Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mart 2024 Salı
Çöpten bulduğu malzemelerle şömineli bahçe yaptı .
Konya’da 20 yıldır kağıt toplayarak geçimini sağlayan Ünal Çeçen'in çöpten bulduğu eşyalar görenleri şaşırtıyor.
Kategori : ÇUMRA
22 Ekim 2018 07:54
 
Çöpten bulduğu malzemelerle şömineli bahçe yaptı .
Konya’da 20 yıldır kağıt toplayarak geçimini sağlayan Ünal Çeçen'in çöpten bulduğu eşyalar görenleri şaşırtıyor.
Evinin bahçesine inşaat atıklarından süs havuzlu şömineli oturma alanı yaparak misafirlerini ağırlayan Çeçen, çöpe atılan ekmeklerle de hayvanları besliyor. 47 yaşındaki üç çocuk babası Ünal Çeçen, çöplerden bulduğu kağıtları satarak geçimini sağlıyor. Her gün bisikletiyle Konya sokaklarını gezip çöpleri dolaşan Ünal Çeçen, geri dönüşüm malzemelerini topluyor. Çöplerden çıkan satır, bağ biçme makası, tespih, kılıç, orak, fener, halı, çadır gibi çok sayıda eşyayı biriktiren Ünal Çeçen 3 yılın sonunda bu eşyaları sergilemek için bir yer yapmaya karar verdi. Kiracısı olduğu tek katlı müstakil evin girişine inşaat atıklarından süs havuzlu şömineli oturma alanı yapan kağıt toplayıcısının çöpten çıkardıkları dikkat çekiyor.
Bulduğu eşyaların kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen Ünal Çeçen, “Burada gördüğünüz her şeyi çöpten buldum. Halkımız bilinçli olarak ya da bilmeyerek bu eşyaları çöpe atıyor ama benim gözümde değeri büyük ve tarihi. Kağıt toplarken bunların yanında satır, bağ biçme makası, tespih, kılıç, orak, fener, halı, ibrik, güğüm gibi birçok eşya buldum. Bu eşyaları da sergilemek için inşaat atıklarından 1 yılda yaptım bu alanı. Önce duvarını ördüm, sonra şömineyi yaptım. Burası için sabırla epeyce emek harcadım. 3 yılda çöplerden topladığım eşyaları sergiliyorum. Eşyalar birbirinden değerli, hem de çocuğum kadar değerli. Bahçemi güzelleştireceği için yeni şeyler bulduğum zaman sevinerek geliyorum” dedi. 
Çeçen, kıymetli eşyaların çöpe atılmasına üzüldüğünü dile getirerek, en son bulduğu bin 700 lira değerindeki hamakta çocuklarının ve misafirlerinin sallandığını ifade etti. 

“Beni ayıplayan kendini ayıplasın” 
Çöpten kağıt toplarken kendisine farklı gözle bakanlara seslenen Çeçen, “Allah’tan başka kimse kimseyi hor göremez. Kimin ne dediği hiç umurumda değil, alnımın akıyla helalinden kazanıyorum. Namerde muhtaç olmamak için ekmeği çöpte görürsem alırım, başkalarının hakkımda düşünceleri ne olursa olsun fark etmez. Kimsenin ne dediği umurumda değil. Helalinden alıyorum, çöpümden çocuğumun nafakasını getiriyorum. Bunda ayıplanacak bir şey de göremiyorum. Beni ayıplayan kendini ayıplasın” diye konuştu. 


Kaynak:Merhaba

Okunma : 712
Gündem haberleri
 MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
18 Mart 2024 Okunma: 298 ÇUMRA
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın