Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mart 2024 Salı
BAŞKAN OĞUZ, OLMAYAN 58 MİLYON BORCU NASIL ÖDEDİ ?
Çumra belediye başkanı vatandaşlara gönderdiği mesajlarda olmayan 58 milyon borç ödediklerini belirtmiş.
Kategori : ÇUMRA
18 Ekim 2018 09:19
 
BAŞKAN OĞUZ, OLMAYAN 58 MİLYON BORCU NASIL ÖDEDİ ?
Çumra belediye başkanı vatandaşlara gönderdiği mesajlarda olmayan 58 milyon borç ödediklerini belirtmiş.
Çumra belediye başkanı Sayın Mehmet Oğuz, Çumralı vatandaşların telefonlarına gönderdiği mesajlarda bir önceki belediye başkanından kaldığını iddia ettiği olmayan 58 milyon borç ödediklerini beyan ederek halkı yanlış yönlendirme gayretine girdiği tespit edilmiştir.
Açıklamada bulunan bir önceki belediye yöneticileri, belediye başkanına göre böyle borcun olmadığını zaten büyük şehir yasasıyla 41 milyon borcu Konya büyükşehir belediyesinin ödediğini belirterek Konya büyükşehir belediyesi zaten Çumra'ya hazineden gelen paranın yüzde 40'nı almış olmakla beraber Çumra su ve kanalizasyon dan da gelir etmektedir. Çumra'ya bağlı 10 kasabanın mahalle olmasıyla beraber belde belediyelerin arazi, araç, ve ellerindeki nakitlerde Çumra belediyesinin zimmetine geçmiş oldu.  Bu vesileyle Çumra belediyesi olmayan 58. milyon borcu nereden ve nasıl ödedi ? 
Böyle bir ithamda bulunan Çumra belediye başkanı Oğuz, zan altında bıraktıkları kişiler tarafından belgelerle ispat etmiştir.

Çumra belediyesinin vatandaşlara gönderdiği telefon mesajı
Hizmetlerimizi yaparken borcumuzu da tamamen bitirdik. 58 milyon borçtan ve yıllık 6.5 milyon faizden kurtardık ve borçsuz bir belediyemiz var şeklinde mesaj göndermiştir. 

İŞTE BELGELER 
Bu mehmet oguz başkanın attığı mesaj /// Tum hizmetlerimizi yaparken Borcumuzu da tamamen bitirdik. 58 Milyon BORCTAN ve yillik 6,5 Milyon FAIZDEN kurtulan BORCSUZ bir belediyemiz var. Gununuz bereketli olsun hayirli sabahlar... B076 Buda yusuf erdem baskanin attigi mesaj /// Sayın Mehmet oğuz belediye başkanının tüm halkımıza atmış olduğu mesaj dan eskiye dönük borç olduğunu beyan etmesi ve ödedim demesinden bende merak ettim Yusuf Erdem başkanımla telefon da görüştüm kendisine bu konu hakkında bilgi vermesi istedim oda bana böyle bir mesaj gönderdi bende sizlerle paylaşmak istedim

Çocuk, her zaman yaptığı gibi yalan söylemeye devam ediyor. Yine hangi sinsi hesap peşinde bilmiyorum ama gerçek şudur:
2014 yılı 30 Mart tarihinde devreye giren Büyükşehir Yasası ile 10 tane kasaba Belediyemiz maalesef kapatıldı. Kapatılan belediyelerin altyapı-su-kanalizasyon borçları KOSKİ ve Büyükşehir Belediyesine, diğer borçları da Çumra'ya aktarıldı. Çumra Belediyesi'nin de altyapı-su-kanalizasyon borçları KOSKİ ve Büyükşehire aktarıldıktan sonra Çumra Belediyesi'nin;
--- 7-8 milyon TL Kendi borcu kalmış,
--- 7-8 milyon TL kadar da kapatılan kasaba belediyelerinden Çumra Belediyesine aktarılacak borç kalmıştı.
Olayın hepsi budur.
Belediye 58 milyon TL borç ödediğini iddia ediyorsa, nerelere kimin borcunu ödediklerini doğrusu ben de merak ediyorum. Şu ödeme makbuzlarını bize de bir gösterseler de görsek. 
 iddiaları komik ve ciddiye almaya bile değmez. Artık onun nasıl milletin gözünün içine baka baka yalan söylediğini bütün Çumra öğrendi. Çumra halkı akıllıdır kimin ne olduğunu bilir.Not. Acaba hangisi doğru yorum siz değerli çumralıların saygılarımla
Yusuf Erdem Eski Belediye Başkanı

2009 yılında Nasır Ersöz zamanından kalan borç 33.711,754 Tl. dir.

Okunma : 1922
Foto galeri
Gündem haberleri
 MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
18 Mart 2024 Okunma: 301 ÇUMRA
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın