Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
5 yıl sonra biten hasret!
Konya’da eşinden boşanan Hayati Ferli Çolak isimli bir baba çocuğunu 5 yıl sonra görebildi.
Kategori : ÇUMRA
02 Ağustos 2018 06:26
 
5 yıl sonra biten hasret!
Konya’da eşinden boşanan Hayati Ferli Çolak isimli bir baba çocuğunu 5 yıl sonra görebildi.

Eşinden çeşitli sebeplerden dolayı boşanan babaların çilesi bitmiyor. Boşandıktan sonra çocuğun velayetinin anneye verilmesi babaları zora sokuyor. Evlatlarından ayrı kalan babalar çocuklarını görmek için icraya başvuruyor. İcra yoluyla çocuğunu ayda iki kez görme imkanına sahip olan babalar, bu hakkı elde etmek için en az 600 lira para ödemek zorunda kalıyor.

EVLATLARINI HACİZ YOLUYLA GÖREBİLİYORLAR

2012 yılında çıkarılan 6284 sayılı yasa sebebiyle karısından boşanan erkeklerin çilesi bitmiyor. Çocuğun velayetinin anneye verilmesi durumunda babalar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Anneler babaların çocuğunu görmesine izin vermiyor. Anneler izin verse de kayınvalideler sıkıntı çıkarıyor. Mağdurlardan Hayati Ferli Çolak, Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği'nin girişimleriyle çocuğunu 5 senenin ardından görebildiğini aktardı. Çolak, “Nafaka ve haciz parası altında ezilen bazı babaların büyük maddi sıkıntı yaşıyor. Haciz olayında en büyük mağduriyeti çocuklar yaşıyor” dedi. Çocuğunu görememesinin sebebininin çocuğun anneannesi olduğunu dile getiren Çolak, “Boşanma sonucunda kadının ailesi çocuğu babaya karşı koz olarak kullanıyor. Ailelerin bu bencilliği karşısında en büyük mağduriyeti çocuklar yaşıyor. Ben çocuğumu anneannesinin sebebiyle göremiyorum. Yoksa çocuğumun annesi ile bir sıkıntımız yok. O müsade ediyor ama annesi sürekli sorun çıkartıyor” diye konuştu.

PARAYI VERMEYEN ÇOCUĞUNU GÖREMİYOR

Çocuğunu görmek için icraya başvurduğunu belirten Çolak, “Çocuklarımızla hasret giderebilmek için icraya 600 TL para yatırmamız gerekiyor. Buluşma sabahında arabasıyla önce haciz memurunu, ardından pedagogu almamız lazım. İcra memuru, çocuğu bize haciz tutanağıyla teslim ediyor. Tutanakta borçlu anne, alacaklı baba, borç miktarı ise çocuk teslimi şeklinde yer alıyor. Haciz yöntemiyle hem çocuğa psikolojik şiddet hem de babaya ekonomik ve psikolojik şiddet uyguluyorlar” ifadelerini kullandı. Çocuğa harçlık vermek istediğini ancak sıkıntı çıktığını aktaran Çolak,  konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Çocuğumu görmek için 600 lira para ödedim. İcraya para vermek yerine bu miktarı çocuğa vermeyi teklif ediyorum. Ancak eski eşimin ailesi buna da müsade etmiyor. İyilikle çocuğumu göremiyorum. İcraya başvurarak görmekten başka çarem yok. 5 yıldır çocuğumu göremiyordum bu yaşatılan sıkıntılar sebebiyle. ”

YASA BABA VE ÇOCUKLARI MAĞDUR EDİYOR

Kadını koruma adı altında çıkarılan 6284 sayılı yasa babalara mağduriyet yaşatıyor. Babasını görmeden büyüyen çocuklar ise bir tarafı eksik büyüyor. Çolak, “Yasa sebebiyle hem baba hem çocuk eksik kalıyor. Ben çocuğumun sünnet düğününü bile göremedim. Babanın çocuğunun sünnet düğününü bile görememesi ne demek. Bu nasıl bir adalet sistemidir” şeklinde konuştu. Kendisi gibi mağdur yüzlerce babanın olduğunu belirten Çolak, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Bu yasalar insanlığa aykırıdır. Çocuk üzerinde her iki tarafında hakkı var. Bu bilindiği halde yasaların ayrımcılık yapması kabul edilemez. Her iki tarafı da koruyup gözeten yasaların oluşturulması gerekir. Çünkü sadece ben değil benim gibi yüzlerce baba bu yasaların mağduru. Yetkililerden sesimizi duyup bu duruma çözüm getirmelerini talep ediyoruz.”



Kaynak:Merhaba

Okunma : 896
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın