacak, iç ve dış hainleri sevindirecek yöndeki açıklamasını kabul etmediğimizi, ret ettiğimizi, kınadığımızı ifade ederiz.

Türkiye Barolar Birliği, 110 bin avukat ve 79 barodan oluşan, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. Özellikle; 15 Temmuz gecesi  ve ardından Zeytin Dalı operasyonlarında milli bir duruş sergilemiş ve milletimizin  ve halkımızın yanında yer almıştır. Tüm meslek odaları ve örgütlerinden beklentimiz;  öncelikle kuruluş amaçlarına uygun olarak meslek ve meslektaş odaklı faaliyetlerde bulunmaları, mesleklerin gelişimi, kazanımlarının artırılması yönünde çaba sarf etmeleri toplumsal olaylara hassasiyetle yaklaşmaları, yapıcı bir tavır sergilemeleridir. Yetkililerimizden de beklentimiz; eylem ve söylemlerinde, birleştirici, kucaklayıcı bir tavır ve davranış sergilemeleri, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ifadelerden kaçınmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Barolar Birliği isminde yer alan Türkiye kelimesinin kaldırılmasına yönelik açıklamasına katılmadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."



Kaynak:Merhaba

Okunma : 902
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın