Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Beyşehir’de “Serhat Turak Parkı”dualarla açıldı.
MHP il kongresi dönüşünde yaşanan elim bir trafik kazası neticesinde yaşamını yitiren Serhat Turak’ın Beyşehir ilçesinde isminin verildiği parkın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.
Kategori : ÇUMRA
06 Haziran 2018 11:33
 
Beyşehir’de “Serhat Turak Parkı”dualarla açıldı.
MHP il kongresi dönüşünde yaşanan elim bir trafik kazası neticesinde yaşamını yitiren Serhat Turak’ın Beyşehir ilçesinde isminin verildiği parkın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.
Ülkü Ocakları Beyşehir Başkanı olarak görev yaparken, Konya-Beyşehir Karayolu’nda 18 Ocak 2015 tarihinde katıldığı MHP il kongresi dönüşünde yaşanan elim bir trafik kazası neticesinde yaşamını yitiren Serhat Turak’ın Beyşehir ilçesinde isminin verildiği parkın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Kaza sonrasında isminin yaşatılması için harekete geçen Beyşehir Belediyesi, İçerişehir Mahallesi’nde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yanında  yapım çalışmaları tamamlanan parka meclis kararıyla Serhat Turak ismini vermişti.

Serhat Turak Parkı’nın açılışı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, MHP Konya Milletvekili Adayı İsmail Öğütçü, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Beyşehir İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş ile Ülkü Ocakları Beyşehir Başkanı Altuğ Gültekin, ülkücü gençler ile partililerin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Serhat Turak, bizim arkadaşımız, kardeşimiz ve yiğidimizdi. O bizim ülküdaşımızdı, o Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanımız idi. Elim bir kaza sonucu ahirete intikal etti. Beyşehirli’nin gönlünde, taht kurmuş bir kardeşimizdi. Beyşehirli’ye de kendini sevdirmişti. Beyşehir ise onu bağrına basmıştı. Bugün de onun anısına adının verildiği bu parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e ve belediye meclisimize aldıkları bu karardan dolayı teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. Bu şekilde Serhat kardeşimiz, bu parkla birlikte gelecekte de anılmaya devam edecek. İnşallah onun adını bu parkımız yaşatacak.”diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, trafik kazasında ebediyete intikal eden Serhat Turak’ı rahmetle andıklarını belirterek, “Yaşanan elim kazanın ardından Serhat Turak kardeşimizin isminin yaşatılması için harekete geçtik. Beyşehir Belediyesi olarak Eşrefoğlu Camimizin bulunduğu tarihi misyonu olan İçerişehir Mahallemize bir park yapmıştık ve bu parkın isminin Serhat Turak’a verilmesi için MHP İlçe Teşkilatı’mıza bir öneride bulunduk. Onlar da memnuniyetle karşılayınca isminin yaşatılması adına bu adımı attık. Keşke kardeşimizi geriye getirebilsek ama bu maalesef mümkün değil. Bu anlamda artık bu saatten sonra önemli olan onun ismini, anısını yaşatabilmekti. Biz sadece Serhat Turak kardeşimizin değil, farklı mahallelerimizde gerek şehitlerimizin, gerekse gazilerimizin ismini de yaşatmaya devam edeceğiz.”dedi.

MHP Beyşehir İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş da, “Çatlasın atım, yansın pusatım, uç beyim düştü gitti Serhat’ım” dizeleriyle seslendiği Ülkücü Serhat  Turak’ın isminin bir parka verilmesinde emeği geçen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür etti. Duymuş, “Bu itibarla, vatanımız ve aziz milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için varını yoğunu ortaya koyan şehitlerimizin muhterem hatıraları bundan önce  olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu aydınlatacak ve mücadelemize güç katacaktır.”ifadelerini kullandı.

Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Altuğ Gültekin ise, yaklaşık 3,5 yıl önce elim bir trafik kazasında ebediyete intikal eden eski Ülkü Ocakları Beyşehir Başkanı Serhat Turak’ın isminin yaşatılması için Beyşehir’deki bir parka adının verilmesinden dolayı emeği geçen, duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. Gültekin, “Bu dava kutlu bir dava, şehitlerle sımsıkı örülmüş bir dava. Allah’ın izniyle dualı bir dava. Bundan sonra Serhat Turak ve birçok şehidimiz gönüllerde yaşayacak, dualarla yaşayacak. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyorum.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua sonrasındakurdela kesilerek parkın açılışı gerçekleştirildi.


Okunma : 697
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın