Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
ÇOBANIN EVİNİ ATEŞE VERDİLER MESELE HAZİNE ARAZİSİ
Meram'a bağlı Fatih Çarıklar Mahallesi'nde önceki gün bazı mahalleliler tarafından 3 çocuklu bir çobanın kaldığı yapı ateşe verildi. İddiaya göre olay kurşunlama ile devam etti.
Kategori : ÇUMRA
08 Ağustos 2018 10:19
 
ÇOBANIN EVİNİ ATEŞE VERDİLER MESELE HAZİNE ARAZİSİ
Meram'a bağlı Fatih Çarıklar Mahallesi'nde önceki gün bazı mahalleliler tarafından 3 çocuklu bir çobanın kaldığı yapı ateşe verildi. İddiaya göre olay kurşunlama ile devam etti.
Meram'a bağlı Fatih Çarıklar Mahallesi'nde alınan bir ihbar ile emniyet ekipleri olay yerine gitti. İddiaya göre 100-150 kişilik bir grup bir kişinin evini yaktı. Yüreklerin ağza geldiği olayda can kaybının yaşanmaması da yüreklere su serptti. Yangında maddi kayıp meydana geldi. Olayı gerçekleştirenlerin ifadelerini alan emniyet ekipleri, tutanakları Konya Adliyesi'ne gönderdi. Bu hararetli olayın ise toprak meselesi yüzünden meydana geldiği öğrenildi.

MAHALLELİLER RAHATSIZLIK YAŞADI

Olay, 6 Ağustos Pazartesi günü akşam saat 21.30 - 22.00 sularında meydana geldi. Alınan bilgilere göre mahallede son birkaç gündür gerginlikler had safhaya ulaştı. Çumra ve bazı bölgelerden gelen birkaç grup, köyde toprak sürmek istedi. Grubun aldığı toprak sürme kararı, mahalleliyi ciddi şekilde rahatsız etti ve olay kısa sürede inatlaşmaya döndü. Yaklaşık 200-300 hayvana bakan Mustafa Güdücü isimli bir çoban da ahırlarının bulunduğu alanın karşısında kendisine 3 çocuğu ve eşi ile yaşayabileceği bir yerleşim yeri yaptı. Kurulan bu yerleşim yeri de mahalleliyi rahatsız etti.

ÇOBANIN YERLEŞİM YERİNİ YAKTILAR

Rahatsızlık, beraberinde arbedeyi de getirdi. Ailesi ile birlikte oturup, yemek yer ve çay içerken bir anda gelen sesler ile irkilen çoban, dışarıya çıktığında iddialara göre karşısında 100-150 kişilik bir kalabalığı gördü. Kalabalık, çobana "Üstümüz dolu, evi boşaltın" dedi. Çoban da çocuklarını evden çıkararak, amcası Süleyman Güdücü ile akrabalarının yanına Karaman'a gönderdi. Daha sonra grup, önce traktör ile yerleşim yerine zarar vermeye başladı. Daha sonra yerleşim noktası ateşe verildi. Ev alev alev yandı. Evin içindeki yastıklar, yorganlar, çobana ve ailesine ait eşyalar kül oldu. Ayrıca 20'ye yakın hayvan oluğu da olayda zarar gördü.

EVİ HAZİNE ARAZİSİNİN ÜZERİNE KURMUŞLAR

Alınan diğer bir bilgiye göre de çobanın yerleşim alanı olarak belirlediği noktanın hazine malı olduğu öğrenildi. İddialara göre hazine malına yerleşildiği için çobanın yaşamını sürdürdüğü küçük ev ateşe verildi. Çobanın akrabaları, olayı gerçekleştiren grup hakkında şikayette bulundu. Emniyet ekipleri de tutanakları Adliye'ye sevk etti. Şimdi, Adliye'den çıkacak karar bekleniyor. Ayrıca karşısında kalabalığı gören ve bağrışmalardan hayli korkan çobanın 3 çocuğu da olayın şokunu üstünden atamadı. Bir diğer iddiaya göre de olaylar yaşandıktan sonra kişi veya kişiler, bir araba ile gelip, Çoban'ın baktığı hayvanların bulunduğu ahıra doğru 3-4 el ateş etti.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1024
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın