Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı 30 Ağustos zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kategori : ÇUMRA
30 Ağustos 2018 10:39
 
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı 30 Ağustos zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Ülkü Ocakları Konya il başkanlığı 30 Ağustos zafer bayramı dolayısıyla il başkanı Mustafa Taha Çini bir mesaj yayınladı.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 96 yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında ki en önemli etkenlerden biridir.
30 Ağustos, Tanrı Dağı’ndan, hürriyete uzanan bu kutsal yolda mübarek kanlarıyla Bedir’den Çanakkale’ye kadar iman ve hürriyet aşkıyla yaşayan, Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük zaferin adıdır. Ağustos ayı, tarihimiz boyunca milletimiz açısından hep önemli olmuştur. Bu nedenle “Zafer Ayı” olarak anılmıştır. Anadolu’nun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, büyük Türk zaferine şahitlik etmiş ve mekân olmuştur. Bu nedenle ki, Türk yurdu “Vatan” olmuştur.
Bu düşüncelerle; Türk milletinin istiklâl ve hürriyetine olan inancını tüm dünyaya haykırdığı, millî ruhunu ve şerefini yücelten, hâkimiyetin kayıtsız ve şartsız kendisine ait olduğunun sembolü ve ebedi varlığının anıtı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor, aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum.

Cennette bugün gülleri açmış görürüz de
Hala o kızıl hatıra titrer gözümüzde
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik...

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı 
Mustafa Taha ÇİNİ


Okunma : 760
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın