Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

24 Nisan 2024 Çarşamba
ÇUMRA KAVUNU ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ.
Türkiye'nin önemli kavun ve karpuz üretim merkezlerinden arasında yer alan Çumra ürettiği kavun ve karpuz ile Çumra’ya büyük değer katıyor
Kategori : ÇUMRA
31 Ağustos 2018 10:42
 
ÇUMRA KAVUNU ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ.
Türkiye'nin önemli kavun ve karpuz üretim merkezlerinden arasında yer alan Çumra ürettiği kavun ve karpuz ile Çumra’ya büyük değer katıyor
Çumra’nın toprağı sebebi ile kavun ve karpuzun lezzeti sebebi ile vatandaşlar ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en iyi yollarından olan kavun ve karpuzu tezgâhlarda yerini alması ile birlikte vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 
Çumra kavunu ve karpuzu aroması ve tadı ile hem Konyalılar hem de Konya dışında yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıllarda daha çok üretimi yapılan kavun ve karpuz geçmiş zamanlarda üreticilerin ürünlere ilgi aşırı göstermesi ve hastalıklara kapılması sebebi ile üreticiler tarafından tercih edilmiyor. Ancak Çumra’da tarım ile uğraşan çiftçiler Çumra’nın marka ürünü olan Kavun ve Karpuz’u yaşatmak amacı ile üretimlere devam ediyor. 

ÇUMRA KAVUN VE KARPUZU İLE MARKA  

 Çumra’da kavun ve karpuz üretimi yapan çiftçi Fikri Kara, “Çumra kavun ve karpuzun ekonomik getirisi sebebi ile tercih edilmesi ve ekilmesinin sebebi bu. 
Daha öncelerde üretilen kavun ve karpuz’un Çumra ekonomisine çok katkısı vardı. Ancak son yıllarda hastalığın baş göstermesi sebebi ile bazı yerlerde hastalıklar oluştu. Çumra’nın kavun ve Karpuz’u ayarlı ekildiğinde Çumra’nın kavunu her zaman para kazandırır. 

Bu yıl Çumra kavun ve karpuz’u oldukça değerli. Çumra kavunu ve karpuz’u aroması ve kalitesi  ile oldukça verimli. Bu lezzet ve kalitenin başka yerlerde bulunması oldukça zor. Çumra kavun ve karpuzu lezzetini toprağı ve havası sayesinde alıyor. Çumra kavunu Konya başta olmak üzere ağrılıklı olarak Antalya,  Niğde, Kayseri ve İstanbul illerine ürünlerimiz gönderiliyor. Yine yurtdışına da ürünlerimiz gönderiliyor. Çumra kavun ve karpuz’u ile marka olurken, bölgenin tanıtılmasında da katkı sağlıyor. Çumra kavun ve karpuzu Temmuz ayının başında çıkarak Eylül ayına kadar ürün vermeye devam ediyor” dedi.




Kaynak:Konya Yeni Gün

Okunma : 2752
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın