Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

24 Nisan 2024 Çarşamba
CAMİYLE PARTİYİ AYIRIN
Cumraninsesi.com imtiyaz sahibi ve köşe yazarı Nazif Karagöz, cami ile partiyi ayırın mesajı yayınladı.
Kategori : ÇUMRA
18 Temmuz 2018 11:42
 
CAMİYLE PARTİYİ AYIRIN
Cumraninsesi.com imtiyaz sahibi ve köşe yazarı Nazif Karagöz, cami ile partiyi ayırın mesajı yayınladı.
Cumraninsesi.com imtiyaz sahibi ve köşe yazarı Nazif Karagöz, bir mesaj yayınlayarak camiyle partiyi ayırın diyerek serzenişte bulundu.
Karagöz son yıllarda gelinen noktada camilerin ve cami önlerinin sanki birer parti teşkilatları haline dönüştürüldüğü, toplumun ise ibadet etmek yerine zamanını namaz  vakitlerine kadar siyaset, eleştiri, iftira vs. yapmakla meşgul olduklarını belirterek bazı cami imamlarının ise nerede ise hutbede siyasi söylemlerde bulunacak kadar cesaret gösterdiklerini belirterek, bu gidişata son verilmesini, Diyanetin bu olaya derhal el atmasını talep ediyoruz dedi.
Karagöz, çekin ellerinizi camilerden diyerek, camiler babanızın malı değildir, camiler siyasi seçim bürosu değildir. Camileri bu işlerin dışında tutun. Bu gidişle Avrupa da olduğu gibi, SP'lilerin camisi, MHP'lilerin camisi, AKP'lilerin, CHP'lilerin camileri, ayrıca birde cemaat camileri eklenince  hepsinin camisi ayrıdır. Fazla değil bu gidişatla kısa bir zaman sonra Ülkemizde de herkesin camisi ayrı olacağı korku ve endişesi olacağı kanaati oluşacağından şimdiden Diyaneti uyarmaya çalışıyorum. Gerçi Diyaneti uyarmak bizim haddimiz değil.
Camileri bu işin dışında tutun efendiler, siyasete karıştırmayın. İmamda mı razı, cemaatte mi ses çıkarmıyor arkadaş?
Dini faaliyetle, siyasi faaliyetin iç içe geçmesinin en çok dindarlara ve yüce dinimize zarar vermiyor mu ?
İbadetle propagandayı, ahirete çalışmakla dünyevi iktidar mücadelesini, Allah'ın rızasını kazanmakla seçmenin oyunu kazanmayı birbirine karıştırmanın Müslümanlığa ve İslama nasıl bir kötülük olduğunu ortaya koymaz mı ?
Halbuki sizlerin görevi Yüce Kur'anı dostdoğru Müslümanlara tebliğ etmekle meşgul olmak değil mi ?
2004 yılının Şubat ayında bu Ülkede domuz etinin kasaplık et reyonlarında satılmasına kanun çıkaranları tasvip eden sizler değilmisiniz. Yine aynı yıllarda zinayı suç olmaktan çıkartanları bir gün olsun eleştirme cüretini gösteremeyenler sizler nasıl İslam'a hizmet ettiğinizi sanıyorsunuz. Faizin haram olduğunu unutturulup faizin düştüğüne sevinen bu garip toplumun günahlarını kimler çekecek.
Şayet sizler Kur'anı dostdoğru tebliğ etmekle meşgul olması için çaba sarfetmesi gerekenler ?  birilerinin imamı değil, Diyanetin, İslamın imamı, vaazı, müezzinleri olun inşallah.


Okunma : 1001
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın