Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Nisan 2024 Cumartesi
Kurum: Bu dava ruhu Ülkü Ocakları’nın ateşini harladı
Kategori : GÜNDEM
09 Mart 2024 22:21
 
Kurum: Bu dava ruhu Ülkü Ocakları’nın ateşini harladı

Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum, Ülkü Ocakları Buluşması'nda Türk milletinin sarsılmaz kaleleri olan Ülkü Ocakları'nın önemine vurgu yaptı. İstanbul'un geçmiş günlerine dönüşü hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda birlikte yola çıktıklarını belirten Kurum, ayrıca, Cumhur İttifakı'nın önemine değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki uyumu vurguladı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik’te katıldığı Ülkü Ocakları Buluşması'nda konuştu. Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz'da sokaklarda kurulduğunu vurgulayan Kurum, bu ittifakın bir kardeşlik olduğunu belirtti. Toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurum, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun metroların yapımıyla ilgili sözlerine cevap verdi. Ayrıca, İBB yönetiminin deprem konusundaki çalışmalarını eleştirdi ve sosyal tesislerin durumuna ilişkin planlarını açıkladı. Kurum, İstanbul'un 39 ilçesine yeni sosyal tesisler kazandırılacağını ve milletin ihtiyaçlarına cevap verecek mekanların inşa edileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik'te Ülkü Ocakları Buluşması’na katıldı.

"HEPİNİZ BİRER TÜRK BAYRAĞISINIZ"

Ülkü Ocakları ve Ülkücü Hareketin bir aksiyon ve fikir hareketi olarak doğduğuna vurgu yapan Kurum, " ‘Hepiniz birer Türk bayrağısınız’ diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’ten; ‘Ülkü Ocakları adam gibi adam olanların yarım asırlık Bozkurt yuvasıdır’ diyen Bilge Lider Devlet Bahçeli’ye miras kalan bu kutlu kervan, yürüyüşüne hiç durmadan devam ediyor. Mayasında şehitlerimizin olduğu bu kutlu dava inşallah sizlerin omuzlarında daha da yükselecektir." dedi.

 

"BU DAVA RUHU ÜLKÜ OCAKLARI’NIN ATEŞİNİ HARLAMIŞTIR"

Ne zaman şehitleri ansam hep aklıma şu mısralar gelir diyen Kurum, "Ne zaman şehitlerimizi ansam, aklıma Ali Bülent Orkan’ın şehit edilmeden önceki mektubu gelir. Mamak zindanlarında insanlıktan nasibini almayanların işkencelerine imanıyla, vatan ve millet sevdasıyla dimdik dururken şu satırları kaleme alır: ‘Çok sevinçliyim. Aldığım idam cezası 1 hafta ertelendi. Ama ben 1 hafta sonra öleceğim diye sevinmiyorum. Hatim indiriyordum yarım kalmıştı. Onu tamamlamaya fırsat kazandım ona sevindim.’ Evet, işte bu iman öyle herkese nasip olmaz. Bu dirayet, bu inanmışlık, bu dava ruhu işte bizim Ülkü Ocakları’nın ateşini harlamıştır. Sizler de bugün birer Ali Bülent Orkan, birer Selçuk Duracık, birer Fikri Arıkan’sınız. Bu vesileyle ilk Ülkücü şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’dan, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizleri onlara layık eylesin. Biz Ülkücü Hareket’in manevi hazinesi olan ülkücü şehitlerimizin adlarını ve aziz hatıralarını mutlaka ama mutlaka yaşatacağız." diyerek şehitleri bir kez daha andı.

 

"CUMHUR İTTİFAKI, TÜRK MİLLETİNİN İSTİKBALİ, SON BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETİNİN İSTİKLALİ İÇİN KURULMUŞTUR"

İstanbul'u eski günlerine döndürmek için birlikte yola çıktıklarını söyleyen Murat Kurum, "Seçim kampanyamıza; tüm İstanbul sevdalılarıyla birlikte heyecanla başladık ve iki aydır sahadayız. Bir duygumu büyük bir mutlulukla sizlerle paylaşmak istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin destekleriyle, dualarıyla yola çıkmak bizim için büyük bir onur olmuştur. Motivasyonumuzu en yüksek seviyeye çıkarmıştır. MHP İstanbul İl Başkanımız Sayın Sertel Selim’in, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yanımızda dimdik durmaları bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bulduğum her fırsatta, her platformda ifade ettiğim bir hakikati burada da dile getirmek istiyorum. Biz Cumhur İttifakı’yız. Bu kutlu ittifak; Türk milletinin istikbali, son bağımsız Türk devletinin istiklali için kurulmuştur. 15 Temmuz gecesi bu aziz millet tarafından; meydanlarda kurulmuştur. Biz bu tarihi birlikteliği; İstanbul’da zirveye taşıyarak Türkiye Yüzyılı’nın önsözünü İstanbul’dan dünyaya duyuracağız." diyerek Cumhur İttifakının meydanlarda kurulduğuna dikkat çekti.  

Okunma : 380
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın